Goca Tržan: Ne žurim sa venčanjem

Goca Tržan: Ne žurim sa venčanjem

Autor: | 31/01/2014

0

Vlasnica je moćnog glasa, brojnih hitova i najubojitijeg jezika na "ratnom polju" naše estrade. Žena je koja ima mušku pamet, karakter lovca, energiju na kojoj joj zavidi i jači pol, život ispunjen stalnim izazovima koje savladava zaraznim optimizmom. Iza Goce Tržan je sezona puna profesionalnih uspeha, ali i problema kojima ju je iznenadio bivši suprug. Ipak, nije poklekla, niti je izgubila veru u ljubav. Srećnom je čine kćerka Lena, verenik Raša i razmišljanje o ponovnom odlasku pred oltar.

U novu godinu ušli ste sa novom frizurom, što psiholozi tumače željom za promenom dotadašnjeg načina života. Da li je tako i u vašem slučaju?

- Moj život je odavno promenjen iz korena, sada samo uživam u promenama. Prethodna frizura mi je s vremenom dosadila, pa sam odlučila da odsečem šiške.

Čitaocima magazina "Hello!" ponosno ste pokazali prsten koji ste dobili od svog izabranika Radomira Novakovića. Kako je došlo do veridbe?
- Lena i Raša su mi priredili nesvakidašnje iznenađenje, u tajnosti su čuvali da su kupili prsten i zaprosili me. Bilo je jako slatko i hvala im na tome.

Reklo bi se da vam je Raša vratio veru u brak.
- Moji roditelji su u braku četrdeset godina, nikada jedno drugo nisu opsovali niti su jedno bez drugog negde otišli. Oni su moja vera u brak. Odrasla sam u porodici gde se sve deli, gde je poverenje važno koliko i ljubav. Kada si tako vaspitavan, nije teško verovati u brak, čak i kada se jedan neslavno okonča.

Kakvi su izgledi da u 2014. ponovo stanete pred matičara?

- Iskrena da budem, o tome ne razmišljam. Nisam od onih žena koje su kao devojčice sanjale svoje venčanje, pa da mi sada svadba bude ostvarenje sna. Dobro mi je i ovako. Kad osmislimo gde ćemo se i kako venčati, to ćemo i učiniti. Nigde ne žurimo.

Kako zamišljate svoje drugo venčanje?
- Volela bih da bude veselo i spontano, kakvi smo i mi.

Otkrili ste da vam ne uspeva da ostanete u drugom stanju. Jeste li ustanovili šta je uzrok tome?
- Jesmo, i pokušavamo to da rešimo, a ako nam u bliskoj budućnosti ne uspe, probaćemo sa in vitro oplodnjom.

Razmišljate li o veštačkoj oplodnji?

- Naravno, ali samo u varijanti koja ne bi bila preterano invazivna za mene. Pod tim podrazumevam pretešku hormonsku terapiju, koja bi mogla da pokrene mnoge nepoželjne procese u organizmu.

Nova godina donela vam je i nove probleme sa bivšim suprugom.
- Ne bih ja to nazvala problemima, pre dosadnim maltretiranjem i vrtenjem prazne priče, koja, rekla bih, više nikoga ne zanima.

Ivan je izjavio da Lenu na sve načine pokušavate da približite svom novom partneru, dok se, s druge strane, trudite da njega distancirate iz kćerkinog života.
- Ne sećam se da sam ga ja na četiri meseca poslala u rijaliti, već je sam i rukama i nogama kopao ne bi li otišao na "Farmu". Ako pričamo o udaljavanju, Ivanu ne mogu da zabranim da po novinama mlati kako sam ja za to kriva, ali ću ga podsetiti da ni pre odlaska u Lisović nije viđao dete, jer, kako mi je govorio, nije u finansijskoj situaciji. Srce mi se slamalo svaki put kada bi me Lena pitala može li da vidi tatu, a on nije želeo čak ni da joj objasni zašto je to neizvodljivo, pa je meni uvaljivao vruć krompir. I ta njegova odvratna priča... Koristi dete da mene kao majku diskredituje. Tužno je što je pet i po meseci nije video, a kada je to napokon učinio, nije se udostojio čak ni da na vreme dođe po nju, pa se tresla u kolima i plakala.

Po vašem povratku iz Crne Gore Ivan je konačno video Lenu, što su zabeležili paparaci. Kako su znali kada ćete se i gde sastati?

- On ih je doveo. I ne samo njih, već i ekipu emisije "Paparazzo lov", dok su ga u "Ušću" čekale druge ekipe. Volela bih da je Ivan taj primeran otac iz novina. Niko ne bi bio srećniji od mene.

Kakav je zaista Lenin i Rašin odnos?
- Njihov odnos je divan. Raša se prema Leni ponaša roditeljski, voli je i poštuje, a i ona njega.

Kako ga oslovljava?
- Po imenu.

Ivan je istakao da mu je najvažnije da čuje kako je Lena provodila vreme dok je on bio na "Farmi". Jasno je da sumnja da je ono bilo kvalitetno.

- Posle njegovog četvoromesečnog blamiranja mislila sam da neću morati da odgovaram na ovakva pitanja. Da okrenemo stvari i dotičnog pitamo kako Lena provodi vreme kada je sa njim? Gde ga provodi i sa kim? Ne pada mi na pamet da se branim niti imam od čega. Od septembra smo stigli svuda, čak i do Venecije, bili smo srećni i uživali smo, a tata, kako je rekao, nije imao novca da je odvede ni do Tašmajdana.

Ukoliko mu ubuduće ne budete dozvoljavali da viđa dete, vaš bivši suprug navodi da će biti primoran da se obrati Centru za socijalni rad.
- Da zaista ima nameru to da učini, znao bi da Centar za socijalni rad deluje po nalogu suda, što će reći da bi prvo morao da me tuži. Model viđanja deteta sam je prihvatio, niko mu ga nije nametao, tako da će po njemu morati da postupa, jer svaki kompromis sa njim meni se obije o glavu.

Koji su razlozi što kćerki niste dopuštali da gleda "Farmu"?
- Na moju veliku sreću, Lena to od mene nije ni tražila. Zapravo, jednom je to učinila, dopustila sam joj, pet minuta je gledala i više je nije interesovalo. Na kraju krajeva, mislim da je gledanje "Farme" zabranjeno osobama mlađim od osamnaest godina.

Protiv Ivana ste podneli nekoliko tužbi, međutim, one, navodno, još nisu stigle na njegovu adresu.
- Nije mi problem da priložim sudski dokument gde jasno stoji kako se Ivan Marinković izvinjava što će četiri meseca biti odsutan i moli sud da se u tom periodu ne zakazuju ročišta.

Ivan se pohvalio da je prema Leni izmirio sve obaveze i da vam više ne duguje nijednu alimentaciju.
- To je daleko od istine. Zbog neplaćanja izdržavanja sud je doneo odluku o zapleni Marinkovićeve imovine, posle čega je njegova majka polovinom decembra uplatila sto dvadeset hiljada dinara, što znači da duguje novac na ime sudskih troškova, kamate i alimentacije za septembar, oktobar, novembar i decembar 2013. i januar 2014. godine.

Kako ste kćerki objasnili zašto mama i tata više ne žive zajedno?
- Lena je i sama primetila da jedno prema drugom nismo dobri. Ništa je nisam lagala niti sam njenog oca pokušala da optužim za razvod. Ali je zato otac rekao detetu da ga je mama izbacila iz kuće.

U kom trenutku ste poželeli da se razvedete? Šta je bilo presudno da donesete takvu odluku?
- Kada sam uhvatila sebe da buljim u jednu tačku potpuno otupela od soljenja pameti i konstantnih optužbi za sve i svašta, kada sam shvatila da me je sramota da negde idem sa njim, jer ne znam kakvu će glupost napraviti, kada sam zaključila da nikada neće prestati da se alkoholiše, iako sam ga preklinjala da se dozove pameti i više puta mu davala šansu. U protekla četiri meseca svi su se uverili kako se dotični kada je pod dejstvom alkohola ponaša prema ljudima.

Ivanova majka izjavila je da posle rijalitija "Survajver" više niste ista osoba.
- Slažem se. Vratila sam se i shvatila čemu sam se vratila. A i njoj sam vratila sina onakvog kakav jeste. Oni aludiraju na moj fizički izgled, a suština je da više nisam želela da vučem kao konj, da sam zbacila uzde. To još ne mogu da mi oproste.

Kako zamišljate svoju bezbrižnu budućnost?
- Budućnost je onakva kako je priželjkujem. Sebi i ljudima koji me okružuju želim samo dobro, iskreno volim i ta ljubav mi se vraća. To je moja budućnost. Čitaocima magazina "Hello!" daću jedan savet: menjajte se nabolje i za svoje neuspehe pokušajte da ne krivite druge.

Intervju: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Andreja Damnjanović
Stilista: Iva Radovanović
Šminka i frizura: Srđan Petković
Mesto snimanja: Hotel “Metropol Palace”, Bulevar Kralja Aleksandra 69, www.metropolpalace.com/sr

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još