Lena Kovačević: Rođenje sina Teodora donelo mi je veliku radost

Lena Kovačević: Rođenje sina Teodora donelo mi je veliku radost

Autor: | 26/09/2015

0

Da nije samo talentovana za muziku, već i za vođenje domaćinstva Lena Kovačević otkrila je pre četiri godine, kada je sa suprugom Veljkom Brčinom otpočela bračni život. Godinu dana kasnije postala je majka sina Vuka, a pre nešto manje od tri meseca njihova porodica postala je bogatija za još jednog člana - Teodora. Iako privatnost otkriva u minimalnim dozama, u prvom intervjuu, od kada je krajem juna po drugi put postala majka, lepa tridesettrogodišnjakinja za magazin "Hello!" govori o najmlađem članu porodice i otkriva kako je podnela trudnoću.
- Druga trudnoća i porođaj, hvala Bogu, bili su daleko rasterećeniji i lakši - kaže na početku razgovora.

- Deca sobom nose neki fantastičan svet i unose čaroliju u život koju je nemoguće opisati dok se ne iskusi roditeljstvo. Tako je i nama sa Vukom i Teodorom taj svet postao blizak - sa zadovoljstvom u glasu govori poznata majka, koja je srećna što je njen stariji sin Vuk lepo prihvatio novog člana porodice.

- Za sada nema velikih izliva ljubomore, ali slušam zanimljive priče o tome.

Kćerka poznatog dramskog umetnika Dušana Kovačevića sa lakoćom se uhvatila u koštac sa obavezama bračnog i roditeljskog života. Nije izostao ni stvaralački impuls koji se, kao i prethodnog puta, i sada javio u trudnoći.
- Prijatelji se šale na moj račun, jer volim da snimam albume dok sam u drugom stanju, ali to se zaista spontano dogodilo i za mene je to veliki dar. Imam podršku i razumevanje porodice, što mi mnogo znači, kao i volju da koliko god mogu držim neki radni ritam koji volim i koji mi je bitan.

Iako su obaveze sve brojnije, lepa Beograđanka uspeva da sebi priušti odmor, trenutke koje posvećuje samo sebi, kako bi bila čila i spremna za nove dnevne izazove.
- Moj najbolji spa tretman sada je osam sati spavanja. Učini čuda i znači više nego ranije. U hodu nalazim vreme za svoja sitna zadovoljstva koja mi puno znače. Veliki sam ljubitelj kozmetike i redovni kućni tretmani su nešto u šta verujem.

Iako se nedavno porodila, Lena izgleda odlično, za šta je najvećim delom zaslužan izbor namirnica koje stavlja na porodičnu trpezu.
- Trudim se da se hranim zdravo, gurman sam i volim različite ukuse. Mediteranska kuhinja mi je omiljena, volim italijanske specijalitete, modu, jezik, i volim da pravim raznorazna jela od testenine. Na sreću ili nesreću bližnjih, to mi je najdraže.

Ukuse mediteranske kuhinje degustirali su i tokom nedavnog porodičnog odmora na Kipru, jedne od omiljenih letnjih destinacija gde je Lena u jednom periodu živela sa svojim roditeljima.
- Ljubitelj sam Mediterana i imala sam sreću da puno putujem i vidim daleka mora. Ipak, omiljena su mi grčka ostrva, Italija i Kipar, gde sam neko vreme i živela sa porodicom. Na Kipru ima fantastičnih plaža i more je divno. Ove godine išli smo porodično i toliko pričamo prijateljima o njihovom dobrom moru i vremenu da se nekoliko naših prijatelja pakuje i sada kreće tamo. Zaljubljena sam u septembar na moru, kada prođe navala turista i kada možete da upoznate i prirodu i prostor i ljude onako kako to u sezoni nije moguće.

Tokom letovanja Lena i njen suprug upriličili su rođendansko slavlje za sina Vuka, koji je napunio četiri godine, a proslava je organizovana i u Beogradu.
- Rođendane slavimo sa porodicom i prijateljima, a sada u okruženju imamo puno mlađe i starije dece, tako da je reč o velikoj družini - govori kroz osmeh.

Na pitanje da li kod starijeg sina prepoznaje muzičku darovitost kaže:

- Vuk voli da igra i peva, i kao sva deca njegovog uzrasta voli muziku. Možda je to kod njega nešto izraženije, ali ne opterećujem se time. Želela bih da moji sinovi vole muziku koliko i ja, a da li će se njom baviti, to će biti njihov izbor, baš kao što je to bilo i u mom slučaju.

Po povratku u Beograd, energiju je usmerila na završetak muzičkog materijala, svojevrsni omaž autoru Momčilu Bajagiću Bajagi, čija se promocija uskoro očekuje.
- Nadam se promociji albuma u naredna dva meseca. Sada je već punih godinu dana od kada je cela priča krenula i zaista se radujem njegovoj promociji. Sa svakim albumom imam više iskustva i nadam se da će se osetiti jedna nova energija. Bajagi veliko hvala za pristanak i dobru energiju da se ovaj album desi, jer nije svejedno ko i na koji način želi da prikaže vašu muziku i rad. Aranžmane je radio moj prijatelj sa akademije u Amsterdamu Vladimir Nikolov i album zaista zvuči kao da je rađen za nekog stranca koji voli da peva Bajagine pesme - objašnjava Lena, koja je u novim interpretacijama starih hitova pronašla svoju muzičku strast.

Iako je njen privatni raspored vrlo gust, pronašla je vreme za rad na još jednom albumu, koji nosi autorski pečat.
- U pitanju je moja originalna muzika, zbog koje sam, čini mi se, i počela da se bavim muzikom. Pesme je producirao jedan od priznatijih američkih producenata, koji je, između ostalih, radio i sa Glorijom Gejnor, Frenkom Sinatrom, grupom "Aerosmit". Najvažnije od svega je da smo se razumeli muzički i da mu se dopalo to što radim. Nisam vezana za velika imena i pompezne priče već me zaista zanima da stil koji radim bude moj i da je ta muzika zazvučala onako kako treba.

Dok odlučno korača životnim putem koji sama kreira, a osmehom i optimizmom razoružava, za kraj razgovora otkriva šta je to što joj ne dozvoljava da posustane kada je teško.
- Trudim se da kada mi nešto smeta odmah preuzmem nešto povodom toga i da menjam ono što mogu. Bitno mi je da budem okružena ljudima koji su pozitivni, volim svoj krug ljudi i prijatelje. U Beogradu sam, između ostalog, i zato želela da živim, tu je baza, ovde osećam energiju koju jednostavno nisam mogla da pronađem u toj meri negde drugde - završava džez pevačica.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!