Nikolija Jovanović: Ne dotiču me neistine o mom ocu

Nikolija Jovanović: Ne dotiču me neistine o mom ocu

Autor: | 19/08/2015

0

Od kada je pre dve godine zakoračila na javnu scenu, Nikolija Jovanović potresa inače trusnu medijsku scenu i često se za njeno ime vezuju brojni skandali i šokantne vesti. Poslednja u nizu objavljena je pre dve nedelje, kada je Kristijan Golubović, koji je široj javnosti postao poznat posle snimanja kultnog dokumentarca snimljenog devedesetih godina “Vidimo se u čitulji” izjavio da je Nikolijin otac njegov kum, ubijeni vlasnik kriminalnog dosijea Rade Ćaldović Ćenta, a ne uspešni preduzentnik Vlada Jovanović.

Ove tvrdnje šokirale su domaću javnost, a u intervjuu za magazin „Hello!“ Nikolija otkriva kako su na to reagovali njeni najbliži i u svom stilu iznosi stavove na tu, ali i druge teme iz svog života, u kome svakodnevno uživa uz emotivnog partnera Relju Popovića.

Nedavno su se u javnosti pojavile spekulacije o tome ko je zapravo vaš otac. Kakva je bila vaša prva reakcija?
- Nije u redu da pojedinci pričaju šta hoće, kad hoće i kako hoće. Tako bi svaki prolaznik mogao da izjavi neku nebulozu i da završi na naslovnoj strani.

Da li vas je obuzeo bes?
- Nisam ljuta. Žao mi je ljudi koji su spremni da objavljuju takve stvari i još žalije onih koji eventualno poveruju u njih.

Kako su na to reagovali vaši roditelji, jeste li razgovarali o tome?

- Da nije tako degutantno i nebulozno, bilo bi smešno. Ali u svakom slučaju, takvima se ne opterećujemo. Pogotovu tata, koji čita isključivo časopise kao što je magazin “Hello!”, a „žuta štampa“ ga apsolutno ne zanima. I s pravom je tako.

Postoje li u vašem odnosu sa roditeljima neke tabu teme?
- Ne postoje. Pričamo otvoreno o svemu, iako je uvek nekako otvoreniji odnos između majke i kćerke, nego kćerke i oca po nekim pitanjima.

Retko u javnosti govorite o ocu. Zbog čega?
- Zato što ne voli da se eksponira u javnosti. Zadržao je privatnost u vreme kada je bio sa mojom majkom i kada je to bilo skoro nemoguće. Ne znam zašto bi sada bilo drugačije.

Koliko je vaš odnos blizak?

- Živimo u istoj ulici i viđamo se skoro svakog dana. Ako ne na ručku, onda na porodičnoj večeri.

Koliko vam je njegovo mišljenje presudno kada ste u nekoj nedoumici?
- Kada su ozbiljne teme u pitanju, veoma mi je važno.

U jednom od intervjua za „Hello!“ izjavili ste da mu se ne dopada što se bavite javnim poslom. Da li se to u međuvremenu promenilo?
- Nije i nikada se neće promeniti. Ovaj posao s godinama može da bude samo naporniji i teži, ne lakši, a on kao čovek koji ima "nešto više” iskustva od mene, želi da se bavim nečim možda manje zahtevnim. Kada kažem zahtevnim, mislim na stres, odgovaranja na pitanja kao što je, na primer, prvo u ovom intervjuu, putovanja i mnoge druge stvari. Nekome možda to deluje naivno, ali nije.

Osećate li da ste na neki način izneverili njegova očekivanja?

- Ne. Ja sam njegova očekivanja ispunila onog dana kada sam završila fakultet. Sada je ostalo samo da se pazim i da budem srećna, što i jesam.

Da li je vaš otac upoznao Relju i kakvi su obostrani utisci?
- Ne volim da prenosim u javnost baš svaki detalj našeg života, ali, naravno, da su se upoznali i to je najnormalnija stvar. Utisci nisu mogli da budu drugačiji nego pozitivni, a ne vidim razlog da to bude naslov na pojedinim portalima ili glavna vest, kao što je to bio slučaj.

Iako ste zajedno nešto više od godinu dana, vaš partner i vi suočili ste se i zajedno prevazišli velika iskušenja i izazove. Smatrate li da ste pronašli svoju drugu polovinu?
- Naravno.

U medijima su se pojavile spekulacije o tome da ste ponovo u drugom stanju. Da li je to tačno?

- Ne, i to je još jedan primer da se bez trunke dokaza i istinitosti pišu vesti na osnovu fotografije, iz ovog ili onog ugla.

Osećate li da ste spremni da se nađete u ulozi majke?
- Da.

Delite li sa Reljom sve svoje tajne ili ste zadržali neki kutak koji je samo vaš?
- Naš odnos je baziran na beskrajnoj iskrenosti. Tu nema tajni i mnogo mi je drago zbog toga.

Odajete utisak oštre devojke koju ništa ne može da iznenadi, čemu doprinosi i vaš muzički stil koji je prilično nekonvencionalan. Da li je ljudima teško da vas povrede ili dobro krijete svoju emotivnu krhkost?
- Oštra jesam i skoro da ništa ne može da me iznenadi. Tako su me vaspitali. Što ne znači da sam robot i da nisam emotivna, naprotiv.

Vaša karijera je u zamahu, ali uprkos tome ne zapostavljate privatni život, iako bi mnoge kolege na vašem mestu učinile suprotno. Koji je vaš moto?
- Kada je sklad u životu i duši, sve ide dobro i sve se može. Iako mnogi ne veruju, vrlo sam emotivna, i kada sam tu ispunjena, sve ostalo mogu lako. Uostalom, daleko od toga da se upoređujem, ali svetska muzička zvezda i vrlo atraktivna žena Bijonse sa svojim mužem je od šesnaeste godine. I to joj nikada nije zasmetalo u karijeri, niti je sprečilo da važi za "bombu" od žene.

Na sceni ste nešto više od dve godine, a vaše ime je već predmet brojnih skandala. Da li ste bili spremni na to kada ste ulazili u svet šou-biznisa?
- Nisam bila potpuno svesna toga na početku, ali kada sam postala, povlačenje nije bila opcija. Jednostavno, trudite se da radite svoj posao što bolje možete, a ne propratne poteškoće probate da se što manje obazirete.

Da li je tačno da ćete se naći u žiriju dečjeg muzičkog takmičenja "Zvezdice Granda"?
- Još jedan naslov sa kojim ja nisam u toku.

Kako mlađe generacije reaguju na vaš rad i smatrate li da ste im dobar uzor?
- Reaguju super, od malih beba koje su tek prohodale, a igraju uz moje pesme, do starijih. Mislim da im se sviđaju muzika i boja glasa, koja je bez obzira na tekstove pomalo dečja.

Koliko ste danas drugačiji od one Nikolije koja je pre dve godine ušla na javnu scenu?
- Ista sam Nikolija, samo što sam sigurno muzički sazrela i mogu mnogo više da ponudim nego tada, što će se čuti i videti u narednom periodu.

Koliko su vam dragoceni saveti vaše majke i koji njen savet naročito pamtite?
- Ona me više savetuje kada je reč o zdravlju, kuvanju i nekim uopštenim životnim temama, nego što mi deli savete kada je reč o muzičkom svetu. Valjda nam je toga preko glave. Ja usput “kupim” od nje to znanje. Ceo život smo zajedno i naša kuća je uvek bila muzička kuća. Postoji jedna njena rečenica, koja je duhovita, a ja je vezujem uz njen horoskopski znak Jarca, a ona glasi: “Mora da bude skupo”. Mama je uvek bila vrlo prepoznatljiva po tome. I ono što na meni vidite da valja, to je ona kupila. Moj stil je diskutabilan.

Ipak, veliki ste majstor transformacije kada je izgled u pitanju. Kako biste opisali svoj stil?
- Meni je u svakoj varijanti komfor na prvom mestu. Preko dana nosim ono što mi je udobno i tu nemam neka pravila. Volim da se poigravam modom. To mora da bude interesantno, jer mi je dosadan jedan isti stil. Ne volim da budem ni samo dama, ali ni isključivo sportski tip, volim da šetam kroz modu.

Za razliku od svakodnevnih kombinacija, na sceni se vešto poigravate provokativnošću.
- Kada je o sceni reč, može da se desi da je porvokativno, ali to nisu korseti ili nešto što nije prijatno za nošenje. To je možda kraći ili duži šorts, majica ili haljina, ali sve to pomalo visi na meni, ali nikako ne sme da me steže.

Da li je na sceni u pitanju samo vizuelna transformacija ili je to vaš alter ego?
- Mislim da sam to sve ja i mislim da jedna osoba ima pravo i može da bude raznolika. Dosadno je uvek biti isti. Ne mogu sada da se poverim da je to moj alter ego ili još gore, da jeste, a da ja ne znam za to. Onda bih trebala da pričam sa nekim drugim, umesto da dajem intervju.

Maštate li o svojoj venčanici i koliko vam dan kada ćete je obući izgleda blizu, odnosno daleko?
- Ja sam bila vrlo čudna devojčica, pa i devojka, ali nikada nisam maštala ni o svadbi, ni o venčanici. Ako je to uošte čudno, jer meni nije. Ne znam zbog čega, ali nemam taj momenat u sebi. Sve mi to pomalo liči na kliše. Ne bih da potcenjujem ceo čin, ali jednostavno nisam taj tip. Ako mi je ikada i pala na pamet neka haljina za tu priliku, to je onda neka kratka bela haljinica, što je više u mom stilu i tako bih volela da bude toga dana.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!

Najnovije vesti