Vladimir Đorđević: Recept za srećan brak je rečenica "Da, draga!"

Vladimir Đorđević: Recept za srećan brak je rečenica "Da, draga!"

Autor: | 16/10/2015

0

Voditelj Vladimir Đorđević postao je miljenik publike otkako je počeo da vodi emisiju "Bulevar B92" koja je nedavno proslavila drugi rođendan. Svojim šalama na račun poznatih, kao i duhovitim, a ponekad i sarkastičnim komentarima, uspeva da drži pažnju gledalaca popularnog televizijskog formata.

U intervjuu za magazin “Hello!” šarmantni Beograđanin otkriva recept za uspešan brak sa suprugom Biljanom, i na koji način vaspitavaju njihove mališane, osmogodišnjeg Dušana i petogodišnju Zoju. Na početku razgovora Vladimir govori o novitetima na poslovnom planu - po čemu se nova sezona “Bulevara B92” razlikuje od prethodne.

- Već u startu sezona se razlikuje, pošto imamo novi studio. Emisija će trajati kraće, što samo znači da ćemo biti efikasniji, neće se dešavati da se rasplamsamo u diskusiji ili da gost ne može da se zaustavi u priči. I prilozi će biti kraći i koncizniji. I još nešto - ne nosim više džempere. Dobro, samo dok jako ne zahladni.

Budući da ste iz sportske redakcije prešli na teren zabave, da li tek sada možete da kažete da ste se u potpunosti uhodali?
- Kod nas je sport, ili da budem precizniji, fudbal, sve samo ne sport. Više je zabavan, odnosno smešan, tako da mi i nije bilo teško da pređem u drugačiji format, odnosno u redakciju zabavnog programa. Prednost rada u "Bulevaru" je ta što smo se svi mi koji pravimo tu emisiju uhodavali tokom samog procesa rada. Vrlo brzo smo postali tim. Kao naši košarkaši, ali samo do meča sa Litvanijom.

Planirate li da "stajete na žulj" poznatim ličnostima više nego što ste to činili do sada ili da to smanjite, kako bi vam manje zamerali?

- Na žulj se ne staje, nego se žulj leči, a ja nisam doktor, kao što ni sve poznate ličnosti nisu nedodirljive. Mislim da bi više nego do sada "stajanje na žulj" poznatima bilo preko svake mere, pošto ionako hodam po ivici da preteram. Ne zanima me ako mi i šta mi neko od njih zamera, više me zanima šta nama, običnim smrtnicima, svi ti poznati rade. Kad oni prestanu da rade to što rade, prestaću i ja. Do tada "show must go on".

Jeste li podjednako duhoviti i kada se kamere ugase ili ste takvi zahvaljujući adrenalinu koji proradi dok snimate emisiju?
- Najbolja supruga na svetu - moja supruga - tvrdi da sam ja kao ona žaba iz crtanog filma koju je radnik pronašao na gradilištu i koja peva samo pred njim, ali u obrnutom smeru. "Pevam" kad se upale kamere. Verujem da bi, kao i moja supruga, mnogi želeli da samo "pevam" u kući, a ne pred kamerama.

Da li biste sebe sada mogli da zamislite u nekom drugom formatu i koji bi to format bio?
- Uvek sport. Nisam prestao da se nadam da ću se jednog dana vratiti sportskom novinarstvu. Samo bi to ovoga puta izgledalo malo drugačije, osetio bi se uticaj "Bulevara". S obzirom na to ko nam brine o sportu, počevši od ministra sporta, mora da bude prisutan i "Bulevar" u sportskom novinarstvu. Inače, u informativu se nikada ne bih vratio. Posle šesnaest godina, to je za mene završena priča. Nekako mi se čini da su nam vesti i rijaliti programi sve više slični.

Sa suprugom ste u braku više od deset godina. Da li je duhovitost jedan od vaših najjačih aduta kojim je i dalje osvajate?
- Lepota i seksi telo sigurno mi nisu argumenti na koje mogu da se oslonim. Ostaje mi samo šarm. I, naravno, džemperi.

Posle toliko godina u zajednici, možete li da kažete da ste otkrili recept za srećan brak?
- Nisam ga ja otkrio, otkriven je još u starom Egiptu. Taj recept je, u stvari, samo jedna rečenica: "Da, draga."

Koje osobine vaše supruge najviše volite i zbog čega i danas smatrate da je ona prava žena za vas?

- Da vam otkrijem njene osobine, pa da mi je neko ukrade? Nikada.

Uz popularnost dolaze obožavaoci, ali i obožavateljke. Da li se vaša supruga navikla na to?
- I dalje je u šoku. Mislim da počinje da sumnja u ljudski razum. Naročito kada mi kažu kako sam lep i privlačan. U tim situacijama i sam počinjem da se pitam da li da ih uputim oftlamologu ili mi ne govore istinu.

Da li vašu decu privlače kamere i jesu li svesni da im je tata poznata ličnost?
- Ne gledaju emisiju, pošto se emituje u terminu kada spavaju, a ujutru ne gledaju reprizu, jer su im crtaći daleko zanimljiviji. Nisu se navikli na moju popularnost, pa kada mi neko priđe na ulici i traži da se slikamo oni uvek postavljaju isto pitanje: "Izvini, zbog čega bi neko hteo sa tobom da se fotografiše?" Dušan ne voli da se pojavljuje pred kamerama, dok je Zoja učestvovala u dečjoj emisiji "Lagalica". Naravno, nije tamo došla preko veze, odnosno, preko mene, nego su je predložili u njenoj plesnoj školi "Dance factory" kao pravu pričalicu. Ona se toliko oduševila kamerama i reflektorima da sam je jedva izbacio iz studija.

Kaže se da su očevi više vezani za kćerke i obrnuto. Da li je tako i u vašoj porodici?

- Ne. To što joj skoro uvek izađem u susret ili što me vrti oko malog prsta ne znači da sam mnogo vezan za nju, zar ne? Pri tom, za razliku od Dušana koji pokušava, i na pokušaju će i ostati, da navija za klub čije ime ne želim ni da izgovorim, Zoja, kao i moja malenkost, navija za "Partizan" i "Juventus".

Trudite li se da Zoji i Dušanu ispunite sve želje i koje su to situacije u kojima nikada ne popuštate?
- Ispunjavamo im želje onoliko koliko smatramo da treba. Nismo preterano strogi, ali ne dozvoljavamo da nam skaču po glavi. Do skoro, jedino im nismo popuštali da posle dvadest jedan čas ne budu u krevetu. Kako odrastaju, sada su na red došle igrice na kompjuteru. Plašim se i da pomislim koja je sledeća „prepreka“ koju će nam spremiti.

Ko je stroži roditelj, vi ili vaša supruga?
- Nema tu stroži i blaži, imamo podjednak kriterijum kada je strogoća u pitanju.

Kakvi ste kada vam dođe "žuta minuta" i šta vas u tim situacijama najlakše smiri, a šta vas do tog stanja obično dovede?
- "Partizan" me dovodi do usijanja i to je tako od kada sam počeo da navijam za najbolji klub na svetu. I naš ljubimac, bigl Stenli ume da me izbaci iz cipela. Toliko je uspešan u tome, da je uspeo da pronađe "žutu minutu" i Dušanu i Zoji. Smiruje me dobra knjiga, vreme provedeno sa porodicom i, naravno, pobeda "Partizana". Čoveku je stvarno malo potrebno da bude srećan.

Komentari (0)

Loading
Zvezdana Milovanović Boško Karanović

Najnovije vesti