Vladimir Stanojević: Pored sebe želim moralnu i lojalnu devojku

Vladimir Stanojević: Pored sebe želim moralnu i lojalnu devojku

Autor: | 16/08/2015

0

Po povratku sa odmora na egzotičnoj Kubi, voditelj Vladimir Stanojević za magazin “Hello!“ sumira utiske sa putovanja, koje je umnogome uticalo na njegov pogled na svet i neke životne stavove. Ozarenog lica, pun pozitivnih vibracija i pod jakim utiscima koje je doneo sa blistavog dragulja uronjenog u Karipsko more, tridesettrogodišnji Trsteničanin razgovor počinje najsnažnijim utiskom iz zemlje vesele muzike, cigara, ruma i starih automobila.

- Pored prirodniih lepota Kube, koje su kao nigde na svetu, najviše su me fascinirali ljudi. I pored veoma teške ekonomske situacije i mesečne plate od tridesetak dolara, svi su srećni, nasmejani, pozitivni. Kubanci obožavaju muziku, iz skoro svakog stana možete da čujete dobro poznate zvuke salse. Neki bi rekli da su srećni jer ne znaju za bolje, ali ja ipak mislim da su srećni jer cene vrednosti koje nemaju veze sa novcem. Jednostavno uživaju u životu i lepotama svoje zemlje. To je jedna prelepa zemlja, puna živopisnih pejzaža. Svaki put kada sami prošetate ulicama Havane doživite neku novu priču, odnosno novu epizodu nekog avanturističkog filma. Kriminala gotovo i da nema. I kada se nalazite u nekoj zabačenoj neosvetljenoj ulici, osećate se bezbedno - u dahu govori Stanojević, kome je ovo bila prva poseta egzotičnog ostrva. Ponesen onim što je video i čuo, kaže da od Kubanaca vredi učiti o životu.

- Oni gledaju pozitivne strane života, dok one negativne, koje se odnose na finansijski status, ignorišu. Od njih možemo da naučimo da uživamo i da vrednujemo život na drugi način. Imaju dobru klimu, nema zime, razno šareno voće raste na sve strane, duvana i ruma ima u izobilju. Jedna srećna zemlja, koja je dokazala da se i pod sankcijama i totalnom finansijskom blokadom može srećno živeti i tako već pedeset godina.

U jednoj od poslednjih rajskih oaza na svetu, kako neki nazivaju ovu zemlju, Vladimir je boravio sa kumom i prijateljem, a vesela družina odluku o putovanju na drugi kraj planete donela je gotovo preko noći. Iako priznaje da je bio skeptičan po pitanju odabrane destinacije, po završetku putovanja i obilazaka prestonice Havane i poznate turističke oaze Varadera, poznati voditelj priznaje da nije bio u pravu, toliko da svim srcem priželjkuje da se što pre vrati na ostrvo koje ga je fasciniralo lepotama prirode, ali i kubanskih žena.

- Kubanke su prelepe. Građene su baš po mom ukusu i uživao sam družeći se sa njima - kroz osmeh govori Stanojević koji priznanje da je pomalo flertovao sa Kubankama. - Uglavnom su mislile da dolazim iz Italije, dok im nisam rekao odakle sam. Slobodnije su od Srpkinja, komunikativnije. Ako im se dopadneš, same će ti prići i staviće ti to do znanja. Kubanke imaju neki stav, za razliku od turistkinja koje su potpuno opuštene i raspoložene za svaku vrstu zabave. Turistkinje su tek slobodne i ne zanimaju ih ni izgled, ni godine. Bitan im je samo provod, a sve ostalo je u drugom planu.

Posle skandala koji je početkom godine uzdrmao srpsku javnost zbog fizičkog nasrtaja na tadašnju devojku Ana-Mariju Žujović, vreme provedeno daleko od Srbije pomoglo mu je da sagleda situacije iz prošlosti koje su velikim delom odredile njegovu sadašnjost, kao i višemesečno odsustvo sa malih ekrana, dok se njegov emotivni status nije menjao od burnog razlaza sa nekadašnjom partnerkom.

- Pozitivne stvari će se desiti ako tako i budem razmišljao, a trenutno sam u najpozitivnijem raspoloženju. Odmorio sam se na Kubi, napunio baterije i sada uživam sa svojim društvom. Ne tražim ni avanturu, ni ozbiljnu vezu. Često me povezuju sa devojkama koje su u mom okruženju, ali trenutno nisam u vezi. Ima vremena za prave ljubavi. Leto je vreme za odmor, uživanje, a ovo mi je sigurno jedno od najlepših.

Dok priziva lepa dešavanja u svom privatnom i profesionalnom životu, poznati voditelj jasnije nego ikada zna kakvu osobu želi pored sebe i priznaje da je u prethodnim odnosima pravio greške, koje više ne želi da ponovi.

- Iako vlada mišljenje da se muškarci boje "jakih" žena, ja bih baš voleo da "naletim" na samostalnu i uspešnu ženu. U stvari, voleo bih da upoznam devojku koja je slična meni po pogledu na svet, po ambiciji i tome da želi da stvori što više i koja, kao i ja, voli da uživa u životu. Najbitnije je, naravno, da je dobar čovek, da je lojalna i moralna. To sam u prethodnom periodu zanemarivao i stavljao neke druge osobine kao primarne, ali na greškama se uči. Podrazumeva se fizička privlačnost, a godine i nisu toliko bitne, sve dok ne postoji veći generacijski jaz, koji bi doveo do drugačijih pogleda na život. Ako znate neku takvu, javite mi - u šarmantnom maniru završava “Pinkovo” lice, koji dane leta nastavlja u Crnoj Gori, a od septembra najavljuje povratak na male ekrane, u, kaže, boljem i kvalitetnijem izdanju nego ikada pre.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!; Vladimir Stanojević / Instagram

Najnovije vesti