Aleksandra i Ana Sekulić: Talentovane sestre otkrivaju koliko im teško pada razdvojenost

Aleksandra i Ana Sekulić: Talentovane sestre otkrivaju koliko im teško pada razdvojenost

Autor: | 05/03/2014

0


Talentovana učesnica takmičenja „X faktor“ Aleksandra Sekulić i njena sestra Ana, koja nekoliko godina uspešno radi kao model širom sveta, od najmlađih dana volele su scenu i dobro se snalazile pred publikom. Ljubav prema televiziji na njih je preneo otac Aleksandar Sekulić, jedan od osnivača „Trećeg kanala“, dok je njihova majka prepoznala darovitost svojih kćerki za muziku, te su, zahvaljujući njenom sluhu, završile muzičku školu.
- Pošto je naš otac radio na televiziji, Ana i ja smo od najmlađih dana bile ispred kamere. Zajedno sa njim snimale smo naše emisije i veoma profesionalno pravile reklame. Obe smo uživale u tome i sjajno smo se provodile - počinje priču za “Hello!” Aleksandra. Njena sestra se nadovezuje:
- Kasnije smo same naučile da rukujemo kamerom, pa smo se igrale i bez tatine pomoći. Odlično smo se snalazile ispred objektiva, ali mislim da je moja sestra za nijansu bila bolja. Ja sam se bolje snalazila u režiji tih emisija, nameštanju svetla i kadrova - otkriva uspešna manekenka.
Lepe sestre odmalena su iskazivale talenat i za muziku, pa su pohađale muzičko obdanište, a potom i nižu muzičku školu, dok im je pevanje u horu Branka Milićevića, poznatijeg kao Branko Kockica, bio omiljeni hobi u detinjstvu.
- Odmalena sam imala sluh i osećala sam muziku. Kada sam imala samo deset meseci, roditelji su otkrili da vrlo emotivno reagujem na pesmu Lepe Brene „On ne voli me“. Svaki put kada bih čula tu numeru zaplakala bih. Odlučili su da naprave snimak na kome se vidi da uvek kada mi puste tu pesmu plačem, a čim je isključe i puste nešto drugo počnem da se smejem. Mama je zato odlučila da prvo mene, a potom i Anu upiše u muzičko obdanište. Kasnije smo završile i nižu muzičku školu. Pevale smo i kod Branka Kockice u horu i učestvovale u njegovim emisijama - zadovoljno govori Aleksandra.
Iako retko ko ostane ravnodušen prema lepoti i harizmi sestara Sekulić, njihov prvi izbor nije bilo zanimanje vezano za javnu scenu, ali su sticajem okolnosti ipak postale poznate u javnosti. Ana je želela da upiše montažu, a Aleksandra završava Fakultet organizacionih nauka.
- Pokušavala sam da upišem montažu, ali me nisu primili na Fakultetu dramskih umetnosti. Odlučila sam da probam nešto drugo, te sam svoje fotografije poslala jednom agentu iz agencije „Ford“ i posle nekog vremena on mi je odgovorio i pozvao me da dođem u Milano, gde sam provela tri meseca - objašnjava dvadesetčetvorogodišnja Ana. Njena sestra ističe da joj njihova razdvojenost nije teško pala.
- Bilo mi je izuzetno teško kada je ona otišla od kuće, ali smo se mama, tata, naš mlađi brat Boško i ja trudili da pred njom budemo jaki i da joj ne pokazujemo koliko će nam nedostajati. Kada je prvi put provela tri meseca izvan doma, Ana se vratila zrelija i odgovornija, mada su je i ranije krasile te osobine. U nekim segmentima mislim da je zrelija od mene i pored toga što sam dve godine starija od nje - iskrena je Aleksandra.
S mnogo entuzijazma Ana je zakoračila u svet mode i veoma je zadovoljna načinom kako krči svoj put i svakim danom napreduje.
- Jako sam ponosna na svoj editorijal za italijansko izdanje časopisa „Vog“, gde sam se slikala za brend „Intimisimi“, a imala sam i tu čast da otvorim njihovu reviju. Osim toga, imala sam priliku da prošle godine, u Los Anđelesu, za popularni modni brend “Redskins”, snimim reklamu sa holivudskim glumcem Dejvidom Duhovnijem, što je takođe bilo odlično iskustvo. Tu je i intesantna reklama za “Pumu”, u kojoj sam na leđima nosila poznatog fudbalera “Juventusa” Đorđa Kjelinija. Trenutno radim za agenciju „Women Direct“, koja je vrlo poznata u svetu. Moj cilj je da nastavim da radim u Evropi, gde već imam uspešnu karijeru, ali bih želela da dobijam više poslova u Americi, pre svega u Njujorku. Putovanja mi donose mnogo dragocenog iskustva, što ne znači da želim da napustim Beograd. Toliko volim svoj grad i zemlju da ću se teško odlučiti da živim u inostranstvu - otkriva Ana, koju je sestra do sada dva puta posetila dok je boravila izvan zemlje.
- Bila sam jednom kod Ane u Italiji i jednom dok je boravila u Nemačkoj. Odlično smo se provele. Najjači utisak na mene je ostavilo jedno njeno fotografisanje kome sam prisustvovala. Tek tada sam shvatila koliko je to težak posao - tvrdi učesnica „X faktora“.
Starija sestra Sekulić, s druge strane, i pored zapaženog učešća u velikom muzičkom šou-programu, ima ambiciju da završi Fakultet organizacionih nauka, ali da se bavi svojom najvećom ljubavlju - muzikom.
- Ranije sam mislila da nisam dovoljno talentovana da bih se bavila pevanjem. Međutim, poslednjih godina prilično sam sazrela i oslobodila se treme. Na proslavama sam stalno pevala pa mi je mnogo ljudi govorilo da sam jako talentovana i da bi trebalo da se time bavim, čak su mnogi smatrali da sam odlična za takmičenja poput „X faktora“. Odlučila sam da probam i iskustvo koje sam stekla je zaista neprocenjivo. Komponovala sam jednu pesma i napisala tekst i volela bih da je snimim, a šta će biti posle, videćemo. Volela bih da se bavim javnim poslom, mnogo mi se dopada rad u medijima, naročito na televiziji, što sam, verovatno, nasledila od oca. Takođe, nadam se da će moja karijera krenuti pravim putem i da ću imati prilike da pokažem ljudima svoje talente, na kojima neprekidno radim - završava Aleksandra, talentovana učesnica “X faktora”.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Janko Petković
Frizura: Bojan Nastasić za Modni studio “Indola”, Bulevar kralja Aleksandra 318, tel. 064 / 127 - 74 - 64
Šminka: Ljiljana Ničić, tel: 069 / 176 - 45 - 87
Mesto snimanja: “Mammas biscuit house”, Stahinjića bana 72a, tel: 011 / 32 - 83 - 805

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin