Mia Borisavljević: Zdravlje mi je bilo ugroženo zbog razdvajanja od porodice

Mia Borisavljević: Zdravlje mi je bilo ugroženo zbog razdvajanja od porodice

Autor: | 14/06/2015

0

Sve popularnija pevačica Mia Borisavljević nedavno je na „Pink music festivalu“ predstavila pesmu „Otkidam na tebe“. I dok su svi zapazili njen trud i napredak na sceni, uz originalnu koreografiju Milana Gromilića, ona se u danima pripreme zapaženog nastupa stalno prisećala krupnih emotivnih nezadovoljstava. Zbog razdvajanja od porodice, koje je počelo pre osam godina, počela je da pati od poremećaja varenja na nervnoj bazi, što je rezultiralo konstatnim gubljenjem kilograma. Prvo joj se sestra odselila na drugi kraj sveta, a nedavno joj se pridružila i njihova majka.
- Razdvojenost od moje sestre Ive datira još od 2007. godine kada je prvi put napustila Srbiju i dom u Beogradu, gde smo živele zajedno sve dok ona nije završila Muzičku akademiju. Prvo njeno preseljenje zbog posla bilo je u daleku Australiju. Razdvajanje od najboljeg prijatelja, najvoljenije osobe i to na neodređeno vreme, palo mi je najteže u životu. Posebno zato što je cela moja porodica bila u Valjevu, što sam u tom trenutku počela da gradim karijeru i suočavam se sa estradom - „barom punom krokodila“. Odlazila je moja najveća podrška i toplina mog doma, na drugi kraj sveta. Osećala sam se napušteno - dramatičnim tonom govori pevačica mlađe generacije koja otkriva da nije mogla da podnese sestrino odsustvo, a kao reakcija na stalno nerviranje javile su se učestale zdravstvene komplikacije.
- Prvih nekoliko meseci sam skoro prestala da jedem, a onda su nastali problemi sa poremećajem varenja i šest meseci borbe da povratim kilažu i počnem ponovo normalno da se hranim. Zanimljivo je da ni jedan lek ni doktor nisu mogli da pomognu dok se Iva nije prvi put vratila na letnji raspust u Beograd. Dogovor sa njom bio je da mi četrdeset dana sprema čaj od kantariona ujutro i uveče. Od toga mi je bilo bolje. To je jedan od dokaza da sve probleme uzrokujemo sebi na nervnoj bazi. Tada sam već počela da se mirim sa činjenicom da je Skajp moj drugi mobilni uređaj, a onda je usledila i moja poseta Australiji - priča Mia čija je rođena sestra, za koju je neopisivo vezana, ubrzo promenila prebivalište.

To je bio deo problema koji će potom uslediti, jer se njenoj sestri nedavno pridružila i njihova majka.
- Iva je nekoliko godina živela i radila u Australiji gde je stekla i njihovo državljanstvo, a onda je na svet došao moj sestrić Nemanja i ona se sa porodicom vratila u Beograd. Međutim, to je veoma kratko trajalo. Poziv za novi posao usledio je posle nepune dve godine u Kinu, u Peking. Iva tamo živi sa porodicom već četiri godine i radi u Britanskoj školi kao profesor muzike i pevanja, vodi horove i komponuje. Živi u ambasadi Srbije, jer je to poziv njenog muža. Srećna sam jer se bavi onim što najviše voli, ali se nikada nisam navikla na toliku udaljenost i povrh svega veliku vremensku razliku. Taman kada su se moji zdravstveni problemi na nervnoj bazi zbog njenog odsustva primirili, mnogo mi je teško palo što me je i moja mama napustila. Otišla je na drugi kraj sveta da bi bila superbaka koja unuka vozi biciklom u školu i rešava domaće zadatke na stranom jeziku. Pritom, ona je najbrižnija majka koja je po ceo dan sa mnom u vezi, bez obzira na to kolika je vremenska razlika. Ipak, veoma mi nedostaju njena pomoć i prisustvo, posebno u danima kada se vratim sa dugih putovanja. Nedostaju mi njena kuhinja, brižnost i velika pozitivna energija koju poseduje, ali znam da je tamo potrebnija. Preko Skajpa je čak pratila „Pinkov festival“, zajedno sa mojim ocem koji još živi u Valjevu, pa im se tako činilo kao da su oboje tu - iskreno kaže pevačica koja žali što joj je porodica rasuta.
- Otac i baka žive u Valjevu. I za njih je ova razdvojenost veoma teška, ali se trudimo da jedni drugima pomažemo jer je moj posao takođe vezan za putovanja i stalnu udaljenost od najbližih. Ipak, u svakom trenutku znaju gde sam i jedino za praznike možemo da se okupimo i konačno sastavimo bar deo naše rasute porodice - setno zaključuje Mia u razgovoru za „Hello!“.

Autor: Nikola Rumenić
Foto: Boško Karanović, Hello!

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin