Dragana Mirković: Krstarenje italijanskim delom Mediterana 

Dragana Mirković: Krstarenje italijanskim delom Mediterana 

Autor: | 24/08/2015

0

 

Folk zvezda Dragana Mirković nikada nije krila da su joj luksuzna putovanja velika strast, pa svakog leta i zime u društvu supruga Tonija Bijelića, kćerke Manuele i sina Marka obilazi egzotične i mondenske destinacije širom sveta. Ovog leta njihova baza na jednomesečnom odmoru je Italija, čijom obalom krstare. Posle dinamičnog perioda ispunjenog brojnim poslovnim obavezama, skladni bračni par jedva je dočekao trenutak kada će se otisnuti na odmor iz snova.

- S obzirom na to da sam zbog saobraćajne nezgode i priprema za beogradski koncert propustila prošlogodišnje letovanje, ove godine mi je malo mesec dana boravka na moru. Još sam na odmoru i zaista uživam sa porodicom - kaže na početku razgovora za „Hello!“ slavna pevačica koja se sa najmilijima najduže zadržala na ostrvu Iskija, koje zapljuskuju vode Tirenskog mora, i na čuvenom, mondenskom Kapriju.

- Iskija je smeštena u Napuljskom zalivu i poznata je po lekovitim termalnim vodama i spa-centrima. Plaže su predivne, baš kao na mondenskom Kapriju. S tim što je na Iskiji sve upola jeftinije nego na Kapriju, jer je ono stecište svetskog krema. Neizostavni lokaliteti za obilazak na Iskiji su „Aragonski zamak“ i bašte „La Martela“. Ostrvo je jedno je od najzavodljivijih ambijentalnih celina u Italiji koje odiše romantikom. Odlikuju ga prelepe plaže, bogatstvo termalnih izvora i neobični vulkanski pejzaži. Pored visokocenjenih banja poznatih još od davnina po čudotvornim efektima vulkanskog blata, minerala i toplih voda, Iskiju odlikuje bogata istorija i kultura, prirodne lepote i izuzetno dobri uslovi za odmor. Zapale su nam za oko mnogobrojne uvale i zalivi koje obilaze turisti iz celog sveta. Osim Iskije, tokom ovog letovanja bolje smo upoznali i Napulj, Pompeju, Amalfi obalu i mondenski Kapri - priča Dragana, koja je obišla i kopneni deo Italije i neizostavni „večni grad“, gde je odsela u hotelu „Waldorf Cavalieri Hilton“.

- Sve priče o Rimu ušle su u legendu, tako i sama šetnja ovim gradom deluje kao iščitavanje stranica burne istorije tog grada. Znala sam da su Manuela i Marko odlični đaci, od kojih više ništa ne može da me iznenadi, ali sam zaista fascinirana njihovim poznavanajem istorije umetnosti. U to sam se uverila dok smo se šetali Rimom, jer su o lokalnim znamenitostima znali više nego turistički vodiči - ponosno kaže Dragana, koja uvek rado ističe školski uspeh svoje dece.

- Marka su nedavno primili na akademiju „HAK“ i to još tokom prvog polugodišta nedavno završene školske godine. Toni i ja smo ponosni roditelji. Osim što je izvanredan đak, vrlo je muzikalan i divno svira klavir. I Marko i Manuela svakodnevno mi pokazuju da su sa tako malo godina već izrasli u divne ljude - zadovoljno kaže jednn od najvećih zvezda na našim prostorima koja je na krstarenju uživala i u romantičnim trenucima sa suprugom.

- Predivni pejzaži Toskane uvek nas iznova ostave bez daha. Italijanska sela deluju nestvarno svima koji dugo borave u velikim gradovima, pa je za nas koji veći deo godine provodimo u Beču, prizor zaista uzbudljiv. Čaša osvežavajućeg božanskog pića u vinariji „Lukka“, nestravni zalazak sunca u Toskani i obilazak Livorna ostaće nam najjači doživljaji sa ovog putovanja - ističe folk zvezda, koja se oko 10. avgusta vraća u Srbiju da bi sprovela završne pripreme za veliki solistički koncert koji će 21. avgusta održati u Vrnjačkoj Banji.

- Volim koncerte na otvorenom i jedva čekam druženje sa publikom na stadionu „Kocka“ - zaključuje Dragana, koja će obožavaocima zasigurno prirediti nezaboravan spektakl.

 

Komentari (0)

Loading
Nikola Rumenić Hello!; privatna arhiva

Pročitajte još

Najnovije vesti