Aleksandra Jeftanović: Kad postaneš roditelj, postaneš i kolekcionar iracionalnih strahova

Aleksandra Jeftanović: Kad postaneš roditelj, postaneš i kolekcionar iracionalnih strahova

Autor: | 01/10/2015

0

Putovanja su od ranog detinjstva pasija voditeljke Aleksandre Jeftanović, koja se upravo vratila sa dvonedeljnog odmora na poluostrvu Halkidiki, gde je uživala sa suprugom Aleksandrom i kćerkom Anom. Skladni supružnici su se potrudili da odaberu odgovarajući smeštaj kako bi se njihova osmomesečna mezimica što bolje osećala na njihovom prvom zajedničkom letovanju. Luksuzni hotel „Eagle palace“ bio je pravi izbor jer im je pružio sve uslove za prijatan i relaksirajući boravak.

- Pravo pitanje u stvari je kako se Ana provela na odmoru. Obožava more i zaista je uživala zajedno sa nama. Saša i ja smo već boravili u ovom predivnom hotelu, koji je ušuškan u šumi i izlazi na prelepu plažu, pa smo znali da će i naša kćerka beskrajno uživati. Bila je okružena mališanima, ali interesantna su joj samo starija deca i ne registruje ništa osim kučića - kaže na početku razgovora za „Hello!“ popularna voditeljka rijalitija „Farma“, koja se ovoga puta odlučila da putuje preko agencije „FlyFly“.

- Prezadovoljna sam njihovim profesionalizmom, ali i kompletnom hotelskom uslugom. Ana je putovala avionom sa svojom bakom Slavicom do Soluna, a Saša i ja smo išli automobilom i sačekali smo ih na aerodromu. Sa ove distance mogu da kažem da smo napravili fatalnu grešku jer smo, iščekujući avion, u određenom momentu pratili njegov let preko interneta. Avion je u jednom trenutku nestao sa mape, pa se opet pojavio i nas dvoje smo uplašeno nastavili da pratimo finalizaciju njegove putanje. Da sam pre godinu dana videla druge dvoje ljudi za susednim stolom u toj situaciji, verovatno bih pomislila da preteruju sa strahovanjima, ali sada razumem i milion nekih iracionalnih strahova koji su se stvorili u našim glavama. Kad postaneš roditelj, postaneš i kolekcionar iracionalnih strahova, i samog sebe ne prepoznaješ u nekim situacijama. Odlučili smo da ubuduće stalno letimo zajedno - kaže voditeljka zadivljena prirodnim lepotama u okolini Uranopolisa, nadomak koga su letovali, a koji je ujedno poslednje uporište turista, budući da iz obliženjeg pristaništa put vodi na Svetu goru.

Oduševljena što je njena kćerka odlično reagovala na morski ambijent, Aleksandra je odlučila da i naredne godine letuju u Grčkoj, na istoj destinaciji. S tim što će njena porodica tada biti bogatija za još jednog člana.

- Kada smo radili poslednji intervju za vaš magazin, rekla sam vam da ćemo se Saša i ja venčati na jesen ako nas beba ne iznenadi. Budući da se to dogodilo, venčanje smo odložili za proleće, kada ćemo i krstiti decu - otkriva Aleksandra.

- Tada zaista nisam mogla ni da pretpostavim da ću ovako brzo ponovo ostati u drugom stanju. Niko se nije nadao, ali oboje smo presrećni što ćemo po drugi put postati roditelji. U četvrtom sam mesecu i bebu za sada zovem Tačkica. Kada je reč o polu deteta, na kućnoj kladionici trenutno je četiri prema jedan. Babe, tetke i Saša navijaju da se rodi muško, a ja posle Aninog rođenja sebe naprosto ne mogu da zamsilim drugačije nego kao majku devojčice - sa osmehom na licu govori Aleksnadra, koja je radosnom vešću obradovala i doktora Željka Mikovića, koji će joj voditi i ovu trudnoću.

- Pošto beba stiže u martu, već sam izračunala da se moj drugi porođaj uklapa u radni raspored mog doktora, budući da sa porodicom i u januaru ide na zimovanje. Isti lekarski tim mi vodi i ovu trudnoću i opet ću se poroditi u Ginekološkoj klinici „Narodni front“ - kaže Aleksandra, koja je prezadovoljna profesionalnošću i ljubaznošću medicinskog osoblja u toj bolnici, gde nije tražila posebne uslove i plaćala privatni apartman, već je imala isti tretman kao sve trudnice.

Voditeljka drugu trudnoću podnosi s lakoćom, a da je u blagoslovenom stanju otkrila je na zanimljiv način.
- Primetila sam da mi se više jedu ugljeni hidrati koji su primarni izvor energije za sve funkcije koje obavlja naše telo - kaže Jeftanovićeva, koja se pre prve trudnoće podvrgla imunološkom istraživanju na klinici „Zita West“ u Londonu.

Doktor Džordž Ndukva radio joj je imunološka ispitivanja putem uzoraka krvi, čije se analize rade u Čikagu. Suština je da organizam oplođenu jajnu ćeliju tretira kao strano telo, pa je za njen opstanak potrebna kratka terapija koja smanjuje dejstvo odbrambenih ćelija. Posle ispitivanja, lečila se vrlo kratko, jeftino i bezbolno, a išla je i kod profesora Miodraga Živkovića na tretmane kiseonikom u hiperbaričnoj komori. Ovog puta, međutim, za trudnoću nije bilo nikakvih priprema.

- Mama, prijatelji i lekari, svi su mi govorili da je suština samo da se opustimo u želji da dobijemo bebu. To nisam shvatila pre prve trudnoće, ali sada znam da je suština upravo u tome - kaže ponosna majka, koja je sa svojom osmomesečnom mezimicom pozirala u hotelskom kompleksu u kome je provela porodični odmor.

Na pitanje šta misli o eksponiranju dece u javnosti, Aleksandra kaže:

- To pitanje nameće se u vremenu u kome caruju oni koji svoju privatnost ogoljuju na društvenim mrežama koje smatram pandanom rijaliti-programa. Kada je reč o meni, ovo je već drugi put da čitaocima vašeg magazina predstavljam svoje dete. Ne smatram da radim nešto protiv kćerkine volje, iako ću poštovati svaku njenu odluku koju će mi ona saopštiti onda kada bude zrela za tako nešto. Mislim da je ovako ne eksponiram preterano niti na bilo koji način ugrožavam njenu bezbednost, jer je reč o deljenju samo delića prelepih uspomena iz naše svakodnevice. Na kraju krajeva, dete se menja i izgleda drugačije za nekoliko godina u odnosu na izgled kada je pozirala za Hello! - objašanjava atraktivna majka koja uveliko razmišlja o odrastanju svojih mališana.

- Uveliko razmišljam o tome da li ću, ako dobijemo sina, teško podneti njegov pubertet, hoće li mu Saša kupiti automobil, do koliko sati će izlaziti - iskreno govori lepa voditeljka, koja je potpuno posvećena roditeljskoj ulozi.

- Prijatelji koje poznajem godinama prvo nisu mogli ni da pretpostave kako ću se snaći kao majka, a sada se ne sećaju mog života pre Ane niti mogu da me zamisle u drugoj ulozi sem majčinske. Roditeljstvo možda nekome sa strane izgleda jednostavno i idiličino, ali njegov osnovni cilj se ne može ostvariti bez mnogo truda i urođenog prirodnog insinkta. Moj Saša, recimo, misli da je Ana beba koja ne plače, a to je zato što se ja budim još dok se ona sprema da zaplače. To je priroda. Na odmoru nisam čula oluju i talase, ali sam skalala na svaki njen pokret - kaže zanosna televizijska zvezda koja se, iako ima malo dete, a drugo je na putu, sveža i odmorna vratila na posao.

- Vodila sam useljenje na „Farmu“ i potom otišla na odmor. Kada sam se vratila, zatekla me je vest o fantastičnim i nikad većim rejtinzima, a samo jednim izlaskom iz kuće od prolaznika sam saznala sve šta se dešavalo dve nedelje na imanju, tako da mi je dan i po bilo previše za pripremanje naredne emisije - uz osmeh završava jedna od najpopularnijih voditeljki, koja čuveni rijaliti vodi od njegove prve sezone.

Komentari (0)

Loading
Hello! Hello!