Irina Vukotić: Kada postaneš mama, onda ti datum kada si dobio dete postane značajniji od tvog rođendana

Irina Vukotić: Kada postaneš mama, onda ti datum kada si dobio dete postane značajniji od tvog rođendana

Autor: | 07/10/2015

0


Početak septembra za šarmantnu voditeljku Irinu Vukotić i njenu kćerku Iskru, koja je 1. septembra krenula u prvi razred, a 13. proslavila sedmi rođendan, bio je uzbudljiv. Budući da obe obožavaju proslave, bile su veoma uzbuđene na dan slavlja upriličenog u jednoj rođendaonici, gde su se okupili Iskrini drugovi, članovi porodice i prijatelji.

Za magazin "Hello!" Irina priča kako je protekao slavljenički dan i kako se Iskra osećala uoči i za vreme žurke organizovane njoj u čast.
- Uvek je jako uzbuđena za rođendan, kao svako dete. Raduje se drugarima i žurki koja je uvek vrlo lepa. Ovo je bilo posebno slavlje jer je krenula u prvi razred, tako da je za nju sedmi rođendan bio još značajniji od prethodnih i bila je posebno uzbuđena. Došli su joj drugari iz škole, iz vrtića, naši prijatelji. Iskra pohađa muzičku radionicu "Mari Mari", tako da je u poslednje vreme opčinjena muzikom. Upravo zbog toga želela je da joj torta bude ukrašena violinskim ključem i notama. I sve u rođendaonici bilo je osmišljeno u tom stilu - u dahu govori ponosna majka koja je svojoj mezimici priredila iznenađenje kome se mala slavljenica silno obradovala.

- Iskra mnogo voli Saru Jovanović, druže se i viđaju na dečijim predstavama u kojima je Sara glumila, tako da sam joj ja priredila iznađenje da joj Sara iznese tortu. Posle toga usledila je rođendanska pesma i Sarina numera "Ko je ovde ko", koju su deca zdušno uglas otpevala.

Svaki Iskrin rođendan prilika je da se poznata majka osvrne na dan kada je Iskru donela na svet.
- To su mi najlepši dani u životu. Prvo onaj kada sam je rodila, a onda i svaki njen rođendan. Kada postaneš mama, onda ti datum kada si dobio dete postane značajniji od tvog rođendana i od bilo kog drugog.

Poznata majka prilično se iznenadila kćerkinom rođendanskom željom. Za razliku od većine vršnjaka nije poželela ni igračku ni garderobu.
- Iznenadila me je svojom željom. Kada se ujutro probudila, pitali smo je šta želi za rođendan i ona je rekla da želi blender za voće i povrće. Rekla je: "Ko mi želi sreću, taj mi želi i zdravlje, i ja samo to želim." Kada ga je dobila, skakala je od sreće kao da je dobila Barbiku, tablet ili nešto što deca obično traže u tom uzrastu. Ona, na primer, ne bi pojela ništa u "Mekdonaldsu", niti čokoladnu bananicu jer sadrži GMO, pa ja u šali kažem da je druženje sa Majom Volk, sa kojom sam četiri godine radila emisiju "Žene" urodilo plodom.

Jedna od voditeljki emisije “Više od igre” rado ističe koliko je njena mezimica kreativna kada je reč o odevanju.
- Svi u našoj okolini su u šoku i mnogi me pitaju da li se ona baš uvek oblači sama. Moje mišljenje je da bi dete trebalo pustiti da izrazi kreativnost i da ima svoj ventil, jer mnoge stvari u vezi sa vaspitavanjem i ponašanjem roditelj mora da kazni, da detetu jasno stavi do znanja šta je prihvatiljivo a šta nije, što se u mom i Iskrinom odnosu zna. Dajem joj punu slobodu u odabiru garderobe, pa se tako desi da cele zime ide u haljinama kada svi idu u džemperima. Jedna baka ispred naše zgrade često kada sretne Iskru koja se vraća iz škole, pita da li je bila na nekoj priredbi jer se ona obuče kao da je pošla na neku svečanost. Kao mnoge devojčice voli čipku, svilu i kadifu sa karnerima i detaljima i u tom smislu veoma je svoja i često teatralna. O svemu ima formirano mišljenje, pa se ne ustručava da mi kaže da li mi nešto stoji dobro ili loše. Koliko god se ja trudila da te njene opaske ignorišem, ako joj se ne dopada kako izgledam, ja se obavezno presvučem.

U intervjuima za naš magazin Irina je i ranije govorila koliko uživa u svakom trenutku koji provede sa detetom.
- Iskra bi rekla: "Mi smo ljubav",što je nama najvažnije. Ona obožava da ide sa mnom na snimanja. To joj se toliko dopada da je tražila da dobije šestu stolicu, pa da bude šesta žena u studiju - pričala je u vreme kada je bila jedna od voditeljki emisije "Žene".
O tome da li njena kćerka liči na nju tada je rekla:
- Nikada se ne bavim time na koga dete liči o šta je od koga nasledilo. Oni su posebna bića, mali genijalci koji nas zapanje nekim konstatacijama, pa mi odrasli često učimo od njih.

Maksimalno posvećena odrastanju kćerke, Irina pomno prati i osluškuje njene potrebe i želje.
- Baviće se onim što bude želela i što će je činiti srećnom, ma šta to bilo. Neću joj ništa nametati, ali ni braniti. Pokušaću da je naučim da je veoma bitno da radi ono što voli, ali i da permanentno radi na sebi i svom obrazovanju. Još je mala, uživa u detinjstvu, ali videćemo kako će se stvari odvijati. Dobra je u imitacijama, ali sve je to za nju igra, što je najlepše. Ponekad se desi da glumi svoju mamu, ali najviše voli da "skida" reklame.

Prošle godine Irina je odlučila da kćerki ispuni veliku želju da njihova porodica postane bogatija za još jednog člana i tada je u njihov život ušao bišon Papi.

- Pre nego što je Papi došla kod nas, Iskra je bila svesna šta će biti njene obaveze, jer je to na prvom mestu njen pas, a onda moj. Često voli da kaže: "Pusti, ja ću da je vaspitavam. Ti se razumeš u decu, a ja u pse. Šta je život bez davanja pažnje i ljubavi dragim bićima koji su srećni što ste deo njegovog života.

Komentari (0)

Loading
Hello! Hello!
Tagovi: Irina Vukotić

Pročitajte još

Najnovije vesti