Jovana Vukojević: Odlično se snalazim u ulozi mame

Jovana Vukojević: Odlično se snalazim u ulozi mame

Autor: | 24/05/2015

0

Posle godinu dana pauze, voditeljka emisije „Bulevar“ na televiziji „B92“ Jovana Vukojević vratila se na male ekrane, gde ju je dočekala srdačna dobrodošlica kolega. Lepa Novosađanka u međuvremenu je sa suprugom Goranom dobila kćerku Leu, koja sada ima devet meseci, a ponosni roditelji rado su promenili životne navike zbog svoje mezimice. Jovana i njen partner upoznali su se preko zajedničkih prijatelja u Novom Sadu.
- Moja kuma je udata za Goranovog dobrog prijatelja tako da su nas oni upoznali. Zabavljali smo se godinu i po dana, a posle su usledili veridba i venčanja, ali i naše preseljenje u Beograd - kaže simpatična Novosađanka.
- Kada smo počeli da se zabavljamo, moj suprug je živeo i radio kao elektroinženjer u Mančesteru, dok sam ja tada živela u rodnom kraju. Život je udesio tako da je u trenutku kada smo odlučili da se venčamo njegova firma otvorila predstavništvo u Beogradu, pa je on došao da radi ovde, a i ja zajedno sa njim. Ubrzo sam se zaposlila na televiziji „B92“, tako da su se sve kockice nekako poklopile na najlepši mogući način.

Ponosna majka ističe da ju je rođenje kćerke mnogo izmenilo, ali i unelo mnoge promene u njenu svakodnevicu. Međutim, novo životno poglavlje i njoj i njenom suprugu izuzetno prija.
- Goran i ja smo temperamentne i vesele osobe koje neprestano teže akciji u životu, ali rođenjem Lee sve se promenilo. Međutim, oboje smo toliko želeli dete da nam stari način života nimalo ne nedostaje. Šta god da se dešava, uvek dolazimo kući najkasnije u pola devet uveče da bismo kupali i spremali za spavanje našu mezimicu, a imamo i veliku pomoć bake, tako da ponekad ugrabimo mogućnost i malo izađemo i provedemo se - objašnjava Jovana koja tvrdi da se odlično snašla u svim poslovima oko deteta.
- Pre nego što sam postala majka neverovatno su mi zvučale priče žena da, kad rodiš dete, odjednom znaš sve njegove potrebe i prirodno obavljaš sve poslove oko bebe. Međutim, kada sam rodila Leu, uverila sam se da je sve to istina. Odmah sam se odlično snašla u svim poslovima, kao i moj suprug, koji mi je od početka velika podrška. Kada je naša devojčica bila baš mala, zajedno se budio sa mnom noću i pomagao mi je u svemu. Danas smo već uigrani tim koji je podelio poslove i savršeno funkcionišemo zajedno.

Srećna porodica već je išla na zajedničko putovanje u Italiju, gde su sa njihovom devojčicom obišli Trst i Veneciju, a ovih dana odlaze zajedno i u Mančester, gde će provesti osam dana.
-Leu smo na prvo putovanje vodili kada je imala sedam meseci i odlično je podnela put. Čini mi se da je uživala zajedno sa nama. Mi još nemamo potrebu da idemo na samostalne odmore bez naše devojčice, ali verujem da ćemo s vremenom i topoželeti. Sada se spremamo da odemo u Mančester, gde je moj suprug živeo šest godina, i imamo dosta prijatelja u tom gradu. Mnogo se radujem tom putovanju. Iako će Lei to biti prvi let avionom, verujem da će sve dobro podneti - objašnjava poznata voditeljka koja kaže da je njen suprug želeo da se vrati u Beograd bez obzira na to što ga za Mančester vezuju samo lepe uspomene.
- Goranu je bilo odlično u Mančesteru, gde je stekao odlične prijatelje i imao dobar posao. Međutim, u Beogradu mu žive roditelji i sestra, i naš mentalitet i način života u Srbiji mu odgovaraju mnogo više. Ja sam se takođe kao Novosađanka odlično snašla u prestonici, koja odgovara mom temperamentu. Imam sreću da je moj rodni grad udaljen svega sedamdeset kilometara, tako da često idem tamo da vidim roditelje i prijatelje i uvek se osećam kao da sam otišla u spa-centar, jer me energija tog grada relaksira.

Atraktivna brineta ne voli previše da planira, radije uživa u sadašnjem trenutku, pa tako i nema precizne ciljeve za budućnost, ali je sigurna da će se sve, kao i do sada, dešavati u pravom trenutku.
- Posle godinu dana pauze ponovo sam se vratila poslu i srećna sam zbog toga. Emisija „Bulevar“ u potpunosti odgovara mojim godinama i temperamentu. Pre toga radila sam kviz „Put oko sveta“, a zatim i u Informativnoj redakciji „B92“, što je bila velika novinarska lekcija. Ipak, forma „Bulevara“ mi za sada savršeno odgovara i mislim da je rad u toj emisiji savršena prilika da se dokažem u poslu. Imam planove i postoje neki dogovori kada je reč o poslu, ali nigde se ne žurim - iskrena je Jovana, koja ne razmišlja previše o budućnosti ni kada je reč o privatnom životu.
- Za razliku od supruga koji voli da pravi planove, ja nisam sklona tome. Sigurna sam da ćemo nas dvoje dobiti još jedno dete, ali Lea ima tek devet meseci tako da je još rano za još jednu prinovu - zaključuje šarmantna novinarka.

Autor: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin
Tagovi: Top story

Najnovije vesti