Saša Kovečević: Rođendansko putovanje sa devojkom

Saša Kovečević: Rođendansko putovanje sa devojkom

Autor: | 16/08/2015

0

Namera pop zvezde Saše Kovačevića da njemu omiljeni rekvizit za zabavu - fliper - stavi u spavaću sobu doma u naselju „West 65“ u Novom Beogradu poslužila je kao ideja njegovoj emotivnoj partnerki Jovani Jocić da ga iznenadi za rođendan.

Čestitke su počele da stižu već u ponoć 27. jula, kada je Saša rođen, a koji minut kasnije devojka pop zvezde iz skrivenog kutka kuhinje stana u kome zajedno žive iznela je tortu zanimljivog oblika.

- Jovana me je zaista iznenadila tortom u obliku flipera, ali istovremeno i odvratila od ideje da mir u spavaćoj sobi narušim ubacivanjem svog omiljenog rekvizita za razonodu - kaže na početku razgovora Saša, koji će uskoro svom repertoaru dodati slavljeničku pesmu koju je trebalo da predstavi publici na rođendna.

- Pesma „Rođendan“ je brza i letnja. Muziku smo radili moj stariji brat Rade i ja, a tekst potpisuje Miloš Roganović. Žao mi je što nisam uspeo da je završim do 27. jula, ali publika svakako neće dugo čekati trenutak kada će osvanuti spot na mom „Jutjub“ kanalu - ističe Saša, koji je sa devojkom boravio nekoliko dana u Istanbulu.

- Odmarali smo se pet dana i obišli sve značajnije znamenitosti predivnog grada na Bosforu - kaže Saša, koji je pre sedam godina prvi put posetio metropolu na dva kontinenta kada je snimao spot sa Eminom Jahović za njihovu duetsku pesmu „Još ti se nadam“. Tada nije bio u prilici da obiđe sve što je želeo, pa je to sada učinio, a doživljaj je bio nemerljiv jer mu je društvo pravila emotivna partnerka.

- Veličanstveni minareti i kupole „Plave džamije“ mogu se videti miljama daleko dok svetlucaju pod sunčevim zracima. To arhitektonsko čudo okružuje zadivljujuće dvorište sa pogledom na more koji svakome oduzima dah. Po „Kapali-čaršiji“ može se šetati satima i danima, bilo da ste se uputili u šoping ili samo da je razgledate. Jednako je zanimljiva i „Misir-čaršija“, koja i dalje čuva autentičnost drevnih bazara sa bogatom ponudom začina sa prostora celog Bliskog istoka. Nismo propustili ni odlazak na Trg Taksim, koji je centar noćnog provoda u Istanbulu. Nas dvoje se nismo dugo zadržavali u barovima, noćnim klubovima i kafićima, jer smo rano ustajali kako bismo što više toga obišli - prepričava svoje utiske pop pevač koji sa izabranicom uživa u skladnoj vezi. Ipak, njen skori završetak studija mogao bi je odvesti na usavršavanje u inostranstvo, što će pevač svesrdno podržati.

- Podržaću je šta god da odluči. U našem domu ume da bude haotično kada se njen ispitni rok poklopi sa mojim snimanjem. Kada brat i ja radimo, bude vrlo bučno, što može da pravi problem i ljudima koji žive ispod nas, a kamoli Jovani, koja je tu sa nama. Ipak, uspevamo da nađemo kompromis zato što ona ustaje rano i nauči veći deo gradiva dok se ja ne probudim - uz osmeh kaže popularni umetnik koga je Jovana, osim tortom, iznenadila i interesantnim videom u kome mu prijatelji upućuju rođendanske čestitke.

- Napravila je zaveru sa svim mojim prijateljima koji su joj se, bez izuzetka, odazvali i poslali svoje fotografije sa ispisanim željama u rukama. Iako sam isprva bio začuđen odakle joj kontakti svih meni dragih ljudi, ubrzo me je taj njen gest veoma raznežio - završava Kovačević uz osmeh koji je po povratku iz Turske otputovao za Makedoniju, gde ovog leta ima brojne nastupe.

Najznačajniji je bio onaj na „Bir festu“ u Prilepu, gde je pevao pred sedamdeset hiljada ljudi, a bio je u prilici da se upozna sa kolegom Oliverom Dragojevićem, koji je nastupio dan posle njega.

- Nastup u Prilepu zaista ću pamtiti do kraja života. Bilo je božanstveno pevati pred tolikim brojem ljudi - ponosno završava suvereni muški vladar „Jutjuba“, čiji spotovi na tom sajtu broje na desetine miliona pregleda.

Komentari (0)

Loading
Nikola Rumenić Hello!; Saša Kovačević / Instagram