Ekskluzivna ispovest: Isidora Bjelica u novoj borbi sa kancerom, posle loše prognoze lekara, kaže da moli Boga da preživi

Ekskluzivna ispovest: Isidora Bjelica u novoj borbi sa kancerom, posle loše prognoze lekara, kaže da moli Boga da preživi

Autor: | 18/05/2015

0


Književnica Isidora Bjelica ponovo proživljava životnu dramu, pošto joj se posle dužeg stanja remisije povratio kancer. Majka hrabrost uspešno je odolevala podmuklim pokušajima neprijatelja njenog organizma, ali njegovi najnoviji napadi jednako su bolni kao i pre skoro tri godine, kada su joj hirurškom intervencijom odstranjena oba jajnika, materica i trbušna maramica. Posle najnovijih komplikacija nije podvrgnuta hirurškoj intervenciji, već brojnim terapijama, a poslednjih nekoliko dana sklonila se u crnogorsko letovalište Miločer, odakle ekskluzivno za "Hello!" govori o bolesti koja je po drugi put njen neprijatelj.

Prošlonedeljnim statusom na društvenim mrežama zabrinuli ste mnoge vaše poštovaoce. Kada ste ponovo osetili zdravstvene tegobe?
- Pre svega želim da vam zahvalim što ste poštovali moju želju da ne objavite informaciju o mojoj ponovnoj borbi protiv raka, iako ste to još pre mesec dana znali, jer su mi bili potrebni snaga i mir. Pre dva meseca moji nalazi bili su odlični, a onda, pre mesec dana, po povratku iz Republike Srpske sa književne večeri na Sokolcu, onesvestila sam se u mom haustoru. Nažalost, bolest koju imam je najagresivnija i samo za mesec dana markeri su otišli u nebo, a stomak mi je bio pun vode i izgledalo je da mi je došao kraj.

Gde crpite snagu za novu borbu sa kancerom?

- Vera, porodica, prijatelji i čitaoci... Duboko verujem da me ljubav i molitve mojih čitalaca bukvalno održavaju u životu, iako to prkosi svakoj statistici i prognozama. Svaki čitalac koji uzme moju knjigu, koji se moli za mene, produžava mi život. To je uzajamna razmena ljubavi. Potpuno sam posvećena veri i znam da sva stradanja koja prolazim imaju svrhu i smisao - učim se smirenju i blagodarim za sve što me snašlo, jer je to za spas moje duše. S druge strane, neće mene neka glupa bolest sprečiti da budem još na ovom svetu uz moju dečicu, ovo je okrutan svet i njima je potrebna majka, a ta ljubav majke prema deci pomera planine.

Nastavak intervjua pročitajte u novom broju magazina "Hello!" koji je u prodaji od ponedeljka 18. maja!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin