Nenad Knežević Knez: Nastup na „Eurosongu“ posvećujem pokojnom ocu

Nenad Knežević Knez: Nastup na „Eurosongu“ posvećujem pokojnom ocu

Autor: | 16/05/2015

0

Predstavnik Crne Gore na ovogodišnjem „Eurosongu“ Nenad Knežević Knez nedavno se vratio sa mini-turneje, u okviru koje je svoju kompoziciju „Adio“ promovisao u Amsterdamu, Moskvi i Londonu. U društvu partnerke Tatjane Tat, poznati pevač uživao je u druženju sa fanovima najvećeg muzičkog takmičenja na Starom kontinentu, a način na koji su oni doživeli njegovu numeru prevazišao je sva očekivanja.
- Prva promocija je bila u Amsterdamu, gde postoji najduža tradicija predstavljanja evrovizijskih takmičara, pa je bilo više od polovine učesnika. U gradu se mogla osetiti atmosfera „Eurosonga“, jer je sve bilo u tom znaku. Fanovi su me vrlo lepo primili, a osim što sam nastupio, sa mojom Tatjanom sam obišao i čitav grad - počinje priču Knez.
- Potom smo otišli u Moskvu, gde je drugačiji mentalitet i samim tim se i atmosfera razlikovala. Tamo su uglavnom bili predstavnici zemalja koje su nekada činile Sovjestki Savez, ali nisu izostali ni izvođači iz Australije, koja od ove godine učestvuje na takmičenju, Izraela i Velike Britanije. Crna Gora do sada nikada nije dobila nijedan glas od Rusije i moja misije je bila da privolim tamošnju publiku na to, a sudeći po njihovoj reakciji, mislim da ćemo ovog puta dobiti poene. Boravak u Moskvi iskoristio sam da obiđem čuveni Crveni trg, Kremlj i Lenjinov mauzolej - objašnjava Nenad.
- Dok smo Tatjana i ja stajali na Crvenom trgu zaželeli smo da padne sneg jer je to ipak simbol Rusije. Pričali smo o tome i u jednom trenutku su se stvorili oblaci i počele su da padaju pahuljice. To je trajalo desetak minuta, a potom se ponovo razvedrilo.
Poslednja stanica bio je London, gde je imao priliku da upozna prošlogodišnju pobednicu Končitu Vurst i uveri se u njen talenat i profesionalizam.
- U Londonu smo nastupali u čuvenom klubu „Cafe de Paris“ i bilo je zaista izvrsno. Tamo je bila i Končita Vurst, koja me je oduševila svojim glasom, ali i stasom, jer nikada nisam video osobu sa tanjim strukom. Veliki je profesionalac i uvek je doterana.


Dok se polako sprema za odlazak u Beč Knežević nam otkriva da će nastup na „Eurosongu“ za njega biti posebno emotivan i da će ga posvetiti preminulom ocu Miliju, nekadašnjem crnogorskom muzičaru.
- Moj otac je imao veliku želju da učestvuje na ovom značajnom takmičenju i tri puta je pokušavao da u staroj Jugoslaviji postane predstavnik, ali mu to, nažalost, nije pošlo za rukom. Preminuo je pre sedam godina, ali ja sam siguran da me odgozgo gleda i da će sve vreme biti uz mene. Nastup u Beču posvetiću njemu i zbog toga ću imati dodatni elan. Osim toga, moja kćerka Ksenija će takođe biti na bini, jer je jedan od pratećih vokala. To će za nju biti veliko životno iskustvo, a oboje ćemo uživati što ćemo posvetiti nastup mom pokojnom ocu. Moram da pomenem da će uz nju sa mnom na bini biti još četiri talentovane devojke, Ivana Vladović, Jelena Pajić, Lena Kuzmanović i Dunja Vujadinović, koje su takođe prateći vokali.


U životu uspešnog muzičara poslednjih meseci sve je podređeno nastupu na ovom velikom takmičenju, a najveću podršku u svemu daje mu njegova partnerka. Iako uživaju u zajedničkom životu, za sada nemaju konkretne planove za venčanje, ali bi oboje voleli da ozvaniče vezu.
- Moja Tatjana će svakako biti uz mene i u Beču, jer ide velika ekipa. Ona je na sebe preuzela sve poslove oko organizacije i saradnje sa medijima i to joj odlično ide, jer sve radi iz velike ljubavi. Tako mnogobrojne obaveze koje imam ne utiču na našu vezu. Poslednjih meseci ona je često bila kod mene u Beogradu, dok sam ja koristio svaki slobodan trenutak da otputujem u Pariz. Mnogo sam zavoleo taj grad i gotovo da sam postao Parižanin - iskren je Knez koji na pitanje da li će se uskoro oženiti pod drugi put odgovara:
- Videćemo kada će biti svadba, ne želimo ništa da najavljujemo, ali ćete biti blagovremeno obavešteni.

Autor: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin