Ana Bebić i Željko Vasić otkrivaju od koga su nasledili gen za modu

Ana Bebić i Željko Vasić otkrivaju od koga su nasledili gen za modu

Autor: | 29/08/2015

0

Pošto su svojim duetom za vrcavu muzičku numeru pod nazivom “Jugoslavija” snimili izuzetno zanimljiv i živopisan spot, koji je na originalan način dočarao život u nekadašnjoj republici, Ana Bebić i Željko Vasić snimili su još jedan duet, ovog puta modni.

Dvadesetdevetogodišnja pevačica i tridesetpetogodišnji kantautoru veštim stilskim transformacijama ispred objektiva magazina „Hello!“ pokazali su kako se snalaze u ulozi manekena, a potom odgovarali na pitanja o saradnji, ali i dešavanjima u privatnom životu, iz koga crpe snagu za profesionalne uspehe.

Kada se rodila ideja za snimanje dueta i koliko je trajala njena realizacija?
Ana: Ideja za stvaranje pesme rodila se u glavama autora Filipa Miletića i Miloša Roganovića. Željko i ja niz godina smo prijatelji, pesma nam se svidela, pa smo se oberučke prihvatili posla. Realizacija je tekla brzo, lagano i zabavno.
Željko: Pesmu “Jugoslavija” trebalo je da snimim sam, ali kako se posao vezan za tu numeru bližio kraju, njeni autori Filip Miletić i Miloš Roganović i ja shvatili smo da bi još bolje zvučala kao duet. Budući da već duže planiram da snimim duet sa Anom, sa kojom se poznajem mnogo godina, rodila se ideja da to uradimo baš sa ovom pesmom. Ona je jedna izuzetno fina i preslatka devojka, i svakako je ulepšala i pesmu i spot.

Kakvo iskustvo nosite sa snimanja spota koji je oduševio region?
Ana: Na snimanju je bilo izuzetno zabavno, počev od tolikih šarenih statista koji su se izmešali u liftu, gotovo nemogućeg snimanja Željkovih i mojih zajedničkih kadrova, do raznih dobacivanja i improvizovanja u hodu.
Željko: Odavno se nisam tako zabavljao iako je snimanje trajalo četrnaest sati. Glupirao sam se kao nikad do sada i žao mi je što neki kadrovi nisu ušli u spot. Mnogo kostima urađeno je specijalno za snimanje i oni su doneli šarm osamdesetih.

U mnogima je taj vizuelni deo spota probudio nostalgiju, što pokazuju i komentari na društvenim mrežama. Da li ste očekivali?

Ana: “Jugoslavija” je u pesmi samo korištena kao metafora, ali to je bilo dovoljno da se svi probude. Kada koristite takvu metaforu, i očekujete mnogo komentara, ali nama to, naravno, nije bio cilj. Zapravo, nismo želeli da u ljudima probudimo bilo kakva loša osećanja, već samo da prenesemo pozitivnu priču i energiju na publiku.
Željko: Komentari su svakako različiti i to se moglo i očekivati. Nisu baš svi dobro prošli u toj našoj zajednici. Što se mene tiče, Jugoslavija je bila prototip Evropske unije, samo sa još većom socijalnom pravdom za sve njene građane. Ja sam proveo bezbrižno detinjstvo u toj prelepoj zemlji.

Šta biste iz tog perioda rado reprodukovali u današnjicu?
Željko: Školstvo, zdravstvo, kuturna politika, koja mora da sadrži neku vrstu cenzure, jer bismo se tako otarasili kiča i šunda, i time stopirali kulturološki genocid koji nam se odvija pred očima, a mi ništa ne preduzimamo. Poštovanje svačijeg nacionalnog identiteta, jer zaboravljamo da smo tada imali narode i narodnosti i da se poštovala tradicija tih naroda, i još mnogo toga dobrog. Da ne zaboravimo da je sve to bilo besplatno.

Ana, mnoge je iznenadila saradnja sa Filipom. Kako vi to komentarišete?
Ana: Služba je služba, družba je družba.
Niste se oglašavali posle priča o raskidu. Zbog čega?
Ana: Pored toga što sam postala tetka, obaveza na fakultetu, pevanja, posla, druženja sa prijateljima, nisam stigla da se tome posvetim.

Delujete srećno i zadovoljno. Šta je uzrok tih lepih osećanja?

Ana: Uživam u životu i dogodilo mi se mnogo lepih stvari, tako da moram da budem srećna i zadovoljna.

Željko, ponovo ste se prepustili komercijalnijem zvuku. Da li ste se u nekom trenutku dvoumili da li da snimite ovu pesme, s obzirom na to da niste njen autor?
Željko: Volim da snimam šaljive pesme, tako da se ova uklopila u taj koncept. Ja ću snimiti svaku pesmu "u kojoj se dobro osećam", bez obzira kako to drugi tumačili.

Da li su Lenka i Andreja možda prisustvovali snimanju spota i kako im se to dopalo?
Željko: Nisu bili prisutni na snimanju, ali su bili u studiju kada sam snimao pesmu. Lenka me je pozvala usred snimanja spota i pitala za koju pesmu se snima spot. Rekao sam joj i pitao je da li ona zna šta je Jugoslavija, na šta mi je odgovorila: “Kako da ne znam.To je ona pesma koju si snimao pre neki dan u studiju.”

U spotu ste se čarobnim liftom “provozali” i kroz zemlje regiona i kroz vreme, a podsetili ste se i modnih trendova iz tog perioda. Kako se vama lično dopada taj stil?

Željko: Mislim da smo uspeli da bar malo dočaramo to vreme i kroz kostime.
Ana: Mnogo mi se dopada stil iz tog vremena i lično volim modu iz sedamdesetih i osamdesetih.

Šta je to što najradije nosite i koliko ste u toku sa trendovima?
Ana: Moj način oblačenja se tokom godina baš menjao i pratio moje odrastanje. Kao klinka sam više eksperimentisala i istraživala modu, a danas već imam svoj stil, koji je privatno i poslovno dosta različit. Nikada nisam bila pobornik trendova, tako da uvek oblačim ono što se meni lično dopada.
Željko: Malo preterujemo sa trendovima. Šta je zapravo trend? Sednu tamo neki ljudi iz modne industrije i kažu “ove godine nam je baš super ljubičasta boja i takve kolekcije ćemo da pravimo”. Ne znam zašto bih slepo slušao i pratio modne i ostale trendove. Kad je nešto novo, ne znači i da je dobro. Nosim ono u čemu se dobro osećam i najvažniji mi je materijal od koga se odelo pravi. Mora da prija mom telu.

Smatrate li da imate gen za modu i od koga ste ga nasledili?

Željko: Ja sam stari maneken, samo što nikada nisam pokazivao svoje atribute.
Ana: Stil sam nasledila od moje mame Tomislave i sestre Zrinke, koji sam s godinama nadograđivala.

Koliko pridajete značaja svom odrazu u ogledalu pre nego što napustite svoj životni prostor?
Željko: Dovoljno, ne previše.
Ana: Koko Šanel je lepo rekla: “Ne razumem ženu koja iz kuće izlazi pre nego što se malo dotera, bar iz pristojnosti. Možda je baš toga dana očekuje susret sa sudbinom. Tada je dobro da budete što lepši”.

Koja je dobitna letnja kombinacija na visokim temperaturama?
Ana: Velika marama, naočare za sunce i papuče.
Željko: Za mene su to majica i kratke pantalone.

Kako se na nastupima nosite sa vremenskim prilikama? Umeju li da vas ometaju?
Željko: Dešavalo mi se da lije kiše na mom koncertu i da niko ne ode. Onda ja lepo siđem sa bine i pokisnem sa ljudima. Ako mogu oni, onda mogu i ja da pevam dva sata na kiši, plus bis od pola sata. To je prava publika i vrhunski koncert.
Ana: Uvek se oblačim u skladu s vremenom.

Željko, da li je tačno da učite ruski i šta vas je motivisalo na to?
Željko: Krajem avgusta idem u Rusiju, tačnije u Sibir, gde ću snimati spot za pesmu “Nema dalje”, kako i album nosi ime. S obzirom na to da su mi domaćini Rusi, pa i ekipa za snimanje spota, red je da naučim da se bar pozdravimo na njihovom jeziku. To je za mene stvar poštovanja i vaspitanja.

Da li možda i ostali članovi porodice idu vašim, „ruskim putem“?
Željko: Lenka zna ruski bolje od mene jer gleda ”Mašu i medveda” samo na ruskom. Od mog prijatelja iz Moskve dobila je lutke iz tog crtanog filma, koje govore sto reči na ruskom, tako da ih ona stalno ponavlja.

Đuskaju li ona i njen brat uz tatin letnji hit?
Željko: Da, izuzetno im se dopada. Čak ih i ne zanima šta je to Jugoslavija, samo vole veselu muziku.

Kako provodite ovo leto, jeste li se dovoljno odmarali ili planirate li još neko putovanje?
Ana: Ovo leto pretežno provodim radno, u toku je promocija nove pesme, kao i nastupi, kojih najviše ima u Crnoj Gori, gde nastupam zajedno sa koleginicom Ninom Petković, ali i sa Željkom, tako da će odmor malo da pričeka.
Željko: Ne planiram odmor jer imam puno obaveza oko albuma i koncerata. Sledeći odmor čeka me verovatno posle Nove godine, ali ćemo ići negde u toplije krajeve.

Kako se borite protiv loših misli i emocija?
Željko: Okružen sam ljudima koji me vole. Za mene je to dovoljno.
Ana: Borim se druženjem sa dragim ljudima i bavim se poslom koji volim.

Šta je vaš životni moto?
Ana: Rad, red i disciplina.
Željko: Nemam ga. Živim tako da se ne stidim svog bitisanja.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!