Brankica Sebastijanović: Mnogo lepih stvari mi se dešava, o ružnima nemam razloga da mislim

Brankica Sebastijanović: Mnogo lepih stvari mi se dešava, o ružnima nemam razloga da mislim

Autor: | 28/07/2014

0


Verujući da se u životu sve dešava u pravo vreme, glumica Brankica Sebastijanović nedavno je hrabro zakoračila u novo životno poglavlje ispunjeno nizom poslovnih uspeha. Atraktivna dvadesetčetvorogodišnjakinja nenametljive lepote još za vreme studija dobila je dve značajne televizijske uloge u serijama „Sinđelići“ i „Samac u braku“, zahvaljujći kojima je za kratko vreme postala omiljena mlada umetnica. Pošto je početkom leta diplomirala, zanosna Sremica izabrana je za glavnu ulogu u filmu „Vrati se, Zone“, koji će za nekoliko meseci početi da se snima na Vlasinskom jezeru. U međuvremenu, vredna brineta planira da upiše i poslediplomske studije iz oblasti glume za koje će prijemni ispit polagati u septembru. Uspesi koje doživljava na poslovnom planu veoma joj prijaju, između ostalog i zbog toga što joj odvlače pažnju sa privatnih dešavaja, a pre svega u odnosu sa glumcem Milošem Bikovićem, sa kojim je u vezi već četiri godine. Zbog toga je potpuno posvećena pripremanju novih uloga i s nestrpljenjem očekuje snimanje svog prvog filma, a slobodno vreme najradije provodi u roditeljskom domu u Staroj Pazovi.

Zbog čega ste odlučili da se prijavite na kasting za ulogu Zone Zamfirove u novom filmu reditelja Juga Radivojevića?
- Jug je organizovao veliki kasting koji je trajao nekoliko dana i na koji sam bila pozvana. Tamo su bile mnoge moje koleginice, kako sa Fakulteta dramskih umetnosti tako i sa drugih akademija. Prvenstveno sam otišla zbog toga što sam pre kastinga dobila scenario koji mi se mnogo dopao. Priča je zanimljiva i simpatična i ne vezuje se mnogo za prvi film. Osim toga, lik Zone je lepo napisan. Verovala sam da mogu da iznesem tu ulogu i da mi je potrebna jedna takva rola koja je drugačija od svega što sam do sada radila da bih pokazala sebe u nekom drugom svetlu. Zbog svih tih razloga otišla sam na kasting i posle nekoliko dana su me obavestili da sam dobila ulogu.

Konkurencija je bila velika, da li je taj kasting bio stresan za vas?

- Nije. Shvatila sam da se dobro snalazim na kastinzima jer sam sve tri dosadašnje uloge dobila na taj način. Prvu ulogu Eve u seriji „Sinđelići“ dobila sam na kastingu kod reditelja Dejana Zečevića, zatim ulogu Ljiljane u seriji „Samac u braku“ na kastingu kod Ivana Stefanovića, i evo sada na isti način i rolu Zone. Uvek se trudim da budem najbolja i da pokažem šta umem. Ovog puta sa nama je bio i Milan Vasić koji je prethodno dobio ulogu Maneta, tako da je bilo vrlo bitno i kako se mi kao glumice slažemo. Nas dvoje smo se tada tek upoznali, ali smo od početka vrlo lepo sarađivali i shvatila sam da možemo odlično da funkcionišemo kao partneri.

Kada počinje snimanje filma?
- Snimanje počinje u januaru, a „Zona-grada“ do tada će biti izgrađen. Vrlo sam uzbuđena i jedva čekam da odemo tamo i počnemo da radimo. Pre toga, od jeseni počećemo sa svakodnevnim probam,a koje su nam veoma bitne zbog dijalekta koji bi trebalo da savladamo. Mislim da je to jako važno i da pripremu treba uraditi ozbiljno, jer nimalo nije lako dočarati južnjački mentalitet. Radivojević je uradio odličnu stvar što nam je dao toliko vremena za pripremu, što je kod nas retkost. Temeljno se radi, a ja ću se, osim na probama, i kod kuće truditi da što bolje uvežbam dijalekt i izanaliziram svoj lik.

Da li je vama kao devojci iz Vojvodine teško da savladate južnjački dijalekt?
- Na akademiji smo se sve četiri godine bavili dijalektima, među kojima je bio i južnjački. Već sam na predmetu Dikcija shvatila da imam osećaj za to i da mogu lako da savladam drugačiji način govora. Međutim, pošto sam iz Srema, dugi akcenti su mi nekako prirodni, dok su za jug karakteristični kratki. Najveći izazov će mi biti da savladam dijalekt tako da zvučim prirodno, kao da je to moj način govora. S druge strane, biće mi zabavno, ali i vrlo korisno da se odvojim od sebe i što uverljivije dočaram lik Zone.

Koliko će trajati snimanje i jeste li spremni za život na Vlasinskom jezeru gde ćete raditi?

- Snimaćemo u januaru i februaru, a potom ćemo imati pauzu, pa ćemo se u junu vratiti na lokaciju da završimo posao. Scenario je napisan tako da obuhvata sva četiri godišnja doba, pa ćemo raditi u etapama. Mislim da će mi vrlo prijati boravak na Vlasini, bar sam takav utisak stekla tokom kastinga, koji je trajao nekoliko dana. Priroda je toliko čarobna, a vazduh čist, da nikada u životu nisam lepše spavala i osećala sam se veoma odmorno. Osim toga, jako je lepo kada se radi van Beograda jer si tada skoncentrisan samo na posao i ne ometaju te dešavanja u privatnom životu. Signal za mobilne telefone je slab, tako da će i moja komunikacija biti ograničena. Verujem da će mi sve to dobro doći, jer sam se tokom prethodnog boravka zaljubila u Vlasinsko jezero i ceo taj kraj.

Jeste li srećni što ste dobili prvu filmsku ulogu i to glavnu?
- Veoma sam srećna, mislim da će uloga Zone biti vrlo značajna za moju karijeru i da je došla u pravo vreme. Već sam stekla iskustvo snimajući serije, tako da ću je, čini mi se, izneti na pravi način.

Televizijska publika će vas od jeseni gledati i u seriji „Sinđelići“, kako protiče snimanje?
- Snimaćemo do kraja jeseni i ukupno ćemo uraditi dvadeset epizoda. Lik Eve koji tumačim dosta će sazreti u sledećem serijalu, zbog čega mi je izuzetno drago jer postaje slojevitiji i zanimljiviji za rad.

Poslednjih sedmica bili ste u centru medijske pažnje i zbog vašeg odnosa sa Milošem Bikovićem, jeste li zaista raskinuli ili su to medijske spekulacije?

- Ne želim da pokrećem tu priču ili da komentarišem tekstove čija je tema bio naš odnos. Mnogo lepih stvari dešavalo se u poslednje vreme o kojima bi moglo da se piše. Svesna sam da je ljudima uvek zanimljivije kada se priča o privatnom životu, ali ne želim da dajem povoda da naš odnos ponovo bude tema u medijima, jer nemam šta da kažem o tome.

Prija li vam što ste u poslednje vreme dobili mnoge poslove i što nemate mnogo vremena da razmišljate o neraščišćenom ljubavnom odnosu?
- Zaista sam toliko zauzeta da nemam vremena da mislim ni o čemu drugom osim o poslu. Apsolutno sam usredsređena na rad i želim da u tom segmentu života dam svoj maksimum. Da bi se to desilo, moram da budem skoncentrisana i da ne dozvolim da me bilo šta remeti. Trudim se da izgradim svoj poslovni put i smatram da je vreme za to.

Smatrate li da su vam se značajne uloge dogodile u pravo vreme, baš prilikom burnih dešavanja u vašem privatnom životu?

- Sigurno da je tako. Verujem da se sve u životu dešava s razlogom, a ne toliko našom voljom. Nove uloge su mi došle u pravo vreme.

Planirate li da ovog leta odete na odmor?
- Ove godine neće biti prilike za letovanje. Početkom leta sam završila fakultet i odmah posle toga počela sam da snimam seriju „Sinđelići“. Do oktobra neću imati pauzu, osim tri spojena slobodna dana koja mi ne znače mnogo. Tokom zime ću možda otići na skijanje, ali ne znam da li će za to biti prilike s obzirom na početak rada na filmu „Vrati se, Zone“. Ne žalim zbog toga i ne osećam da mi je potreban odmor jer mi se dešavaju neke lepe stvari. Nemam utisak da je leto i vreme za odlazak na more. Volim kada imam aktivan životni period, jer mi je pomalo dosadno kad se ništa ne dešava. Dobro je što je ovako.

Imate li priliku da često posećujete roditelje u Staroj Pazovi?
- Često idem kod roditelja. Imam sreću da je Stara Pazova blizu Beograda tako da nekad odem samo na ručak, ako mi snimanje počinje kasnije.

U čemu najviše uživate kada ste u rodnom gradu?

- U Pazovi imamo porodičnu kuću, a u Beogradu živim u stanu, pa je ambijent mnogo prijatniji i odmah se drugačije osećam. Volim da provodim vreme u dvorištu, okružena travom i cvećem, jer se osećam mirnije i odmornije. Odrasla sam u toj sredini, pa mi valjda zato i toliko prija.

Planirate li još da od jeseni nastavite školovanje i upišete poslediplomske studije?
- Planiram da ove jeseni upišem poslediplomske studije. Krajem septembra trebalo bi da polažem prijemni i da dotle spremim i rad koji se prilaže prilikom upisa, a u oktobru počinje nastava. Trenutno sam u fazi razmišljanja koje delo da radim.

Kako uspevate da ispunite sve obaveze koje imate?
- Trudim se da sama napravim takav raspored obaveza da postignem sve da obavim. Obično dam sebi rokove do kada moram nešto da uradim i trudim se da ih ispoštujem. Dobra organizacija je ključ svega.

Koje su vaše neostvarene želje?
- Volela bih da dobijem neku lepu pozorišnu ulogu i iskreno joj se nadam u sledećoj sezoni. Svesna sam da se sve manje novih predstava priprema i da je samim tim manje mesta za nove glumce, jer pozorište daje prednost stalno zaposlenim kolegama, što je potpuno prirodno. Ipak, nadam se da će mi se želja ostvariti. Osim toga, moja diplomska predstava „Art“, koju radim sa još dve koleginice, već je izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu, a igraćemo i na „Belefu“. Tako da postoji šansa da se nađe na stalnom repertoaru nekog pozorišta, što bi me mnogo obradovalo.


Intervju: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti