Ana Ivanović: Spremna sam za nove izazove

Ana Ivanović: Spremna sam za nove izazove

Autor: | 07/02/2014

0

Iako je srpska teniserka Ana Ivanović na putu ka trofeju u Melburnu zaustavljena u četvrtfinalu, njena sjajna pobeda nad Serenom Vilijams govori da je naša najbolja teniserka u sve boljoj kondiciji, na kojoj intenzivno radi sa novim timom mladih srpskih stručnjaka. Posle osvajanja turnira u Oklandu i prvog trofeja od 2011. godine, Ivanovićeva je pokazala da je ozbiljan kandidat za ovogodišnje pehare, pa iako je propustila prvu priliku za osvajanje grend slema, lepa Beograđanka ne sumnja da je ovo godina u kojoj će pokazati koliko ume i zna.
Uspešna dvadesetšestogodišnjakinja za magazin "Hello!" iznosi svoje utiske sa Otvorenog prvenstva Australije, za koji se intenzivno pripremala.
- Znala sam da sam se odlično pripremila za novu tenisku sezonu, ali nisam želela da se opterećujem velikim očekivanjima. Jednostavno, želela sam da uživam u tenisu od prvog turnira u Oklandu - počinje priču Ana, koja ne krije da joj je pobeda na Novom Zelandu dala vetar u leđa.
- Bilo je divno ponovo osvojiti turnir posle dve godine, i sa dobrom formom doći na Australijan open i pobediti Serenu Vilijams. Ta pobeda je jedan od najvećih uspeha u mojoj dosadašnjoj karijeri, a sećanje na taj meč je ono po čemu ću pamtiti ovogodišnji turnir u Australiji, jer sam stekla veliko samopouzdanje pred nastavak sezone.
Teniserka je u Melburnu uživala u društvu roditelja i rodbine, sa kojima je provodila slobodno vreme, a brat Miloš je bio sprečen da uživo pruži podršku starijoj sestri.
- Moj brat, nažalost, nije bio sa nama, jer se nalazi na studijama u Londonu, koje bi trebalo da završi ove godine. Radujem se vremenu koje provodim sa roditeljima i srećna sam što sam videla rođake koji su mi veoma dragi.
Promena saradnika sa kojima radi na svojoj igri Ani veoma prija.
- Novi tim mi je doneo novo pozitivno i zabavno okruženje. Srpski tim ujedno donosi i dobro razumevanje na svim poljima i često se razumemo bez mnogo reči. Uz to svi smo mladi i dobro se zabavljamo, ali najvažnije je da smo svi ozbiljni u radu i zacrtanom cilju i jedni druge motivišemo - optimistično govori uspešna teniserka, koja svoju druželjubivost prenosi i na teren, pa je sa mnogim saigračicama u odličnim odnosima, a najbolju prijateljicu stekla je upravo u tenisu.
- Družim se sa nekoliko igračica. Kirstea mi je najbolja prijateljica i često u toku turnira odemo zajedno na večeru, sa njom sam nekoliko puta išla i na odmor. Tu je takođe i Flipkens, sa kojom sam igrala dubl u Oklandu. Često se dešava da najviše prilika imamo za ćaskanje u klubu dok čekamo na meč - kaže Ana.
Druženje među igračima nastavlja se i na žurkama koje organizatori priređuju učesnicima takmičenja, njihovim timovima i saradnicima, a Ana otkriva gde se najbolje provodila.
- Tokom karijere imala sam zadovoljstvo da prisustvujem mnogim interesantnim zabavama, ali po tradiciji najbolje zabave održavaju se u Indijan Velsu, Vimbldonu i na US openu. Ipak, parti koji je organizovao gospodin Ričard Brenson na ostrvu Neker prošlog novembra mogla bih da izdvojim kao najbolji do sada.
Atraktivnija nego ikada, Ivanovićeva je pokazala da više nego ranije vodi računa o svojoj formi, ali kaže da to nije posledica ukidanja obroka.
- S obzirom na to da provodimo mnogo vremena na terenu i u teretani, možemo sebi da dozvolimo da dosta jedemo, a da pri tom ne dobijemo na težini. Moja ishrana je izbalansirana, ne jedem prženu hranu i previše crvenog mesa, ali dozvolim sebi povremeno i neke stvari kao što su sladoled ili palačinke. Uz to jedem dosta paste, ribe i povrća. Najvažnije je da vodite računa o tome da unesete dovoljno hrane, kako biste imali energije za sve napore.
Zadovoljna i optimistična, naša najuspešnija teniserka otkriva planove za narednu godinu, tokom koje će se fokusirati na ispunjavanje profesionalnih ciljeva, koji su joj u ovom trenutku prioritet.
- Ovogodišnji cilj mi je ulazak u top-deset teniserki sveta, kako bih se kvalifikovala za završni turnir u Singapuru krajem godine. Odlično sam započela sezonu i trenutno sam po bodovima u ovoj godini među osam najboljih, a iako me čeka dosta rada da tu i ostanem, jedva čekam nove izazove - završava atraktivna teniserka.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin