Dejan Petrović: Porodična sreća obojena zvukom trube

Dejan Petrović: Porodična sreća obojena zvukom trube

Autor: | 29/10/2015

0


Prva truba Srbije, Užičanin Dejan Petrović, krajem oktobra biće zadužen za atmosferu na “Oktoberfestu” na srpski način, događaju koji će u čast tradicionalne nemačke manifestacije biti upriličen u Beogradu. U susret nastupu, tridesetogodišnji muzičar za magazin „Hello!“ ističe da se raduje skupu na kome će, pored tradicionalnih melodija sa ovih prostora, izvesti i neke bavarske numere, u nadi da će uskoro prisustvovati pravom “Oktoberfestu” u Nemačkoj.

- Imao sam priliku da nastupam na istoj lokaciji gde se održava „Oktoberfest“, a prošle godine sam ozbiljno planirao da posetim tu manifestaciju, međutim, zbog nastupa i obaveza sa bendom nisam mogao da odvojim vreme za to - kaže na početku frontmen “Big benda”.

Brojna poslovna putovanja, koja ga najčešće dovode u Beograd, navela su ga da razmišlja o preseljenju u glavni grad sa suprugom Brankom i kćerkom Jovanom, ali je od te ideje odustao.

- Selidba je bila opcija, ali se to ipak nije desilo, iako bi mi zbog posla bilo znatno lakše. Malo smo se udaljili od te ideje. Ovde imamo neki svoj mir, a i kćerka je već krenula u školu. Možda za koju godinu, ali za sada ostajemo u Užicu - kaže jedan od najpoznatijih Era ovoga kraja, koji uživa u životu u rodnom gradu.

- Prija mi ta neka bliskost između ljudi, koja je tipična za manje gradove, ali najviše mi godi blizina prirode. U bilo kom pravcu da krenem za sat vožnje mogu da budem na mestima koja su kao pejzaži iz časopisa “National Geographic” - kroz osmeh kaže proslavljeni trubač, koji uspešno balansira u usklađivanju poslovnih i porodičnih obaveza.

- Teško je, ali se trudim i nadoknađujem propuštene porodične trenutke koliko mogu. Neke je nemoguće nadoknaditi, ali imam sreću da svi u porodici imaju razumevanje za moj posao, pa je mnogo lakše.


Dejan se trudi da bude autoritet u procesu odrastanja osmogodišnje kćerke Jovane, ali priznaje da nije siguran koliko mu to uspeva.

- Mnogo sam slab na nju, verovatno dobrim delom i zbog vremena koje ne provodimo zajedno, pa joj onda često povlađujem. Zato je supruga tu da bude autoritet - šeretski kaže proslavljeni muzičar i dodaje da ga kćerka ne doživljava kao poznatu ličnost.

- Njoj je normalno da me vidi u medijima, ali sam za nju, ipak, samo tata. Mislim da joj je zanimljivije kada upozna neke moje prijatelje, muzičare ili pevače, koje je do tada viđala samo na
televiziji, a pošto je veselog karaktera, svi je odmah zavole. Tako se jednom prilikom pohvalila najboljoj drugarici kako je Đule Van Gog njen superdrugar
- kroz smeh priča glava porodice Petrović i otkriva da je njegova mezimica krenula njegovim muzičkim stopama.

- Ove jeseni krenula je u muzičku školu, pa ćemo videti kako će biti. To su tek prvi koraci, ali za sada svaki papir po kome može da piše u kući koristi da crta violinski ključ.

Iako joj je otac virtuoz na trubi, kćerka se još nije bolje upoznala sa ovim instrumentom, ali je on definitivno intrigira.

- Nisam je još naučio da išta odsvira i nikada je nisam forsirao u tome jer smatram da je potrebno da ide svojim tokom, mada se dešavalo da sama uzme trubu u studiju, pa je i sama naučila da proizvede ton na njoj.

Kažu da iza svakog uspešnog muškarca stoji podrška žene, što se pokazalo i u slučaju ove užičke porodice.

- Podrška supruge Branke mi mnogo znači. Ona je velikim delom zaslužna za moj uspeh. Uvek volim da se posavetujem sa njom u vezi sa nekim važnim odlukama, jer često sagleda stvari objektivnije od mene - iskren je muzičar, koji je ovog leta proslavio trideseti rođendan, iako zbog dugogodišnjeg radnog staža mnogi misle da mu je u krštenici drugačiji datum.

- Ovim poslom počeo sam da se bavim kao dečak, samim tim sam ranije sazreo, pa su ljudi uvek mislili da sam mnogo stariji. A ja se na pragu četvrte decenije u stvari podmlađujem - priča Dejan.

Na pitanje o proširenju porodice kaže:

- To se nikad ne zna i ne planira, ali sigurno je da porodica nikad ne može da bude prevelika.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!
Tagovi: dejan petrović

Pročitajte još