Brankica Sebastijanović: Svaki Milošev uspeh je i moj

Brankica Sebastijanović: Svaki Milošev uspeh je i moj

Autor: | 06/01/2014

0


Dok je pripremala ispite na Fakultetu dramskih umetnosti, nije ni slutila da će joj gotovo u isto vreme stići ponude za dva velika televizijska projekta. Oba je sa zadovoljstvom prihvatila, i nije pogrešila. Brankica Sebastijanović preko noći je osvojila gledaoce ulogom Eve u „Sinđelićima“, srpskoj verziji kultnih „Seranovih“, koja je nedavno počela da se prikazuje na „Prvoj“ televiziji. Potom je odabrana za lik glavne junakinje serije „Samac u braku“, u kojoj igra sa dečkom Milošem Bikovićem. Lepa Beograđanka poslednjih je meseci svakodnevno na terenu, ali se s lakoćom premešta iz jednog doba u drugo i iz jednog kostima u drugi, dokazujući da se jednako uspešno snalazi i u komediji i u melodrami.
- Drago mi je što slušam pozitivne kritike upućene „Sinđelićima“. Veoma sam samokritična, primećujem gomilu detalja koji verovatno nikom drugom ne bi zapali za oko i sigurno nerviram ukućane i prijatelje dok nešto gledaju zajedno sa mnom, jer im razbijam svaku vrstu iluzije i mogućnost da se užive u to što prate. Zato od sada televiziju gledam sama - u šali kaže mlada glumica, koja je kao dete maštala da bude doktorka.
Pratila je tada sve serije koje su imale veze sa medicinom, ne znajući da je ono što je u njima privlači gluma, a ne stvarnost tog života. Kasnije je planirala da postane hirurg, pa matematičar, psiholog, istoričar umetnosti, da bi na kraju shvatila kako je najispunjenija dok stoji na sceni. Imala je i prave uzore.
- Divim se svojim roditeljima na njihovoj dugogodišnjoj ljubavi, divim se svom dečku na posvećenosti, divim se svom profesoru na vrhunskoj pedagogiji, komšinici na nesebičnosti, Meril Strip na savršenoj glumi. Moglo bi se reći da su mi uzor svi njihovi kvaliteti, pa radim na tome da ih i sama steknem. Nemam nekog idola ili osobu čijim stopama želim da idem - priznaje Brankica. Međutim, neprestano prolazi kroz „strogi sud“ stalnih kritičara, među kojima se najviše ističe njen brat.
- Na sreću, on nije iz sveta glume, tako da retko komentariše moj posao. Voli da kaže da mu je bilo dosadno, da ne razume, da je glupo, da sam ružna kad uvijem kosu i slično, ali ume i da me pohvali kada se oduševi. To je, doduše, retkost, ali ume. Uvek nađe neku zamerku, a istovremeno mi pruža i bezuslovnu podršku. U svakom slučaju meni su ti komentari dragoceni.
U seriji „Samac u braku“ čije je snimanje nedavno završeno deli scenu sa emotivnim partnerom Milošem Bikovićem. Mnogi umetnici ne vole da rade sa kolegama s kojima dele i život. Međutim, Brankica i jedan od najpoželjnijih glumaca mlađe generacije uživaju u izazovima koje im donosi zajednički posao. Nedavno je izjavila da joj ne smeta što je neki mediji često nazivaju Miloševom devojkom, jer je i pored toga uspela da pokaže koliko je talentovana.
- Volimo da radimo zajedno, to nam zaista predstavlja dodatnu radost. Svaki Milošev uspeh je i moj, verujem da bi vam on isto odgovorio. Ja se ne bih osećala dobro ako bi njemu bilo loše. Ako sam ljubomorna na dečka, i brinem samo za sopstveni uspeh, onda mi ta osoba ne bi ni bila potrebna. Onda bih se zabavljala sama sa sobom, zar ne? Naš odnos je opušten i veliko je olakšanje kada su glumci koje gledate na ekranu ili sceni u isto vreme i partneri u privatnom životu - kaže Brankica i dodaje da je još rano za planiranje braka i zajedničke budućnosti iako njihova veza traje četiri godine.
Upoznali su se posle jedne predstave u „Dadovu“, ali su svoju ljubav dugo krili od radoznale javnosti. Već početkom januara očekuje ih premijera filma „Kad ljubav zakasni“, koji je napravljen od serije „Samac u braku“, tako da ćemo uskoro imati priliku da vidimo kako njih dvoje funkcionišu u istom projektu.
Brankica ovih dana sprema i diplomsku dramu „Art“, dramsku priču sa komičnim elementima. Volela bi da jednog dana oživi lik čuvene Odri Hepbern, jer misli da bi to bilo više nego inspirativno.
- U budućnosti priželjkujem i neku ulogu koja nema nikakvih dodirnih tačaka sa mojim karakterom, nadam se da će me reditelji doživeti kao svestranog glumca. Iako sam tek na početku karijere, mislim da se recept za uspeh i opstanak u ovoj umetnosti krije u veri. Treba umeti nositi svoj krst. 'Ja verujem i nije mi tako teško kad mislim o svom pozivu, ne bojim se života' - kaže Nina Zarečna u „Galebu“, a ja mogu samo da se složim s njom.

Piše: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin