Aleksandra Gudelj: Mnogo mi je značilo što je moja majka prisustvovala porođaju

Aleksandra Gudelj: Mnogo mi je značilo što je moja majka prisustvovala porođaju

Autor: | 04/02/2014

0


Voditeljka igre na sreću „Loto“ Aleksandra Gudelj nedavno je po drugi put postala majka i na svet donela dečaka, kome je u dogovoru sa suprugom Veljkom dala ime Damjan. Prinovi se najviše obradovao njen stariji sin, trogodišnji Milijan, presrećan što je dobio društvo. Atraktivna brineta napustila je porodilište tri dana posle porođaja, a po nju i bebu došli su suprug i stariji sin. Četvoročlana porodica uživa u najlepšim životnim trenucima.
- Porođaj je protekao u najboljem mogućem redu. Odlučila sam se za prirodni porođaj uz pomoć epiduralne anestezije jer sam na isti način rodila i starijeg sina i nosim odlična iskustva koja su se i ovog puta ponovila - počinje priču presrećna majka.
- Beba je na rođenju imala tri kilograma i dvesta pedeset grama, kao i njen brat. Damjan je presladak i ima dugu crnu kosu.
Tridesetogodišnja brineta, koja je i drugo dete rodila u Ginekološkoj klinici u Višegradskoj, gde je dobila odličnu medicinsku negu, priznaje da je ovog puta imala veću tremu nego prilikom prvog porođaja.
- Dok sam bila trudna sa Milijanom nisam želela da slušam priče drugih žena da se ne bih opterećivala tuđim iskustvom, tako da na porođaju nisam znala šta me čeka i relativno lako sam prošla kroz to iskustvo. Ovog puta, znala sam šta će se desiti pa sam pred kraj trudnoće malo imala tremu. Pre svega, plašila sam se da me porođaj ne iznenadi i da mi se ne desi da mi vodenjak pukne kod kuće. Srećom, nije bilo tako, otišla sam na redovni pregled i ispostavilo se da sam spremna za porođaj - objašnjava gospođa Gudelj.
- Oba puta sa mnom je na porođaju bila moja majka, što mi je mnogo značilo. Prijalo mi je da neko tako blizak bude uz mene dok čekamo da se beba rodi. Inače, doktorka koja mi je vodila prvu trudnoću u međuvremenu se preselila u Dubai, pa sam, po njenoj preporuci, ovog puta izabrala njenu koleginicu Tanju sa kojom sam takođe prezadovoljna.
Aleksandra kaže da je njen suprug Veljko imao priliku da vidi njihovog sina odmah posle rođenja, dok je Milijan tek prilikom izlaska iz porodilišta video brata kojim je potpuno oduševljen.
- Veljko je, naravno, video Damjana odmah posle rođenja, što je i normalno, a starijeg sina nismo želeli da dovodimo u bolnicu jer je još mali. Ali, dok je beba bila sa mnom u apartmanu, nekoliko puta sam preko video poziva razgovarala sa sinom, pa je mogao da vidi brata. Skakao je od sreće uvek kada ga ugleda i nije mogao da dočeka dan da se nas dvoje vratimo kući iz porodilišta - objašnjava voditeljka „Prve“ televizije, koja će narednih meseci biti posvećena samo svojim sinovima.
- Dani provedeni u porodilištu bili su poslednji kada sam imala priliku da se odmorim. Sada me kod kuće čeka mnogo obaveza oko sinova i sigurno je da neću imati slobodno vreme. Ali sve su to lepe stvari i prija mi da im se posvetim - zaključuje zadovoljna majka dva dečaka.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin