Dušica Jakovljević: Šarm je najvažniji

Dušica Jakovljević: Šarm je najvažniji

Autor: | 12/12/2015

0


U susret trideset petom rođendanu, koji je nedavno sa kćerkom Anđelom i sinom Ognjenom proslavila putovanjem u Beč, voditeljka televizije “Pink” Dušica Jakovljević platinastoplavu boju kose i čiroki frizuru, po čemu je bila prepoznatljiva, zamenila je decidnijom smeđom nijansom i “nežnijom” frizurom.

Poznato televizijsko lice za „Hello!“ otkriva kako se posle mnogo “plavih” godina oseća kao brineta i na početku razgovora otkriva šta je uzrok njene drastične promene izgleda.

- Rekla bih ništa, ali kada malo bolje razmislim, shvatam da ipak postoji. Imam više posla nego ranije, radim na odgovornijim pozicijama i u tom smislu nastupilo je neko opšte smirivanje na poslovnom i privatnom planu, mada sam već dve godine na oba polja u mirnim vodama. To se nekako poklopilo sa zapažanjem moje mame da se svedenije oblačim, da više nisam sklona preterivanjima kao ranije, kada sam se oblačila u sve boje duge i samo mi je jednorog falio na glavi. To je bilo vrlo zabavno, ali ja se sada samo smeškam, jer mi je zapravo u ovom trenutku tako dobro u sopstvenoj koži da o boji kose uopšte ne razmišljam.

Koje su prednosti brinete?

- Uopšte nije šala da vas ljudi smatraju za decentnu, britku, ozbiljniju, poslovniju osobu. Ne mogu da kažem da nije tako ako ste plavuša, ali kao da sada ove osobine izbijaju u prvi plan. Ponekad mislim da sam neprimetnija u masi, jer me je sa izblajhanim čirokijem bilo lakše locirati u gužvi. Ipak, rado sam status objekta za orijentaciju zamenila imidžom pouzdane poslovne osobe, za koju i kada je pogledate, odmah možete da steknete utisak da na nju možete da se oslonite u svakom trenutku. Sa čirokijem sam morala da se dokazujem.

Kako se vašoj deci dopada promena?

- Njima je prethodna varijanta bila zabavnija. Kada sam posle farbanja došla po njih u školu, oboje su me videli i, iako su bili na različitim stranama dvorišta, okrenuli su se na drugu stranu jer me nisu prepoznali. Oboje su rekli: "Mama, pa šta si to uradila?" Kao da sam se ofarbala u zeleno, a onda im je bilo potrebno nekoliko sati da se naviknu i da mi kažu da im se u stvari jako sviđa.

Možete li sebe da zamislite sa običnom frizurom, kao što je duga, ravna kosa prirodne boje?

- Pokušala sam da pustim kosu sa strane, ali to je moj maksimum. Nikada neću da zaboravim kada sam počela da idem kod profesionalnih frizera, a mislim na ljude koji su bili važna imena u tom svetu. Imala sam dugu kosu sa pramenovima bež nijansi, koji nikako nisu smeli da vuku na žuto već samo na boju peska. Dok me jedan frizer nije uzeo pod svoje i u roku od mesec dana napravio mi „undercut“, pozadi lastin rep, koren mi je ofarbao u bakarno, a osnova je ostala plava. Od tada više ništa nije bilo isto. U vreme kada se ceo Beograd šišao na paž zbog Viktorije Bekam, ja sam imala paž, ali u asimetriji i u dve boje. Dopada mi se kada na devojkama vidim te duge kose sa loknama, pa ako je kosa zdrava, to izgleda prelepo, ali što se mene tiče, skoro da mogu da kažem nikad više. Možda i zato što se period mog šišanja poklopio sa mojim porastom samopouzdanja.

Zbog čega vas toliko privlače promene izgleda?

- Nisam ja toga toliko svesna. Ne probudim se ujutru i kažem: "Sad ću da probušim levu obrvu da bih bila drugačija". Nije tu toliko reč o privlačnosti, koliko o tome da se ne plašim transformacije, a uz to sam okružena ljudima kojima zaista verujem. Privatno, volim da jednog dana obučem poslovnu haljinu, a onda uskočim u dva broja veće pocepane farmerke i ogrtač koji izgleda kao da sam ponela ćebe od kuće. Generalno, gubljenje straha u smislu spremnosti na promenu u svakom segmentu života, pa i tom koji određuje naš izgled, mora da se poklopi sa sigurnošću žene. Nisam egocentrik koji smatra da je savršen, daleko od toga, posebno kada je reč o fizičkom izgledu. Zadovoljna sam sobom, što ne znači da verujem da sam neka vrsna lepotica. Ali mogu da kažem da je moja lepota u mojoj energiji i zato je transformacija još jedan segment života koji može da me zabavi.


Koliko je šarm bitan sastojak ženske neodoljivosti?

- Šarm je najbitniji. Volim da kažem da su najlepše žene one kojima lepota nije imperativ. Lepota na prvi pogled izmami jedan uzdah, ali je šarm ono zbog čega će neko i posle prvog pogleda nastaviti da uzdiše za vama i misli na vas.

Kako reagujete kada u ogledalu ugledate boru?

- Još ne reagujem na bore, ali reagujem na kapke koji su, inače, spušteniji, pa su sve spremniji za potencijalno zatezanje. Pre nekoliko dana napunila sam trideset pet godina i jasno mi je da sam već žena u godinama. Imam ja energiju devojke u dvadesetim, ali su dvadesete odavno iza mene i ja sam toga svesna.

Koji trik koristite da osvežite izgled posle burne noći?

- Nekada je burna noć za mene značila izlazak do sitnih sati, a sada mi je prva asocijacija živi program koji počinje u devet uveče i traje i do dva, tri sata posle ponoći. Pošto ne pijem kafu, otkrila sam da me sok sa aloja verom savršeno rehidrira. Pošto nikada u životu nisam zaspala sa šminkom i ne mogu da legnem u krevet ukoliko se nisam istuširala i spremila za spavanje, mislim da je moj trik u pripremi za horizontalan položaj posle snimanja ili nekog provoda. Onda je dobar san zagarantovan. Najviše volim kad se probudim natečena kao pčelarski pripravnik, pa pošto sam sama sebi tada iskreno baš lepa, onako bamburava, nemam trikove koji će da učine da splasnem, nego uživam u toj lepoj natečenosti. U redu, priznajem da sam čudna.

Kako kamuflirate umor?

- Najbolja kamuflaža za umor su dobro raspoloženje i osmeh, jer bele zube nijedan preparat ne može da zameni i džaba vam sva šminka i trikovi ako vam se oči ne smeju, a zubi ne zablistaju.

Voli li kćerka da pozajmljuje vašu šminku?

- Prošle godine tražila mi je da joj kupim set šminke, paletu u kojoj ima svega. Mislila sam da je rano i da je baš mala, ali u današnje vreme moramo da napravimo balans između njihovih godina i interesovanja. Nije lako da kao roditelj prihvatiš da neke stvari sada dolaze ranije, da posebno devojčice ranije sazrevaju, a onda da u pravoj meri nešto dozvoliš. Tada sam joj kupila paletu koju je želela, jer nisam zaboravila da sam i sama to želela kad sam bila malo starija od nje.

Da li je majčinstvo skratilo vreme koje provodite ulepšavajući se?

- Kosu sam najviše skratila kada sam rodila Ognjena, a jedan od razloga je bio da želim da imam frizuru u svakom trenutku, a da ne moram da se feniram sat vremena.

Koje kozmetičke preparate uvek imate pri ruci?

- Mleko za telo, jer mi je koža prilično suva, kremu za ruke, korektor, rumenilo, sjaj za usta, senku i četkicu za iscrtavanje obrva.

Šta odaje pedantnog muškarca?

- Lepe ruke, sređeni nokti. Mirišljava odeća i čista obuća. I blistave beonjače, koje idu u paru sa osmehom.

Da li vas je sadašnji partner privukao izgledom ili šarmom ili i jednim i drugim podjednako?

- Privukao me je stavom, koji na prvi pogled odaje utisak sigurnog i mentalno i fizički jakog muškarca. Privukao me je principima od kojih nikada ne odustaje, staloženošću i spremnošću da pored njega uvek budem žensko, dozvoljavajući mojoj muškoj energiji da ode da prošeta kad je on pored mene. Izgled bez šarma ne može. Često kažem da je moj partner osoba kojoj naklonost prema meni i beskrajno pružanje pažnje nije umanjilo njegovu muževnost, što je savršen i tako redak spoj.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mirko Tabašević, Šminka i frizura