Irina Vukotić: Život jednostavan, ali ga mi odrasli komplikujemo

Irina Vukotić: Život jednostavan, ali ga mi odrasli komplikujemo

Autor: | 14/09/2015

0


Kada je pre četiri godine iz produkcije „Emoušn” prešla na Prvu, rekla je da odluke ne donosi preko noći. Poželela je da radi emisiju gde će njen lični stav doći do izražaja, kao i da se bavi životnim temama, i želju su joj ostvarile „Žene”. Voditeljka Irina Vukotić je zagovornik izreke: „Kad sanjate izazove, oni vam sami dođu”, a ostalo je, kaže, samo logičan sled događaja. Godinu dana od rastanka sa „Ženama”, plavokosa dama rešila je da ih ponovo prizove i za tili čas se obrela u „Više od igre” TV Pink.

- Ne sećam se kad sam to izjavila, ali je očigledno da se menjam iz dana u dan. Upravo sam mnoge odluke donela preko noći, kad sam imala dobar razlog i osećaj za to. Pink i emisija „Više od igre” su sami po sebi dovoljni, jer obožavam decu. Ona nas uvek ispune dobrom energijom i uz njih smo nasmejani i raspoloženi. I ples volim - kaže Vukotićeva.

Iza sebe imate tri poslovna „razvoda” - od Trećeg kanala, „Emoušna” i Prve. Koji rastanak je bio najbolniji, ili ćete pokušati da nas ubedite kako je s bivšim „muževima” moguće ostati u dobrom odnosu?

- Ne trudim se da ubeđujem nikoga, pa ni vas. Na meni se najbolje vidi kad mi nešto prija. Treći kanal je moja prva i najveća ljubav. I danas se sećam audicije za nova lica, gde nas je bilo 500, a ja među 10 primljenih, i, posle samo mesec dana, vođenja emisija uživo iz Budve, Atine, sa Kopaonika... Srećna sam zbog prijateljstava za ceo život, koja sam stekla s Marijom Kilibardom, Natašom Milovanović i onima koji se više ne bave ovim poslom, ali su prisutni u mom životu. Još dok sam bila na 3K, neposredno pred njegovo gašenje, dobila sam poziv iz „Emoušna” da vodim „Velikog Brata” i „Sve za ljubav”. Prihvatila sam ponudu. Pošto sam bila emotivno vezana za 3K, uporedo sam tri meseca radila na dva mesta, čekajući da ga ugase. Nisam imala srca da ga napustim.

Kad se osvrnete na svoje početke, na šta prvo pomislite?
- Na početno uzbuđenje i tremu, rok koncerte, koje sam obožavala, i intervjue koje sam radila za „Dodatno ubrzanje”. Neverovatno mi je bilo to da su me plaćali za ono što svim srcem radim. E, to nema cenu! S prvim radnim zadacima na 3K, diplomirala sam srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu, tako da mojoj sreći nije bilo kraja. Asocijacija su mi i putovanja, emisije koje sam radila uživo iz Budve, kao i Olimpijske igre iz Atine 2004. i prijatelji za ceo život. Osećam zahvalnost prema Igoru Miklji i Draganu Pešikanu, tadašnjim urednicima, koji su u meni prepoznali „to nešto”.

Šta je bio dovoljno valjan razlog za zbogom „Emoušnu”?

- Tamo sam provela pet godina, vodeći najgledanije emisije, zbog čega ću uvek biti zahvalna Goranu Stamenkoviću. Dao mi je veliku šansu i poverio posao u udarnim projektima, u kojima sam radila i kao voditelj i kao urednik. „Veliki Brat” je prvi rijaliti kod nas i moja emisija „Veliki Brat - Veliki mozak” je tad sa psihološke i fenomenološke strane sagledavala sve ono što se u njemu zbiva. TV Prva mi se dogodila u pravi čas, kao i emisija „Žene”, u kojoj smo se, istraživačkim novinarstvom, bavile aktuelnim i tabu temama. Moje drage koleginice Ivana, Maja, Marija i Nataša i naš entuzijazam i energija, kao i sve ono što je pratilo taj period, mogu nazvati jednima od najboljih. Kako poslovno, tako i privatno. Bilo mi je žao kad su „Žene” ugašene, a godinu posle toga sam se i sporazumno razišla s Prvom.

Čini li vam se da ćete se skrasiti u „srećnom braku” s Pinkom?
- Kolege na Pinku su me lepo dočekale i hvala im na tome. Dogovorili smo se brzo i odmah počeli sa snimanjem emisija koje će gledaoci voleti i uz koje će se smejati i plakati. „Više od igre” je predivan šou-program i okupljaće porodice kraj malih ekrana. Uživaćete u dobroj muzici, talentovanoj deci, zanimljivim koreografijama...

Vodili ste mnoge popularne šou-programe, a sad u „Više od igre” prvi put sarađujete s decom. Kakvi su vam utisci posle četiri snimljene epizode?
- Uživam u talentovanim i preslatkim klincima, koji su se prijavili na takmičenje i dali sve od sebe da budu što bolji. Razgovaram s njima posle nastupa u bekstejdžu, ali i sa roditeljima i prijateljima. Zaključila sam da su roditelji duplo više uzbuđeni pod nabojem emocija. Bilo je i suza i smeha, i knedli u grlu. Razumem mame, jer sam prva na ćerkinim priredbama kojoj poteku suze od miline i uzbuđenja. Baš kao što je bio slučaj 1. septembra, kad sam ponovo krenula u prvi razred.

Koje životne lekcije treba da naučimo od dece?

- Da je život jednostavan i da ga mi odrasli komplikujemo. Da se smejemo, radujemo svakom danu i sitnicama.

Ako kroz život idete srcem, u kojoj situaciji ste zažalili što niste poslušali mozak?
- Kćerka Iskra mi je jednom rekla: „Mama, da li znaš da postoje dva mozga - jedan dobar i jedan loš? I, čovek može da pogreši, ako pobedi mozak koji je loš. A srce je samo jedno i najbolje je, jer najlepše voli. Uvek slušaj srce”. Ne znam odakle joj sve to u glavici, ali mnogo mi se svidelo.

Na šta ste najponosniji u karijeri i postoji li nešto što biste voleli iz nje da izbrišete?
- Uvek me je pratila sreća na poslu. Radim ono što volim i taman kad bi došlo do zasićenja, dobijala sam nove poslovne projekte i oprobala se u različitim formatima. Televizija i ja smo u ljubavi koja se dogodila na prvi pogled, a traje već 15 godina.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin
Tagovi:

Najnovije vesti