Viktor Savić: Uloga u drugom delu "Montevidea" nosi veliku orgovornost

Viktor Savić: Uloga u drugom delu "Montevidea" nosi veliku orgovornost

Autor: | 16/02/2014

0

Jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije Viktor Savić doživeo je ovacije na beogradskoj premijeri filma „Montevideo, vidimo se! “, u režiji Dragana Bjelogrlića, kao nagradu za četvorogodišnji trud i rad na ovom projektu. Nastavak sage o uspehu srpskih fudbalera tridesetih godina prošlog veka publiku vodi na prvo „Svetsko prvenstvo“ u Urugvaju. U ulozi čuvenog kapitena Milutina Ivkovića Milutinca tridesetogodišnji glumac i stalni član pozorišta „Boško Buha“ uverljivo predvodi jugoslovenski tim na takmičenju u Južnoj Americi. Talentovani Beograđanin priznaje da ga je rad na ovom ostvarenju promenio. Postao je odgovorniji prema sebi, kao i prema drugima. U intervjuu za magazin „Hello!“ Viktor iskreno priča o tome šta je, prema njegovom mišljenju, najsnažnija poruka Bjelogrlićevog filma, kakvo je iskustvo stekao sarađujući sa slavnim holivudskim glumcem Armandom Asanteom, kao i o reakcijama najbližih, ne krijući zadovoljstvo zbog velikog interesovanja publike.

- Svesni smo da su očekivanja bila visoka, ali, sudeći po reakciji publike i tome koliko sam pozitivnih komentara čuo od prijatelja i kolega, sva naša očekivanja su prevaziđena. Iskreno, i ja sam bio iznenađen - počinje priču Viktor, koji je dan pre beogradske premijere sa ekipom filma posetio Gračanicu, a susret sa ondašnjim ljudima ostavio je snažan utisak na uspešnog glumca.

- Posle prvog dela filma najjači utisak na mene ostavile su humanitarne utakmice koje smo igrali, pa je i ova svetska premijera filma u Gračanici, kod naših ljudi na jugu, za mene važna stvar i emotivno iskustvo koje ću dugo pamtiti. Nisam imao prilike da ranije posetim naše ljude koji tamo žive, pogotovo ne u trenutnoj situaciji. Mislim da je njima, koji su kao svoj zadatak prihvatili da ostanu dole i čuvaju to malo srpstva što je ostalo, važna pažnja od strane Srbije i glavnog grada, što je Bjelogrlić razumeo i uradio.

Timska igra dovela je tim Bože Dunstera do polufinala prvog „Svetskog prvenstva“. Upravo taj duh zajedništva Viktor smatra najvažnijom porukom filma. Jedna scena za njega ima posebnu težinu.

- Monolog trenera Bože Dunstera, koga igra Nebojša Ilić, na poluvremenu utakmice sa reprezentacijom Urugvaja za mene je posebno važan. Govoreći o nepravdi koju momci doživljavaju kao ekipa tokom trajanja utakmice, i nagoveštavajući da će ih kroz život biti još mnogo, Boža poručuje da je najvažnije ostati deo tima. Mislim da su upravo sloga, timska igra i ujedinjenje izuzetno važni za Srbiju, pogotovu u ovom trenutku - ističe popularni glumac.

Saradnja sa čuvenim glumcem američko-italijanskog porekla Armandom Asanteom, koji u filmu tumači američkog fudbalskog menadžera kome se Milutinac direktno suprotstavlja, za Viktora je predstavljala izuzetno pozitivno iskustvo.

- Prema nama se postavio kao kolega, tražio je od nas savete i nudio nam pomoć. Kada se neko tako postavi prema vama, saradnja je jednostavnija i uspešnija.

Šarm španske glumice Elene Martinez, koja u filmu zavodi glumca Miloša Bikovića, nikoga nije ostavio ravnodušnim, ali muški deo ekipe suzdržao se od udvaranja.

- Mi smo velika muška ekipa i devojka je mogla da se oseti ugroženom, a mi smo morali da se predstavimo kao gospoda. Čak i da je to neko poželeo, bilo bi, na izvestan način, vulgarno i napadno, a niko nije želeo da se ona zbog nas osetila neugodno - uz osmeh govori Savić, svestan odgovornosti koju nosi uloga dostojanstvenog doktora i čuvenog jugoslovenskog fudbalera Milutina Ivkovića Milutinca.

- Osećam veliku odgovornost i prema projektu i ulozi koja mi je poverena. Ukoliko bi kapiten uradio nešto što nije korisno za tim, to bi automatski uticalo na ostale igrače, a mi, glumci, koji smo sarađivali na ovom projektu, jesmo tim, pa je promena bila neminovna.

Premijeri u Centru „Sava“ prisustvovali su Viktorovi roditelji, kao i sestra Anja, za koje kaže da su njegovi najstroži kritičari.

- Mama i tata su prilično strogi u kritikama i nisu od onih roditelja kojima je njihov sin najbolji, najlepši, najpametniji, ali drago mi je da su i oni videli višu poruku filma, a ne samo ulogu koju ja igram - kaže poznati glumac, koji ne voli da priča o privatnom životu. Kaže da ima razne „ventile“, zagonetno nagoveštavajući da će neki od njih uskoro postati javni. Strast prema skijanju i voženju snouborda poznati ljubitelj ekstremnih sportova nikada nije krio, pa i ove zime priželjkuje da što pre nađe vreme za odmor na planini.

- Sve radim da bih sebi mogao da priuštim odmor na planini, naravno, ukoliko mi to obaveze dozvoljavaju. Potrudiću se da sve postignem, jer u suprotnom sav moj trud i rad ne bi imali smisla.

Piše: Deana Đukić

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin