Seka Aleksić: Prija mi što žene uzdišu za Veljkom

Seka Aleksić: Prija mi što žene uzdišu za Veljkom

Autor: | 11/12/2015

0

Dok bezbrižno plovi bračnim vodama, Svetlana Aleksić zrači samopouzdanjem i odlučnošću, karakterističnim za voljene žene. Folk zvezda uživa u znacima pažnje supruga Veljka, kome se pre pet godina zavetovala na večnu ljubav, od kada strpljivo iščekuju da prošire porodicu. Iako je donedavno otvoreno govorila o veštačkoj oplodnji kojoj se podvrgla, tridesetčetvorogodišnja muzička diva odlučila je da poštuje želju svog životnog saputnika i priču o borbi za potomstvo sačuva između njihova četiri zida. Uverena da ljubav pobeđuje sve, dane ispunjava pozitivnim mislima, odabranim ljudima i aktivnostima koje joj prijaju. Od kada je tako uredila svoju svakodnevicu, život joj je mnogo lepši. Pevačica, koja će u ovu novu godinu ući sa Beograđanima, za magazin "Hello!" pozira u društvu životnog partnera, u čijem se zagrljaju najlepše oseća, i otkriva male ženske tajne uspešnog braka i ličnog zadovoljstva.

Sa kakvim mislima započinjete dan?

- Svaki moj dan počinje i završava se molitvom. Uz nju je sve lakše, sve je drugačije.

Donosi li vam suprug ponekad doručak u krevet?

- Ponekad. Postoje trenuci koji su samo naši, za koje samo nas dvoje znamo i ljubomorno ih čuvamo.

Kada nemate obaveze, a spoljna temperatura vas ne mami da izađete iz kuće, kako najradije ispunjavate vreme u svom domu?

- Obično sedim na podu pored kamina, čitam knjigu i pijem zeleni čaj, ili sam na društvenim mrežama, komuniciram sa ljudima koji me prate i, naravno, spremam ručak za Veljka i mene.

Pripremate li često obroke za supruga i sebe i koji je sastojak na vašem dnevnom meniju obavezan?

- Svakodnevno kuvam, razume se, ako mi to dozvoljavaju obaveze. Na našem jelovniku obavezno se nalazi domaći crni hleb i potaž od povrća.

Šta je vaš najbolji "lek za spavanje" posle iscrpljujućeg dana?

- Topao čaj, masaža i istezanje tela, lagane vežbe koje opuštaju.

Treninzi su sastavni deo vaše svakodnevice, ali postoje dani kada ustajanje iz kreveta izgleda kao pogrešna opcija. Čime vas Veljko tada motiviše?

- Jednom nedeljno imam "pidžama parti", kada sam po ceo dan u pidžami i ništa ne radim, ponekad i ne ustajem iz kreveta. Svakome od nas odmor je neophodan i veoma je važno da naučimo da osluškujemo svoj organizam i signale koje nam on šalje. U početku to nisam mogla da shvatim, ali zaista je važno da radimo ono što nas ispunjava. Od kada radim samo ono što želim i družim se samo sa ljudima koji mi prijaju, osećam se anđeoski.

Jeste li u potpunosti zadovoljni svojim fizičkim izgledom?

- Kao svaka žena, uvek mi je potrebno nešto za ulepšavanje, to nam je naprosto u prirodi. Budući da sam u četvrtoj deceniji, da više nisam tako mlada, pre godinu dana lice sam prepustila stručnjacima. Beskrajno sam zahvalna doktorki Mirjani Rašljić "Cityaesthetic", koja brine o mojoj lepoti. Fascinirana sam mezoterapijom lica, vrata i dekoltea i činjenicom da na taj način unosimo određene vitamine koji su potrebni našoj koži, a pomoću krema se ne mogu uneti. Fantastičan tretman koji vam daje holivudski sjaj. Zaista je važno da žene u tridesetim počnu da vode računa o svom licu i telu. Prepustila sam se rukama stručnjaka i znam da mi je sve što mi doktorka predloži neophodno. Oduševljena sam i pilingom lica koji se zove "Spremni za parti", efekat je neverovatan.

Kada se osećate kao fatalna žena?

- Kada sam u svilenoj spavaćici, bez šminke i sa puštenom kosom.

Brak je danas suočen sa brojnim izazovima, a bavljenje javnim poslom emotivne odnose dodatno stavlja pod lupu. Kako uspevate da čuvate svoju bračnu sreću?

- Najvažnije je da beskrajno volite svog partnera i da mu verujete. Dogovor je, takođe, bitna stavka. Veljko i ja mnogo razgovaramo, važno mi je njegovo mišljenje, bez njega ni u kom slučaju ne donosim odluke, on takođe. Očevici smo prevara, razvoda i svakakvih skandala. Želim da moj brak bude primer drugima, da pokažem da, i pored toga što sam javna ličnost, svoju intimu i te kako umem da sačuvam, odnosno da je dozirano delim sa javnošću. Svesna sam da imam poželjnog supruga, da se gotovo svaka žena okrene za njim, i to mi imponuje. S druge strane, i on zna koga ima pored sebe. I sve dok među nama nema tajni, dok se volimo i jedno drugo poštujemo, ne može se desiti ništa što bi nas ugrozilo. Ja sam zaista srećna žena.

Jeste li od onih žena koje ljubomorno čuvaju to što imaju ili smatrate da je vaš muškarac svestan kakvu ženu ima pored sebe i ne ostavljate prostora za brigu?

- Upravo sam to potvrdila. Oboje smo svesni koga imamo pored sebe. Nikada nisam posumnjala u Veljka, a ni on u mene.

U dugogodišnjoj karijeri stekli ste mnogo, a plodove svog rada ponekad delite i na društvenim mrežama. Dok se jedni oduševljavaju, drugi vam to zameraju. Šta je vaš poriv da to činite?

- Ljubav prema modi, što je potpuno u redu. Na kraju krajeva, nisam jedina. Sve svetske zvezde na “Instagramu” objavljuju sličan sadržaj. Niz godina bavim se humanitarnim radom, ali nešto nisam primetila da to nekome smeta, pa ne vidim ni što bi moje fotografije nekome bile trn u oku. Na komentare nikada ne reagujem, jer ih i ne čitam. Vodim se mišlju: "Nije važno šta kaže, već ko kaže".

Život vam je, naročito u ovom periodu godine, ispunjen brojnim obavezama. Odakle crpite energiju?

- Molitva je sve. Ona opušta, umiruje, štiti i daje sigurnost. Naravno, tu su i neke druge stvari, treninzi, šetnje, šoping, druženje sa ljudima koje volite.

Otvorili ste svoj muzički studio. Kakve su vam poslovne ambicije?

- Studio "Crveni ruž" otvorila sam zajedno sa svojim saradnicima, muzičkim producentom Sašom Lazićem i Acom Krsmanovićem. Savršeno funkcionišemo. Polako pripremamo nove pesme, sada je sve opuštenije i lakše. Album pripremam po godinu dana, pažljivo biram šta ću snimiti. Pesme prvo otpevam u studiju, potom ih slušam nekoliko meseci i tek na kraju zajedno odlučujemo koje ćemo uvrstiti na album. Naravno, pored mene, sve moje kolege koje budu sarađivale sa mojim saradnicima, pesme će snimati u našem studiju.

Kada zastanete i osvrnete se, kako vidite vaš dosadašnji životni put?

- Pevam od četrnaeste godine i svoje početke pamtim kao izuzetno teške. Budući da sam izdržavala porodicu, preko noći sam morala da odrastem, iako sam u stvari bila dete. Zahvalna sam Bogu što sam relativno brzo postala uspešna.

Šta priželjkujete u budućnosti?

- Naučila sam da ne želim, već da strpljivo čekam ono što će mi Bog poslati. Za dobro - dobro, za loše - loše. U skladu s tim - trudim se da činim samo dobra dela.

Zračite samopouzdanjem i optimizmom. Čime ih negujete?

- Tako sam rođena. Publiku sam stekla kao iskrena i opuštena osoba i mislim da to ne bi trebalo da menjam.

Svojom iskrenošću i jednostavnošću pridobili ste veliki broj obožavalaca, a mnogima od njih ste uzor. Koliko vas to inspiriše, a u kojoj meri opterećuje?

- Ne opterećuje me uopšte, naprotiv. Imponuje mi što me ljudi vole, što sam im uzor i odlično sam svesna svog zadatka. Trudim se da, gde god bila, ostavim lep utisak.

Jedna ste od retkih javnih ličnosti koja se odvažila da javno govori o vantelesnoj oplodnji, čime ste ohrabrili brojne devojke i žene da se ugledaju na vas. Da li su vam se neke obraćale za savet ili pomoć?

- Iskrenost me prati od početka karijere i zaista ne umem da se foliram. Potpuno je normalno da imam problem, svi ih imamo, i ako ću javno govoreći o njemu ohrabriti i podržati bar jednu ženu, zašto da to ne učinim. Moja doktorka Goca Ivanović savetovala me je da svoju priču podelim sa javnošću, jer ću tako možda nekome pomoći.

Kako se nosite sa okolnostima koje narušavaju vašu težnju ka harmoniji?

- Moju harmoniju nemoguće je narušiti. Jednostavno, ne dozvoljavam da me bilo šta poremeti.

Šta u vama budi osećaj spokojstva?

- Veljkova blizina, njegov zagrljaj i poljubac.

A šta budi nemire?

- Loše vesti i nemiri o kojima čitamo mesecima.

Ušli smo u poslednji mesec u godini. Jeste li zadovoljni učinjenim u godini na izmaku?

- Prezadovoljna sam. Album "Lek za spavanje" postigao je ogroman uspeh, promenila sam izdavačku kuću, što se pokazalo kao pravi potez, upoznala sam divne ljude koji su mi od saradnika s vremenom postali prijatelji. Tu su i neke privatne stvari koje nisu za javnost, a nama su donele radost.

 

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!
Tagovi: seka aleksić