Mateja Kežman: Prepustio sam se vremenu, puštam da život ide svojim tokom

Mateja Kežman: Prepustio sam se vremenu, puštam da život ide svojim tokom

Autor: | 02/12/2015

0


Iako ima samo trideset šest godina, nekadašnji fudbaler, a sada uspešni sportski menadžer Mateja Kežman čovek je sa izuzetno bogatim životnim iskustvom. Pored vrlo uspešne karijere, koju je gradio od tinejdžerskih dana, njegov privatni život pun je turbulentnih dešavanja i izazova, sa kojima se odlučno borio.

Posle razvoda od prve supruge Emilije pre četiri godine, njihov odnos postao je vrlo buran, čemu su doprinela i pisanja medija, koja su bila dostupna i njihovoj deci, sinovima Lazaru i Jakovu, i kćerki Aleksandri, što je njihovom ocu predstavljalo veliko opterećenje.

Narušen odnos bivših supružnika potrajao je neko vreme, ali su zarad dobrobiti dece našli način da izglade odnos, a o konačnom pomirenju sa nekadašnjom suprugom Mateja za magazin “Hello!” kaže:

- Normalno je da posle razvoda neko vreme postoje povređenost i sujeta, koji sprečavaju normalan odnos. Bilo je potrebno da prođe određeni period da bi to bilo ovako kako je danas, da se viđamo svi zajedno, da svakodnevno sarađujemo kao roditelji, da deca osete našu ljubav i međusobno poštovanje, a to je suština. Mnogo je energije potrebno da čovek prevaziđe sebe. Svi se mi celog života borimo sa sobom i svojim Ja, a u ovakvim situacijama čovek to mora da prevaziđe, da se spusti na zemlju i da na svoja leđa prihvati stvari kakve jesu i izbori se sa svojom gordošću. Bilo je stvarno mnogo teško. Ponosan sam na sebe i na sve nas, i na Emiliju, i na decu, moje roditelje i brata, jer smo to izgurali na pravi način i uspeli da kreiramo jednu lepu, prijateljsku atmosferu, sa dosta pozitivne energije, da budemo tu jedni za druge kad god je potrebno i da to radimo čistog srca. Zaista sam ponosan na sve nas.

Baš kao sa Emilijom, Kežman je uspeo da izgladi odnose sa majkom svog četvrtog deteta, sina Filimona, koga je pre nešto manje od dve i po godine dobio sa Marijom Perković, koja je nedavno izjavila da je udružila snage sa bivšim partnerom, kako bi njihov sin odrastao uz prisustvo oba roditelja, ali i uz svoju braću i sestru, na šta je Kežman takođe ponosan.

- Po mene kao čoveka bila bi velika tragedija da ostavim nešto ružno iza sebe, pogotovo sa ženom sa kojom sam dobio dete. Ne dozvoljavam da stvari ostanu nerazjašnjene, jer to donosi veliki nemir, i ne bih mogao da funkcionišem na taj način. Sve što se desilo između nas neminovno je donelo i neku negativnu energiju, ali mislim da je Marija to shvatila na pravi način da i ona prevaziđe sebe i svoju gordost i prihvati razlaz. Razumela je da je bilo teško opstati i da bi trebalo da budemo prijatelji, prevashodno zbog našeg odnosa i deteta koje imamo. U početku je, naravno, bilo neprijatnosti, ali ipak se to naporom i uloženim trudom prevazišlo. Marija i ja imamo dobar, kvalitetan odnos i sin nam je na prvom mestu - ističe bivši fudbaler, presrećan što njegova deca odrastaju zajedno.

- Druže se i to je ono što sam od početka želeo. Lazar, Jakov i Aleksandra su Filimona prihvatili kao svog brata, provode vreme sa njim, učestvuju u njegovom odrastanju, a i on uživa sa njima. Trudim se da zajedno idemo na odmore, da od malih nogu izgrade blizak odnos, koji će trajati celog života. Marija je u tome imala veliku ulogu i sve je to izgurala na pravi način.


Ova godina donela mu je veliku bol, gubitak oca Zlatka, za koga je bio izuzetno vezan. Teške trenutke delio je sa članovima porodice, decom, ali i novom izabranicom Tarom Sumonjom, uz koju je ponovo pronašao emotivni mir. Svestan da nije lako biti devojka čoveka sa biografijom kao što je njegova, Mateja ističe koliko ceni osobu koja je dugo već uz njega svim svojim bićem.

- Sigurno da joj nije lako, imam veliku prošlost, četvoro dece sa dve žene, ali Tara je to prihvatila na neki svoj način i za sada se sa tim dobro nosi. Prihvatila me je ovakvog kakav jesam, jer od toga ne može da se pobegne. Pokušava da mi pomogne koliko je to moguće, a ujedno ima neki svoj put i neku svoju ideju i oboje se u svemu tome snalazimo. Ja ne želim ništa da forsiram, puštam da stvari idu svojim tokom. Ona ne vrši pritisak na mene, kao ni ja na nju, tako da stvari funkcionišu dobro i nadam se da će tako i da ostane - kaže fudbalski menadžer i otkriva čime ga je osvojila sadašnja izabranica.

- Tara je jedna spontana, opuštena, normalna osoba, sa obe noge na zemlji. Ima dobre radne navike, ali i čvrstu želju za slobodom. Ona je kvalitetna mlada osoba koja uživa u svakom danu života - zadovoljno kaže Kežman i za kraj iznosi svoj sadašnji stav o bračnoj zajednici.

- Nažalost, brak kao institucija u današnje vreme izgubio je svoj značaj. Meni je žao što se moj prvi brak završio tako kako jeste, jer sam imao potpuno drugačiju ideju i životnu filozofiju, ali, nažalost, nisam uspeo da istrajem u tome, ali nikada ne znaš šta sutra nosi. Živimo od danas do sutra, ne gledam mnogo unapred u smislu da pravim planove šta će biti. Šta god sam do sada rekao uglavnom je bilo obrnuto, tako da ne želim sebi da zadajem takve ciljeve. Prepustio sam se vremenu, puštam da život ide svojim tokom, pa šta nam bog da.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!
Tagovi: Mateja Kežman