Željko Samardžić: U unucima vidim mali deo sebe

Željko Samardžić: U unucima vidim mali deo sebe

Autor: | 02/05/2015

0

Mnogo puta do sada pevač Željko Samardžić dokazao je da odlično vlada muzičkom scenom, a nedavno je prvi put pokazao da mu i hod po modnoj pisti nije stran. Za ovaj javni nastup značila mu je podrška porodice, pa su sa njim na reviji dečjeg brenda „Domino Kids”, na modnoj manifestaciji „Fashion Selection” prošetali i njegovi unuci. Desetogodišnji Luka, godinu i po dana mlađi Aleksa i najmlađa članica porodice, troipogodišnja Nina ruku podruku sa njihovim poznatim dedom zajedničkim snagama probili su led i oduševili publiku koja ih je nagradila gromoglasnim aplauzom.

Zajedničkom šetnjom sa svojim najmilijima poznati pevač želeo je da ukaže na porodične vrednosti, koje ostaju pomalo skrajnute pred dinamikom svakodnevice. Svesrdnu podršku za to dobio je i od svoje supruge Maje i njihovih kćerki Sanje, Danijele i Minje, sa kojima deli sve svoje životne pobede. Pedesetdevetogodišnji pevač uživao je u još jednoj zajedničkoj avanturi sa unucima, a na početku razgovora za magazin „Hello!” otkriva ko je glavni „krivac” za njegov „modni” debi.

- Ja sam čovek koji uvek ide gde ga srce vodi. Dizajnerka Nela Isaković je neko u koga imam poverenje, a kada me je zamolila da sa mojim unucima budem deo te modne priče nisam imao nekih velikih obaveza. Zajedno sa porodicom sa velikim zadovoljstvom došao sam na tu divnu reviju i smatram da smo tim činom dali naš doprinos svesti o porodičnim vrednostima.

Kao su vaši unuci reagovali na vaš zajednički nastup?
- Oni su veoma svesni da im je deda javna ličnost i da to treba da poštuju. Nisam imao potrebu da ih nagovaram, deci samo treba iskreno prići i reći suštinu.

Ko je od troje unuka u najvećoj meri nasledio vaš karakter?
- Ja u svakome od njih troje vidim nekakav mali deo sebe, jer me makar na tren vrate u moje rano detinjstvo.

Da li najmlađa Nina ima tretman princeze?
- Nina je milo dete i vrlo brzo vas osvoji, ali odrasta uz stariju braću, pa je od njih poprimila nešto što ima veze sa rivalstvom. Mora sve da bude po njenom i onda je mir u kući.

Pokazuju li vaši unuci interesovanje za muziku?

- Talentovani su za sport, ali i za muziku, a ko zna šta će im biti profesionalno opredeljenje. Život je čudo. Ako budu hteli da učine nešto na tom polju, ja ću ih podrżati.

Više od četiri decenije bavite se javnim poslom koji često zahteva da žrtvujete vreme sa najmilijima. Da li sa godinama porodicu stavljate ispred posla ili ste našli idealnu meru i za jedno i za drugo?
- Meni je porodica uvek bila na prvom mestu i tako će ostati dok sam živ. Ako ste se ceo život borili i mučili da sačuvate tu svetinju, glupo bi bilo da to srušite kao kulu od karata na bilo koji način. Bilo je perioda kada sam svaki dan pevao u drugom gradu i svi moji dragi mnogo su mi nedostajali. Sada je lepše vreme za mene i moju porodicu i to me čini srećnim.

Da li sa suprugom Majom nadoknađujete neke propuštene zajedničke trenutke?
- Dobro se zna da iza svakog uspešnoga muškarca stoji uspešna žena, tako da Maji mogu biti beskrajno zahvalan što je našu decu vaspitala kako smo i želeli. Svakim danom sve više smo zajedno, a velika je stvar toliko dugo biti pored voljene osobe i biti srećan.

U oktobru slavite šezdeseti rođendan. Planirate li da tim povodom upriličite veliko slavlje?
- Šezdeset godina punim 3. oktobra. Šta tu ima da se slavi, starost? Takve proslave su lepe dok si mlad, a čim pređeš pedeset, brojiš korake. Malo se šalim, naravno. Smatram da je svako doba života kao i godišnje doba, lepo na svoj način. Slaviću sa šeširom i lulom na mojoj barci u Bokokotorskom zalivu. To je moja nirvana, bajka i san koji živim i volim.

Kada će beogradska publika ponovo imati prilike da vas čuje?
- Beogradska publika stvorila je moju karijeru i u tom gradu je počela sva sreća moga života. Posle deset godina, 28. maja ponovo pevam u Centru „Sava”, gde sam do sada imao trideset šest koncerata. Svi su bili veliki i lepi, a ja ih ponekad i sanjam. Ovaj koncert biće prilika da publika čuje moje pesme u poluakustičnoj verziji. Pevaću numere koje nisam baš uvek bio u prilici da pevam, tako da se nadam lepoj atmosferi i dobrom provodu sa onima koji su godinama uz mene.

Intervju: Deana Đukić; Life Content

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti