Ana Sević: Majčinstvo je magija koja učini da sve drugo nije bitno

Ana Sević: Majčinstvo je magija koja učini da sve drugo nije bitno

Autor: | 15/12/2015

0

Posle skoro dve godine odsustva sa velike scene "Grand produkcije", Ana Sević na male ekrane vratila se spotom za singl "Lamburdžini", a podijum je zauzela i u ulozi voditeljke novog takmičarskog šou-programa "Neki novi klinci", na televiziji "Prva", namenjenog najmlađim takmičarima. Tridesetogodišnja pevačica oduševljena je radom sa mališanima, u čemu joj u velikoj meri pomaže roditeljsko iskustvo, u kome uživa poslednjih godinu i po dana. Kćerka Lorena velika joj je inspiracija, a podršku u ostvarivanju ciljeva, kako na privatnom tako i na poslovnom planu, pruža joj suprug i kolega Darko Lazić.

Posle duže pauze ponovo ste na malim ekranima. Kako ste doživeli povratak na scenu?

- Ponovo mi je srce na mestu, jer na svoj posao gledam kao na čisto zadovoljstvo, a sada je satisfakcija veća jer je šou vezan za naše najmlađe. Uživam na svakom snimanju i žao mi je što gledaoci ne mogu da vide koliko se mi dobro zabavljamo dok snimamo. Pozitivna energija lebdi po studiju.

Ovoga puta pred kamerama sarađujete sa najmlađima. Koliki je to izazov za vas?

- Obožavam izazove i kada se sada osvrnem, voditeljski posao mi je bio čist izazov koji sam oberučke prihvatila. Obožavam da upoznajem sebe u raznim ulogama, generalno nisam čovek koji ograničava sebe. Mislim da uvek treba sebe iskušavati i igrati se. Život je jedna velika igra u kojoj je neophodno uživati koliko privatno, toliko i poslovno. Ovaj šou je poseban, jer je posvećen klincima i klincezama. Definitivno je drugačije od svega što sam radila, deca su specifična bića i mnogo pazimo kako se ophodimo prema njima. Oni dolaze sa sjajem u očima, a mi smo tu da im damo vetar u leđa i sve emocije koje su im potrebne. Za mene je ovaj projekat vrlo emotivan, poželim da svakog malog takmičara izgrlim posle nastupa i radujem se svakoj njihovoj pesmi i uspehu. Jedva čekam da sa gledaocima podelimo sve emocije koje donose buduće emisije.

Scenski povratak desio se pre nekoliko meseci novim singlom. Da li je u planu novi muzički materijal?

- Pesma "Lambordžini" doletela je kao "lambordžini", brzinski, bez najave i ikakve pompe. Radili smo na tom projektu nekoliko meseci, odneo mi je mnogo živaca, ali i doneo mnogo zadovoljstva. Snimanje spota bio je poseban izazov, teško smo pronašli lokacije kakve sam ja zamislila, a još teže je bilo pronaći baš taj model "lambordžinija", koji je jedini na Balkanu, i na kraju uklopiti sve termine. Ali uspešna realizacija je zato bila još slađa. Ali to je tek početak, krećemo sa radom na sledećoj pesmi, koja će biti praćena još jednim interesantnim spotom, ali o tom potom.

Kakve su vam profesionalne ambicije?

- Sve što radim ili radim sa milion posto davanja i truda ili nikako. Sada više nego ikada imam želju za nastupima i svim što ovaj posao nosi. Veliki sam radoholik i ogromna je privilegija što radim ono koji volim. Koliko god da sam umorna ili neraspoložena, kada dođe dan da ne bih izašla iz pidžame, sve se promeni kada uđem u studio. Osmeh je odmah na licu i, što bi moji Užičani rekli, "udari" me neki adrenalin toliko da mislim da bih mogla da snimim deset emisija dnevno.

Kako usklađujete poslovne i porodične obaveze?

- Nekada mi nedostaje koji sat ili minut sna, ali sve se može kad se hoće. Sve ide lako kada čovek ima volju i želju, ali i dobru organizaciju. Imam tu privilegiju da mi posao ne odnosi mnogo vremena, tako da nikome ničega ne manjka.

Kako vaša kćerka Lorena reaguje kada vas vidi na televizijskom ekranu?

- U početku joj ništa nije bilo jasno, kako u isto vreme vidi mamu na dva mesta. Nikada neću zaboraviti izraz njenog lica i pogled koji govori: "Šalite se sa mnom je l' da?!" Svaki put kada čuje "Lambordžini", bilo da je na radiju ili televiziji, već na prve taktove počinje svoju koreografiju.

Da li je možda prisustvovala nekom vašem snimanju?

- Nije još. Kada sam ja bila mala, obožavala sam da idem na mamin posao i da zagledam po njenoj kancelariji, a sigurna sam da će Loreni, kada do toga dođe, biti zanimljivije nego meni tada. Ona obožava ljude i muziku, bitno je da je veselo, tako da će uživati.

Šta je najlepše što vam je majčinstvo donelo i koliko vas je promenilo?

- Apsolutno sve. To je magija koja učini da ništa drugo nije bitno i kao da ništa pre toga nije postojalo. Za to osećanje jednostavno nije izmišljena reč. Uvek sam bila odgovorna i mislila unapred, ali sada je to mnogo više, jer je ona bitnija od svega. Živim za njen osmeh i zagrljaj.

U ovom periodu i vi i suprug Darko mnogo radite. Ko brine o detetu dok ste vi odsutni?

- Lorena je srećna devojčica jer ima roditelje koji rade kada ona spava, a baka i prabaka "servis" uvek je tu.

Vaš suprug je nedavno hospitalizovan zbog zdravstvenih tegoba. Kako ste se osećali u tom trenutku?

- Sve je to jedna prenapumpana priča, ali nikada ništa nismo demantovali, jer priča onda nema kraja. Generalno, svi koji se bave estradom vode nezdrav život, to je vrlo naporan tempo života, gde za dva dana promeniš i po nekoliko država, bez kvalitetnog sna i ishrane.

Da li je to uticalo na njega da promeni neke životne navike?

- On je čovek koji ne ume da se odmara i kad ima slobodno vreme, on to ne radi. Svako od nas sam bira kako želi da živi, a on je zreo čovek koji zna šta i kako treba.

Uspevate li da ukradete trenutke samo za vas dvoje?

- Mi uživamo u sitnicama i malim znacima pažnje, tako da od svega napravimo uživanje.

Polako ulazimo u završnicu ove godine. Šta je najlepše što vam je ova godina donela, šta biste rado zaboravili?

- Donela mi je, pre svega, Lorenine osmehe, prve reči, prve korake, svaki dan sa njom i ja sam zahvalna Bogu na svemu što mi je dao. Takođe, i poslovne uspehe koji su nadmašili moja očekivanja, i samo nek se nastavi ovim tempom, ništa ja tu ne bih menjala.

Čemu se nadate u narednoj?

- Želela bih da zaboravim sva globalna dešvanja koja me svaki dan navedu da se zapitam kuda vodi ovaj svet. Nadam se i molim da nam Bog da zdravlja, ljubavi, sloge i pozitivne energije. To je sve što mi treba.

 

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!
Tagovi: Ana Sević

Najnovije vesti