Bojana Stamenov: Za sada sam otvorenog srca i slobodna kao vetar

Bojana Stamenov: Za sada sam otvorenog srca i slobodna kao vetar

Autor: | 12/06/2015

0


Svoj raskošni talenat Bojana Stamenov prvi put je široj javnosti predstavila pre tri godine u šou-programu "Ja imam talenat", gde je osvojila treće mesto. Posle nedavnog učešća na najvećem muzičkom takmičenju na Starom kontinentu "Eurosongu", dvadesetosmogodišnja Beograđanka stekla je simpatije publike iz celog sveta. Njen snažni vokal nikoga nije ostavio ravnodušnim, a ona se iz Beča vratila sa toliko pozitivnih utisaka da bi sve ponovila. Puna adrenalina, uživa u iskustvu koje je stekla, ali ne miruje, već se s mnogo strasti i predanosti priprema za koncert u Centru "Sava", gde će nastupiti 13. juna.
U razgovoru za magazin "Hello!" Bojana sumira utiske sa "Eurosonga" i govori o planovima na profesionalnom i privatnom planu.
- "Eurosong" je ostvarenje jednog mog velikog sna. Iskustvo koje sam tamo doživela, nivo profesionalizma i organizacije, fanovi zbog kojih se osećate zaista posebno, ta bina, jedinstvo sa ljudima sa kojima sam delila scenu, to je neprocenjivo. Da mi neko kaže da to ponovimo, prihvatila bih bez razmišljanja. Tempo je intenzivan, kao i emocije. Osećate se kao da ste ušli u paralelni univerzum, umorni ste, a lepo vam je. Mogu da kažem da je najemotivniji  trenutak bio rastanka sa samom "Eurosongom" i ljudima sa kojima sam tamo delila i dobro i loše. Ali, bilo nam je lepo.

Koliko vam je značila podrška koju ste dobijali i koliko vam je ona pomogla da vam poraste samopouzdanje?
- Zaista ne znam da li je bilo ko od naših prethodnih predstavnika imao tu količinu podrške. Mnogo mi je značila i bila dodatni vetar u leđa kada je to bilo najpotrebnije. Ponosno sam predstavljala Srbiju i nadam se da nas nisam izneverila. U nekim trenucima mi je možda bilo i previše, pa je bilo suza radosnica, ali uspela sam da iskontrolišem emocije i dam sve od sebe.

Po vašem povratku u Srbiju pričalo se o neregularnostima prilikom glasanja. O čemu je tačno reč?

- Time se bave drugi, ja o tome do sada nisam pričala. Što se Srbije na "Eurosongu" tiče, publika je najveći žiri i, ako je do njihovog suda, mogu slobodno da kažem da smo pri vrhu liste, ako ne i na samom vrhu. Moje srce je puno i na mestu.

Kako ste vi lično zadovoljni plasmanom?
- Ako uzmete u obzir da se takmičilo četrdeset zemalja i da smo mi među prvih deset, ja sam prezadovoljna.

Koliko vam je na takmičenju značila podrška Marije Šerifović i koji savet vam je dala pred izlazak na scenu?
- Marija je zaista bila jedan veliki drug, car i podrška. Svaki savet koji mi je dala i koji sam se trudila da poslušam urodio je plodom. Njeno prisustvo u celoj ovo priči mnogo mi je značilo. Zamislite kako je kada vas savetuje pobednik.

Kako je reagovala vaša porodica na uspeh koji ste postigli?

- Moji ukućani su još pod utiscima. Plašili su se da se ja ne sekiram, ali kada su videli moj osmeh po dolasku kući, svima je bilo lakše. Veoma su srećni zbog mene i raduju se svemu novom što me čeka, u potpunosti me podržavaju. Nije bilo velikog slavlja, već smo svi seli i popili jednu lepu porodičnu kafu, uz koju sam prepričavala svoje utiske.

Da li vam se dopada pobednička pesma - Švedske?
- Mons je zaista imao efektan nastup. Moramo da uzmemo u obzir da je "Eurosong" pre svega televizijski šou i švedski predstavnik je u tom domenu zaista imao najbolji nastup. Pesma je pevljiva, "hitična" i idealna za đuskanje. Sve čestitke, mada je po mom mišljenju bilo i jačih kompozicija. Jedna od njih je, recimo, Letonija, koja je za predstavnika imala devojku koja je komponovala i pisala reči za svoju pesmu, što je originalno.

Održaćete koncert 13. juna u Centru "Sava". Jeste li uzbuđeni i kakva su vaša očekivanja?
- To će biti moj prvi veći koncert. Mesecima me pitaju gde nastupam i zašto me nema na domaćoj sceni. U razgovoru sa mojim producentom Sašom Mirkovićem došli smo na ideju da napravimo jedan veći nastup i time obradujemo moje nove fanove, a i one koji me niz godina prate u Srbiji. Koncert će biti pun iznenađenja, biće to jedno predivno veče za đuskanje i opuštanje. Veoma se radujem i pozivam sve čitaoce magazina "Hello!" da mi svojim prisustvom ulepšaju to važno veče.

Koji sledeći korak želite da napravite u karijeri?

- Moj sada već veliki prijatelj, a i čovek koji je zaslužan za moj odlazak na "Eurosong", kompozitor Vladimir Graić i ja već planiramo rad na mom prvom albumu. On će biti snimljen i na srpskom i na engleskom jeziku, tako da ću se u narednom periodu najviše fokusirati na to.

Rekli ste da jedva čekate da se udate i ostvarite u ulozi majke. Postoji  li osoba sa kojom ste to poželeli?
- Sve u svoje vreme, prioriteti se menjaju. Za sada sam otvorenog srca i slobodna kao vetar. Negde, u nekom tkanju, sigurno je zapisano kada će neko ukrotiti taj vihor, a do tada uživam u muzici.

Intervju: Zvezdana Milovanović
Foto: Elena Volotova

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin