Pola sata sa... Vesna de Vinča

Pola sata sa... Vesna de Vinča

Autor: | 25/07/2015

0

Koje su prednosti života na brodu i iz kojih razloga ponekad poželite da spavate na kopnu?
- Brod je kolevka za odrasle. Ljuljuškanjem nas uspavljuje naša draga Gea, naša majka, planeta. Život na brodu vraća prirodi i jednostavnosti, traži prilagodljivost, uživanje u neizvesnosti. Ali za takvu slobodu potrebna je hrabrost. Kopno pruža lažnu sigurnost, mislim na stanove u velikim gradovima.

Koliko vam je zanimljiva činjenica da mnoge ljude intrigirate svojim načinom života i da li vam to prija?

- Nisam o tome razmišljala. Valjda intrigira moja samostalnost, sloboda u kojoj uspevam da živim jedan na prvi pogled bajkovit, estetizovan i dinamičan život. Nije to lako i to je koštalo i košta. Dizajnerka Agata Ruz de la Prada uputila mi je veliki kompliment rekavši da ni svoju slobodu shvatam kao veliko ograničenje, kao veliku odgovornost. Nema gubljenja vremena na gluposti, falš odnose, neiskrenost. Ljudima i svojim projektima dajem se potpuno. Pokušavam da unesem smisao u svoj i živote drugih, da nam kroz prste ne prođe besmisleno ovo dragoceno vreme. Možda intrigiram zbog toga što osećaju da sam na putu da spoznam tajnu energizacije, veliku tajnu opstanka u Srbiji. Borac sam, samuraj. Držim se za nebo i tri korena sreće - zahvalnost, razvoj i san o velikoj radosti - koje nikada neću napustiti.

S obzirom na to da ste dobar deo života proveli okruženi lepoticama, šta smatrate najvećim ženskim adutima?
- Mozak je najvažniji. Mozak je afrodizijak. Mozak, formalno iskazan kroz stil, i kao izgled i kao ponašanje. Tajnovitost na početku, vedrina i blagost na kraju.

U jednom intervjuu ste rekli da je vaše srce zarobljeno već deceniju. Zbog čega svog izabranika ne želite da eksponirate u javnosti?
- Javnost i eksponiranje je uvek ulazak u opasnu žutu zonu, bar u Srbiji. Ja sam taoc svog javnog posla. Naravno da ne želim da i moja ljubav bude u tom statusu.

Mislite li da je tačna izreka da su žene i muškarci sa različitih planeta i u kojim situacijama ste imali prilike da se u to uverite?

- To nije tačno jedino na početku ljubavi. Ona se dešava na istoj planeti. Kada se u ljubav uvuče razum, počinju razlike. Muškarac je kao lovac, bilo kao pater familijas ili što mu je to u krvi, hrli ka cilju. Uglavnom se ne osvrće, jer nema kad. Opsednut je rezultatom. Žena posmatra sa strane, radi mnogo stvari paralelno i ima na prvi pogled previše ciljeva, a u stvari samo jedan - da sledi svog čoveka. To je, naravno, tradicionalni koncept. U postmodernom konceptu se sve pobrkalo.

Šta biste promenili u životu da možete da vratite vreme?
- Mnogo više bih dragim ljudima koji su otišli na onaj svet govorila, koliko ih volim i poštujem. Govorila, ljubila, grlila, mazila.

Koja pitanja vam najčešće postavljaju rodbina i prijatelji, a vas nerviraju?
- Dokle ćeš toliko da veruješ ljudima i hoćeš li već jednom da se smiriš?

Koje su prednosti, a koje mane tehnologije koja je dostigla ekspanziju u današnje vreme?

- Dala nam je istinitu moć saznanja i laganijeg života, a mi smo to pretvorili u lažnu moć komuniciranja. Naravno da mislim na najvažniju tehnologiju, na kompjutere i internet.

Prepoznatljivi ste po crnim odevnim kombinacijama. Kako je to postala vaša omiljena boja?
- Nije važno. Bio je to usud, a sada je to moj stil. Odri Hepbern je izmislila malu crnu haljinu kada je shvatila da gubi sate na slaganje odevnih kombinacija. Promeniš nakit i ne možeš da pogrešiš.

Koje ljudske osobine vas najlakše izvedu iz takta?
- Izdaja. To nije osobina, ali, nažalost, sve je češći deo karaktera onih koji su odustali od toga da budu ljudi.

Šta u momentu može da vam popravi raspoloženje?

- Dokaz odanosti ili ideja koja može da pravi čuda.

Čega ste se u životu najteže odrekli?
- Ponekog vrednog susreta, koji bih svojim raspoloženjem unizila.

Šta još planirate da uradite u karijeri?
- Ko danas forsira karijeru, taj je pritajeni samoubica. Ja u svom životu forsiram smisao, potragu za smislom, ljubav prema bližnjem, plemenitost, dobrotu i projekte koji se na tome zasnivaju. To radim u ritmu svojih mogućnosti, gradeći sebe i svet oko sebe. To nije karijera.

Komentari (0)

Loading
Zvezdana Milovanović Boško Karanović