Marijana Mateus: Smrt majke me je dotukla

Marijana Mateus: Smrt majke me je dotukla

Autor: | 05/05/2015

0

Posle niza nemilih dešavanja koja su je zadesila u kratkom vremenskom periodu, kreatorku Marijanu Mateus prošle nedelje pogodila je još jedna tužna vest - umrla joj je majka Dušanka o kojoj je uvek govorila sa velikim divljenjem i poštovanjem.
- Rođena sam 27. septembra 1971. godine u Vrbasu. Moja majka Dušanka jedanaest sati se mučila da me donese na svet. Bila sam visoko pozicionirana u stomaku i mama je jedva preživela porođaj. Kasnije mi je rekla da se osećala kao da je mojim rođenjem završila svoju misiju na Zemlji - sa setom u glasu govori Marijana koja je svojoj majci bila ogromna podrška tokom njene dugogodišnje borbe sa opakom bolešću. Stanje joj se pogoršalo prošlog leta, zbog čega je nekoliko nedelja provela u bolnici, i delimično se oporavila.


U međuvremenu, preminuo je i Marijanin otac Boro, pa je poznata kreatorka poželala da majci omogući barem kratkotrajni beg od svakodnevice, te je organizovala zajedničko novogodišnje putovanje u Rim.
Ubrzo pošto je, sa nadom ali i strepnjom od mamine smrti, zakoračila u 2015, Marijana se suočila sa još jednom bolnom situacijom - ubijena je njena sestra Jasmina i zet Nenad Opačić. Niz tragičnih događaja u potpunosti je dotukao neutešnu Marijanu koja je jedva smogla snage da za magazin "Hello!" progovori o najnovijoj porodičnoj tragediji.
- Mama i ja smo poslednji put zajedno putovale za Novu godinu, bile smo u Rimu i lepo smo se provele. Poslednjih godina mnogo vremena sam provela uz nju. Najveći razlog mojih čestih boravaka u Srbiji proteklih godina bili su moji bolesni roditelji - počinje priču Marijana, prepoznatljivog izraza lica na kojem se, umesto prepoznatljivog osmeha, već nekoliko meseci očitava tuga.
- I na tatinu i na maminu smrt pripremala sam se godinama. Tata je bio bolestan sedam godina, a mama pet. A to što mi sestra nije više živa, ne želim da prihvatim, toga jednostavno nisam svesna. Ne pratim ništa što se po medijima objavljuje o istrazi o njenom i ubistvu mog zeta, niti me to interesuje. Nikakva nova saznanja neće ublažiti moju tugu. Teško je suočiti se sa smrću roditelja, ali nekako je lakše kad sve ide po redu, što u slučaju smrti moje setsre nije bio slučaj, jer joj je život nasilno oduzet - neutešno govori jedna od najlepših dama sa naše javne scene i otkriva u čemu pronalazi utehu.


- Najveću podršku pružaju mi moja deca. Njihova topla reč jedina je uteha u situacijama u kojima nas život tretira na surov način. Dajana, Anđela i Aleksandar oduvek su bili uz mene, naročito u ovako teškim momentima. Taj niz tragičnih događaja u mojoj proodici nešto je o čemu nemam mnogo šta da kažem, jer takve stvari se ne mogu ni opisati rečima. Mnogo mi je teško.
Na sve načine, Marijana se trudila da svojoj majci olakša poslednje dane života koje je provela u jednoj beogradskoj klinici, gde je i preminula.
- Često smo putovale zajedno. Slika koju sam ustupila magazinu "Hello" nastala je tokom naše poslednje novogodišnje noći, u italijanskoj prestonici. Bio je to jedan od, zvanično zabeleženih, trenutaka naše sreće tokom bolnog perioda njene borbe sa rakom - navodi Marijana, čija je majka sahranjena 24. aprila na Gradskom groblju u Novom Sadu.
Posle još jednog teškog gubitka, modna kreatorka će otputovati u London, kod svoje dece, kako bi se barem na neko vreme sklonila od svih muka koje su je zadesile u periodu od samo četriri meseca.


- Ostajem uvek ista, ona stara Marijana, ali prioriteti će od sada biti drugaćije raspoređeni u mom životu. I konačno, sebi ću biti najvažnija - zaključuje uvek ljubazna modna poslenica koja poput istinskih zvezda i u najtežim trenucima ima razumevanja za interesovanje javnosti za njen privatni život.

Autor: Nikola Rumenić; Life Content

Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin