Momčilo Otašević: Uprkos obavezama uvek imam vremena za ljubav

Momčilo Otašević: Uprkos obavezama uvek imam vremena za ljubav

Autor: | 24/01/2014

0

Momčilo Otašević, kojeg je naša publika zavolela kao Luku u seriji "Budva na pjednu od mora", od prošlog septembra živi u Zagrebu, a razlog je još jedna serija. U hrvatsku prestonicu ga je dovela uloga lekara Filipa, u seriji "Zora dubrovačka", koja se prikazuje na tamošnjoj Novoj TV. Tokom osamdeset epizoda, koliko je do sada emitovano u sklopu prve sezone, Momčilo je stekao poštovanje kolega i osvojio srca gledalaca (čitati: gledateljki).

Dokle ćete biti u Zagrebu i da li ste imali dovoljno vremena da ga zavolite?

- Planirano je da snimamo do 1. aprila, a grad mi se odmah dopao. Sada, već, stan u Zagrebu doživljavam kao svoju kuću. Imam "svoje" kafiće, restorane, picerije... Kolege su me lepo primile, tako da odlično sarađujemo i fino se družimo.

Dok ste u Beogradu spremali ulogu u "Antigoni", veoma često ste putovali u Crnu Goru, zbog obaveza u podgoričkom pozorištu. Da li je i sada tako?
- Večeras letim za Dubrovnik, gde će me čekati ili roditelji ili najbolji drug, koji će me odvesti kući, na Cetinje. Sutra, već u jedanaest, imam probu, posle podne drugu, a uveče predstavu. U subotu igram predstavu u Podgorici, u nedelju se vraćam u Zagreb, a u ponedeljak snimam seriju. To mi je normalna radna nedelja, koja me ne opterećuje.

Kako izgleda burna radna nedelja?
- Tada idem i u Beograd i na izlet u Ljubljanu, onako za svoju dušu.

Ako ćemo u detalje, vi i na Cetinje idete "za svoju dušu" i to ne samo zato što vam je tamo porodica.

- Znam da ste pitanje postavili zbog moje devojke, koja je iz istog grada kao i ja, ali i ona sada živi na relaciji Cetinje – Beograd – Zagreb. Sasvim je svejedno gde ćemo se videti... Eto, ona je danas u Beogradu, ja u Zagrebu, noćas ću biti u Crnoj Gori. Možda ću sledeće nedelje "skoknuti" na dan-dva u Beograd, a možda će se ona vratiti u Zagreb ili ćemo se za desetak dana videti na Cetinju. Uprkos obavezama, uspevamo da sve bude baš kako treba.

Zagrepčanke važe za veoma privlačne devojke. Da li vam, kad krećete na put, Tina da "uputstva za ponašanje" ili u vas ima puno poverenje?
- Naravno da postoji ogromno poverenje.

Imala je dovoljno vremena da ga stekne, kad se znate od osnovne škole?
- Od završetka osmog razreda do našeg ponovnog susreta prošlo je deset godina.

Naš narod bi rekao da je to bila...

- ... sudbina! Ponekad primetim da se neke stvari dešavaju na poseban način, ali ne bih to zvao ni sudbinom ni bilo kako drugačije. Jednostavno, to nešto ne treba kvariti davanjem imena.

Moramo da se vratimo serijama... Koliko se razlikuje rad na "Zori dubrovačkoj" i "Budvi na pjenu od mora"?
- Snimanje "Budve na pjednu od mora" je, istovremeno, i ležernije jer sam kod kuće, i teže zbog velike odgovornosti. Drugačije je kad nešto radiš među ljudima koje poznaješ. Kad krenem ujutru na snimanje, uvek ću sresti nekoga s kime ću sa zadovoljstvom popiti kafu, usput ću pozdraviti neke tatine drugove ili, čak, zastati da razmenim par rečenica s đedovim vršnjacima. Snimanje "Zore dubrovačke" je odličan trening za svakog glumca, jer se mnogo radi, a poslovna disciplina se podrazumeva.

Doktor Filip je znatno stariji od vas. Koliko godina ima i kako vam je u "njegovoj koži"?
- Dr Filip ima tridest pet godina, ali se time ne opterećujem, već lik gradim kako znam i umem. Trudim se da bude što zanimjiviji i da se ne uklopi u šablon. Nadam se da dobro radim svoj posao, ali uvek polazim od toga da nije moje da o tome sudim, već da to treba da prepustim publici.

Kako vam je vizuelno dodato tih 12 Filipovih godina?

- I inače nosim bradu od dva dana, a sada je od dve nedelje. Određeni efekat je postignut i promenom frizure.

Piše: Brankica Treskavica, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin