Sanja Marinković: Porodični odmor za pamćenje na više evropskih destinacija

Sanja Marinković: Porodični odmor za pamćenje na više evropskih destinacija

Autor: | 10/09/2015

0

Zaštitno lice televizije “Pink”, voditeljka Sanja Marinković provela je uzbudljivo leto obilazeći različite destinacije, a odmor za pamćenje provela je sa suprugom Aleksandrom i sinom Strahinjom. Dok se priprema za početak nove sezone emisije "Magazin in" i osmišljava novu godinu u Radionici za medije "Oficina", koju vodi sa prijateljicom i koleginicom Vesnom Dedić, za magazin "Hello!" govori kako je provela vrele letnje dane, o svojim malim bračnim tajnama, posebnoj vezi sa sinom i o poslovnim zadacima koji je očekuju.

- “Magazin in” ulazi u šesnaestu godinu emitovanja, što predstavlja veliku odgovornost. Prethodna dva meseca imala sam mnoge neprospavane noći tokom kojih sam razmišljala šta bi novo trebalo da ponudimo publici u ovoj medijskoj gužvi koja trenutno postoji. Razmišljala sam čega je publika željna i da li su rijaliti programi toliko ogolili javne ličnosti da je teško napraviti nešto što će publici biti zanimljivo. Na kraju, sa svojom ekipom zaključila sam da ono što je dobro ne bi trebalo menjati, a emisija je svake godine u samom vrhu gledanosti, tako da ću ostati dosledna istom konceptu. Uvešću neke novitete, ove godine ću ugostiti i blogerke, koje su sve popularnije kod nas i mislim da imaju šta da kažu - kaže Sanja, koja uprkos nedoumicama vezanim za emisiju zna ko je gost koga publika uvek rado gleda na malim ekranima.

- Sa premijerom Aleksandrom Vučićem nikada ne bih pogrešila. Njega svi vole da slušaju, o čemu god da priča. On je u “Magazinu in” već gostovao i ispričao sve detalje iz privatnog života, ali sam sigurna da bi uvek imao nešto zanimljivo da podeli sa gledaocima.


Poznata voditeljka televizije “Pink” osvrnula se i na to što u emisijama često iznosi detalje iz privatnog života i otkriva zbog čega to čini.
- Niko mi ne zamera jer je dosta toga što izgovorim u prvom licu zapravo stav neke moje prijateljice ili koleginice. Intervju je, između ostalog, i manipulacija tuđim emocijama. Ja umem na taj način da manipulišem i dosta onoga što kažem iz prvog lica nije tačno.

Nedavno je postala tetka, što ju je naročito obradovalo jer posle duže vremena porodica Marinković bogatija je za jednog novog ženskog člana porodice.
- Moj brat dobio je kćerku, a to je prva devojčica u porodici Marinković posle mene, znači posle četrdeset godina, tako da je to za sve nas velika sreća i radost. Tokom letnjeg putovanja kupila sam joj mnogo stvari kojima nisam mogla da odolim i srećna sam što je konačno došao trenutak da obilazim ženske kutke u dečjim prodavnicama. Oduvek sam želela žensko dete, jer mislim da je to za svaku ženu privilegija. Smatram da pre svega dobijete igračku, a kasnije i najbolju prijateljicu i to vidim kroz odnose mojih prijateljica sa njihovim kćerkama koje su porasle. S druge strane, veza između majki i sinova je posebna, pa je tako i sa mnom i sa Strahinjom.


Otkad je rodila sina sva Sanjina pažnja usmerena je na njega i teško se odvaja od njega.
- Što sam starija sve mu više popuštam i on me sve lakše vrti oko malog prsta. Svesna sam toga, ali dešava se da ga iskritikujem i kaznim, pa da se posle toga isplačem. Sve radim suprotno od onoga što sam pričala da ću činiti. Stalno se trudim da mu objasnim da nije sreća u tome koliko će tablet računara imati, već u tome da ima prijatelje, da se druži i da uživa u tome. Možda će vreme pokazati da sam grešila što sam Strahinju previše vezala za sebe, ali nikada neću shvatiti majke koje dete pošalju na letovanje sa dadiljom. Mislim da je za razvoj malog deteta neophodno da bude sa majkom i da će doći vreme kada se dete osamostaljuje, da samo putuje ili se školuje u inostranstvu.


Sa suprugom, televizijskim montažerom, uskoro će proslaviti deceniju zajedničkog života. Sanja otkriva na koji način čuva i neguje odnos sa životnim partnerom.
- U braku sam skoro deset godina i kako godine prolaze, sve sam popustljivija prema bliskim ljudima i sve manje sam spremna da ih kritikujem ili osuđujem za bilo šta što urade. Život nosi razna iskušenja, mnogim od njih ni on ni ja nismo odoleli kada je trebalo, ali čini mi se da što sam zrelija, manje sam spremna da osuđujem, kritikujem i da krivim. Spremna sam da budem tolerantna čak i za neke vrlo velike stvari i greške koje umeju da bole. To je možda ključ zbog čega ljudi ostaju u brakovima po nekoliko decenija, a mislim da sada imam dovoljan staž da mogu o tome da pričam. Svi znamo da i strast i ljubav prođu i da vremenom dođu neke ozbiljne stvari i problemi.

Letnje dane provela je obilazeći atraktivne destinacije širom Evrope, što je na nju ostavilo snažan utisak.
- Mogu da kažem da mi je ovo bio jedan od najlepših letnjih odmora. Imali smo mogućnost da letujemo u Grčkoj, da putujemo Evropom, da se mnogo bavim sportom, a to najviše volim. Planinarili smo, išli na kajaking, obišli smo neka skrivena mesta u Evropi koja sam uvek želela da posetim. Uživala sam na Dolomitima na tri hiljade metara nadmorske visine, u francuskoj Provansi, pila sam najlepšu “sangriju” na obalama Španije, pela se na vrhove planina u Sloveniji. Sa nama su bili i baka i deka, tako da je to svima nama zaista bio odmor za pamćenje - zaključuje Sanja Marinković.

Komentari (0)

Loading
Zvezdana Milovanović Hello! / Privatna arhiva