Iva Štrljić: Rođendan je pravo vreme za nove planove

Iva Štrljić: Rođendan je pravo vreme za nove planove

Autor: | 25/10/2015

0

 

Glumica Iva Štrljić, koja se poslednjih godina uspešno iskazala i kao spisateljica, nedavno je proslavila trideset osmi rođendan, što je bio odličan povod da definiše ciljeve koje planira da ostvari u budućnosti. Kao osoba koja između zabave i rada uvek bira drugu opciju, taj dan je iskoristila da privede kraju svoj treći roman "Voleti u Beogradu", ali je uveče obeležila svoj dan sa dobrim prijateljem.

- Tradicionalno, tog dana godinama odlazim kod najboljeg druga na lazanje, koje on samo za mene sprema sa svećicom na vrhu, pa osim u tortu duvam i u lazanje, tako da imam zvanično pravo na jednu slatku, ali i jednu slanu želju. Pričali smo o onome što je donela moja trideset sedma, a ja sam po običaju poželela da se u trideset osmoj ozbiljno zaljubim. Plašim se samo da je i ta moja želja već postala tradicija - počinje priču Iva i otkriva šta su joj donele tridesete godine.

- Tridesete pamtim po ulogama koje su me činile srećnom i tri napisane knjige koje čine zadovoljnima i srećnima čitaoce, što mi izuzetno mnogo znači. Po nekim ljubavima koje su se dogodile i po nekima koje nisu, a možda bi bilo baš lepo da je bilo drugačije. Međutim, mislim da vreme popravlja odnose i da ima daljina koje zbližavaju. Možda nekoga ne sretnete u tridesetim, možda ste tada daleko jedno od drugog, pa vas naredne godine približe. Radujem se rođendanima zato što nam oni daju mogućnost da uvek sutra budemo bolji nego što smo bili juče. Njima se ništa ne završava, njima samo sve počinje.

Atraktivna Beograđanka smatra da godine čoveku donose mudrost i lepotu ukoliko sarađuje sa njima. Bez obzira na vladajuće klišee, Iva tvrdi da porodica nikada na nju nije vršila pritisak da zasnuje sopstvenu, a kao majka želi da se ostvari samo pod uslovom da pronađe srodnu dušu.

- Porodica nikada nije vršila pritisak na mene u tom smilu. To nije njihov način. Uostalom zašto bi to baš sada moralo da se desi. Svačiji život je istorija za sebe i svako ima svoj trenutak za određeni životni događaj. Nigde ne piše da on mora da bude baš sada. Biće kad bude bilo. Postoje samo novi počeci. Ništa nije završeno - iskrena je Štrljićeva. Na pitanje da li joj je žao što se još nije ostvarila u ulozi majke odgovara:

- Volela bih da osetim da je moguće poverovati u zajedničko zauvek sa nekim koga voliš, u potpunu ljubav, a ne odnos sa zadrškom i luftom. Jedini cilj mi je iskren odnos, odan i hrabar, što danas nimalo nije jednostavno. Samo bih iz takve pozicije razmišljala o bebi, jer bebu vidim kao plod takvog spoja dvoje zrelih ljudi. Zasnivanje porodice ne može tek tako da se isplanira. Osetiš da bi to želeo sa onom jednom posebnom osobom i to uradiš ako i ta tvoja posebna osoba isto to poželi. Ali, prvo, potrebno je da sretneš posebnu osobu jer je građenje porodice nešto posebno i ozbiljno. Nije to vrteška na koju se popneš i siđeš kad ti se ćefne.

Kao dete razvedenih roditelja Iva smatra da joj je teže da se odluči za brak nego osobama koje su odrastale uz oba roditelja, pa je zato veoma oprezna po tom pitanju.

- Deca razvedenih roditelja sigurno teže poveruju u srećan kraj od onih koji to nisu. Treba nam mnogo više vremena i dokaza ljubavi da bismo nekome verovali. Niko vam ne može garantovati večnost, a vama je sigurnost u nju tako neizmerno potrebna. To je taj mali kvrc negde unutra, koji se, u to sam savim sigurna, kvalitetnim odnosom i sa ozbiljnim čovekom pored vas uvek rešava - tvrdi kćerka glumca Milana Štrljića, koja priznaje da joj je otac nedostajao tokom odrastanja.

- Tate su vrlo važni faktori u životu devojčica. I bitno je da to znaju, i da nađu način da čak i ako su daleko, ipak budu tu. Kad ti zazvoni mobilni i vidiš da te zove tata, uvek si malo snažniji nego što si bio pre pet minuta. Mnogo je važno da to tate nikad ne zaborave.

Dok sumira utiske iz prethodne godine i priprema se za nove lepe stvari koje je čekaju Iva se priprema i za otvaranje sezone u Pozorištu "Slavija", i sprema promociju svoje treće knjige.

- Moj prvi cilj u trideset osmoj je da uspešno odigramo predstavu "Ujež", kojom 12. oktobra otvaramo sezonu u "Slaviji", a potom me očekuje i rad na novoj predstavi "Ljubavna terapija". Pošto sam za rođendan završila knjigu "Voleti u Beogradu", jedva čekam da se u decembru pojavi u prodaji - zaključuje zgodna glumica.

 

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!
Tagovi: iva štrljić