Kristijano Ronaldo: Kad snovi postanu java

Kristijano Ronaldo: Kad snovi postanu java

Autor: | 30/11/2015

0


Najuspešniji golgeter svih vremena «Real Madrida» i kapiten portugalske fudbalske reprezentacije Kristijano Ronaldo premašio je magičnu cifru od petsto postignutih golova za klub i nacionalni tim. Međutim, Kristijano je odavno poznat i izvan fudbalskog terena, budući da je zaštitno lice velikih internacionalnih brendova kao što su «Nike», «Armani» i «Coca-Cola», čak je lansirao sopstvenu kolekciju donjeg veša i majica, pod nazivom «CR 7».

Pojavljuje se na naslovnim stranicama brojnih časopisa, gde je u prvom planu njegovo do savršenstva dovedeno telo, a zahvaljujući različitim angažmanima postao je superzvezda na međunarodnom nivou.

Tridesetogodišnji fudbaler otac je Kristijana Ronalda Juniora, koji veoma liči na njega.

U intervjuu za „Hello!“ planetarno popularna sportska zvezda otvorila je dušu. Otkrio je o čemu sanjari, koje slavne ličnosti bi voleo da upozna i šta je za njega suština života.

Budući da ste se proslavili igrajući fudbal i da imate petogodišnjeg sina Kristijana Juniora, da li biste voleli da sin krene vašim stopama?

- Moram da priznam da bih voleo da krene mojim stopama i bavi se fudbalom. Ali, odluka je na njemu, neću ga forsirati, pokazaće vreme.


Smatrate li da ste sinu usadili porodične vrednosti?

- Nastojim da mu prenesem porodične vrednosti sa kojima sam ja odrastao, što smatram izuzetno važnim. Mogu da utičem na njegovo odrastanje, i kao otac usredsređen sam na njega. Imam i nećake, i ukoliko budem imao još dece, sa njima ću se isto ponašati.

Možete li da se oslonite na porodicu kada vam je potrebna podrška?

- Svakako. Naročito na početku karijere, često sam se prilikom donošenja važnih odluka konsultovao sa najmilijima. Međutim, s vremenom sam sticao iskustvo, i sada kao otac postao sam nezavisan - samostalno odlučujem i nosim se sa svim nedoumicama, ukoliko ih ima. Biću iskren, nikada nisam verovao da bi činjenica da imam decu mogla sve da promeni u mom životu na emotivnom nivou.

Da li biste voleli da upoznate neku slavnu ličnost?

- Na primer, Denzela Vošingtona, obožavam ga. Takođe bih voleo da upoznam Breda Pita i Anđelinu Džoli, kao i Džodi Foster.

Milioni ljudi u vama vide heroja. Kako biste vi definisali šta je «heroj»?

- Heroizam povezujem sa ljudima kojima se divim, ljudima koji se bave drugim profesijama, u drugim oblastima, na primer, glumci, košarkaši, golferi i vozači „Formule 1“. Za mene heroj nije osoba čiji autogram želim, već neko čije me mišljenje zanima.

Pojavljujete se u nekoliko reklama, a u raznim anketama proglašavani ste za najseksepilnijeg fudbalera na planeti. Smatrate li da dobro izgledate?

- Pomalo. Mislim da svi moramo da posedujemo malu dozu samoljublja. Primećujem da je uočljivije da ova generacija vodi računa o svom izgledu. Ili bar to ja tako sagledavam kada je reč o članovima moje porodice, konkretno mojim roditeljima, tetkama, ujacima. Verujem da nove generacije više mare za fizički izgled, ali ne previše. Malo negovanja nikome nije naškodilo.

Recite nam nešto više o saradnji sa portugalskom modnom kućom «Sacoor Brothers».

- Čast mi je da sarađujem sa njima, saradnici su divni, a sami modeli govore za sebe. Iskreno se nadam da će naša saradnja biti dugovečna.

Poznato je da ste veliki sanjar, koje snove biste želeli da ostvarite, a još niste?

- Tačno je, volim da sanjarim, ali to činim otvorenih očiju, što znači da smatram da u životu ništa nije nemoguće. Sve zavisi od vaših ciljeva i sredstava kojima ih ostvarujete. Srećan sam što su svi moji snovi pretočeni u stvarnost.

Kako biste definisali suštinu života?

- Suština života je jednostavna - živeti što intenzivnije možete. Ostaviti traga u profesiji kojom se bavite. Mislim da sam to već ostvario, ali ću nastaviti u istom smeru. Na ličnom nivou život se ogleda u sreći, pristojnom životu i tome da budem uzor mlađim generacijama.

Komentari (0)

Loading
Kejt-Lin Volmarans Getty/Splash, Getty