Emotivna ispovest Isidore Bjelice: Suprug želi sa mnom u smrt

Emotivna ispovest Isidore Bjelice: Suprug želi sa mnom u smrt

Autor: | 26/10/2015

0

Pre dve godine u ovo vreme Isidora Bjelica šokirala je čitalačku i ostalu publiku brutalnim zapisom sa ivice smrti, po kojoj je bila primorana da hoda dok se suočavala sa opakom bolešću. Svoju golgotu, put telesnog stradanja i napor koji ju je vodio do duševnog vaskrsnuća opisla je u knjizi "Spas", a potom i u njenom nastavku, koji je doneo nova svedočanstva o ponovnoj borbi sa upornim neprijateljem. Uz nadljudsku snagu i ljubav supruga Nebojše Pajkića i njihove dece Lava Grigorija i Vile Evanđeline, te ogromnu podršku javnosti, jedna od najkontroverznijih ličnosti sa ovih prostora uspela je da smisao života sagleda sasvim drugačije, ali i da zadrži veru i nadu da spas postoji. Verujući i u moć pisane reči, koja nekim posebnim svojstvima može da isceli dušu i fizičku bol, Isodora je tokom napornih terapija pisala i jednu knjigu o sebi.

Šta ćemo novo saznati o vama u knjizi "Sama"?

- "Sama" je moja kognitivna autobiografija, uzbudljiva priča o traganju za smislom i ljubavlju, pokušaj da saznam šta radim na ovoj planeti i zašto je svet tako surov. Nikada pre nisam ispričala da sam sa mladim italijanskim grofom otišla u Meksiko da tražim smisao, niti da sam jedva izvukla živu glavu iz sajentološke mreže lekara, pa ni o svojim ezoterijskim eksperimentima i činjenici da su me okultisti kidnapovali. "Sama" je knjiga za ljude koji se pitaju šta je smisao svega, nije za one koji ne primećuju ništa čudno u ovoj nazovistvarnosti.

Kakvu simboliku krije naziv knjige?

- Svaki čovek je sam i sam mora da umre. Samoća u telu je teška i zato skoro svako traži srodnu dušu. Ovo je priča o tome. Unutar romana je i kolumna mog supruga u kojoj piše da će postupiti kao Anica Savić-Rebac, koja se ubila kako bi bila sa svojim mužem Hasanom. Ipak, ma koliko ljudi koji se beskrajno vole u isto vreme žele da odu na onaj svet, ovaj roman je pokušaj da ga ubedim da ne imitira Anicu. Nju je beogradska čaršija praktično naterala na samoubistvo, podsećajući je da je obećala da će se ubiti posle Hasanove smrti. Iskreno se nadam da nova prestonička čaršija neće pokazati isti afinitet.

Ostatak potresnog intervjua spisateljice Isidore Bjelice pročitajte u novom Hello! koji je u prodaji od 26.oktobra.

Komentari (0)

Loading
Hello! Hello!