Vesna i Đole Đogani: Porodični odmor u Peskari

Vesna i Đole Đogani: Porodični odmor u Peskari

Autor: | 26/07/2015

0

Sada već tradicionalno letnji odmor porodica Đogani upriličila je početkom jula odlaskom u italijanski grad Peskaru, u kome se osećaju kao na domaćem terenu. Osmi rođendan sina Adriana bio je jedan od povoda da popularni denser Đole Đogani povede svog naslednika i suprugu Vesnu na kratak odmor, dok je jednoipogodišnja kćerka Laura ostala sa tetkom u Beogradu.

- Kćerku ovoga puta nismo vodili na letovanje, jer je sada u uzrastu kada je neuhvatljiva, pa odmor sa njom ne bi bio pravi odmor, a Vesni je on bio neophodan. Lauru je sada jednostavno nemoguće obuzdati - sa osmehom počinje razgovor za "Hello!" frontmen grupe "Đogani", koji je ove godine svoje i rođendansko slavlje sina Adriana u potpunosti podredio supruzi.

- Ovo putovanje je bilo iznenađenje za Vesnu, jer joj je zaista bilo neophodno. Iako su sinu i meni bili rođendani, ja sam ovo putovanje organizovao zbog nje, jer je sve vreme posvećena deci i poslu i trebalo joj je nekoliko dana da se isključi i opusti.

Popularni denser rado odlazi u Peskaru, grad u kome je kao dvadesetogodišnjak sa ocem proveo jedan od najlepših perioda u životu, ali ga ovo mesto veže i za sadašnju suprugu.
- Zaljubljen sam u Peskaru. Tu sam učio da plešem, ali sam naučio i životnu školu. Tada sebi nisam mogao da priuštim ručak u ekskluzivnom restoranu, a mnogo sam želeo da to jednoga dana učinim. Sada kada mogu, uživam u tome - iskren je Đole, koji je ljubav prema ovom mestu preneo i na svog sina.

- Adriano mnogo voli to mesto, a ja se trudim da mu prenesem svoja sećanja i sve ono što sam tamo naučio. Primorski grad je posebno mesto i za mene i njegovu majku, jer sam se tamo udvarao Vesni, tamo se među nama rodila ljubav.


Iako je 1. jula napunio pedeset pet godina, poznati šoumen kaže da se oseća kao mladić, u čemu mu pomažu i suplementi.
- Redovno pijem „Q10“ preparat i on mi pomaže da se osećam bolje, ali nije dovoljno samo negovati telo. Neophodno je da negujete i duh. Energija me pokreće, kao i neprekidan rad. Ne prestajem da zadajem sebi ciljeve i to mi ne dozvoljava da stanem - otkriva Đole i priznaje da je brak sa mlađom izabranicom, kao i život sa mališanima, za njega dodatni podsticaj.

- Kada u pedesetima imate malu decu, tu nema prostora za opuštanje. Briga o Lauri i Adrianu me pokreće, oni zahtevaju da ste aktivni i nemam kada da se ulenjim. Uživam u igri sa decom i ulozi koju imam.

S obzirom na to da je njegova najstarija kćerka Silvija, koju ima iz braka sa bivšom suprugom Slađanom Delibašić, pre dve godine rodila kćerku Tiu, popularni denser kaže da ga raduje što mu unuka i kćerka odrastaju zajedno.
- Sva sreća da me unuka ne zove deda nego dida. Šalu na stranu, meni to stvarno ne smeta. To je više zvanje nego stanje. Jesam deda, ali po energiji sam daleko od toga. Retko ko ima privilegiju da uživa u tome da vidi unuku i kćerku da se igraju i odrastaju zajedno.

Kada mu je najstarija kćerka nedavno saopštila da se razvodi od supruga Branislava Marinovića, Đole tvrdi da je po ko zna koji put doveden pred svršen čin.
- Naučili smo da razgovaramo o svemu, pa i o problemima, ali se iz nekog razloga dešava da mi neke stvari ne kažu na vreme. Dovedu me pred svršen čin, traže mi pare za svadbu, a da me pre toga nisu pitali. Ja im pomognem, a onda se desi razvod i tada žele da razgovaramo. Da su me pitali ranije, ja bih im verovatno dao drugačiji savet. Govorili su da je to velika ljubav, ja sam tada pitao da li je sigurna i rekla je da jeste. Ako kao otac negoduješ, to ti se zamera. Zato sam ja tu da pomognem koliko mogu i puštam da svako živi kako misli da bi trebalo.


Posle Silvijine odluke da stavi tačku na brak, Đole joj je rekao da je vreme da se posveti sebi, što je ona i učinila.
- Ona je sada krenula u novi život, odlučila je da upiše fakultet, studira psihologiju i ja samo mogu da joj čestitam na tome. Vreme joj je da prođe osnovnu životnu školu. Ima predivno dete, divna je majka, nežna i dobra, ali neke stvari moraju da dođe na svoje.

Silvijina majka i Đoletova bivša supruga Slađana takođe je okončala bračni život sa Milanom Pejovićem, s koji se venčala posle šest meseci veze, a burne faze u porodici Đogani muzičar komentariše u svom, duhovitom maniru.
- Kod Đoganija je uvek neka čudna situacija, ali na kraju sve bude okej. Svako od nas vodi svoj život i mora da prođe kroz situacije koje odabere i koje mu život donese. Ja mogu da se nađem da priskočim u pomoć kada je potrebno, ali svako mora sam da uči životne lekcije.


Porodični život sa Vesnom i njihovo dvoje dece za markantnog densera je mirna luka, a četvoročlana posada za sada neće dobijati novog člana.
- Mi ni drugo dete nismo planirali, tako da ni sada ne razmišljamo o trećem. Vesna bi volela da se to desi jer Adriano mnogo želi brata, ali ga za sada i mama i ja umirujemo - kroz osmeh kaže muzičar i sa zadovoljstvom dodaje da Laura ima predivnog brata.

- Adriano je mnogo pažljiv prema njoj i vrlo je brižan brat. Ponosni smo na njega, završio je drugi razred sa odličnim uspehom, a na takmičenju iz matematike postigao je jedan od najboljih rezultata. On definitivno nema veze sa Đoganijevim plesnozabavnim stilom života. Njega više zanima nauka - sa ponosom u glasu priča poznati otac i za kraj ističe da roditeljske obaveze ispunjava isključivo s ljubavlju.

- Mislim da sam ga razmazio, ali to je čista ljubav. Nema promišljanja da li ću preterati u udovoljavanju, radim ono što osećam i zato nam je život sjajan.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Privatna arhiva / Hello!

Pročitajte još

Najnovije vesti