Pola sata sa... Ivana Španović

Pola sata sa... Ivana Španović

Autor: | 24/03/2014

0


Naša najuspešnija atletičarka Ivana Španović je osvajanjem bronzane medalje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Moskvu nastavila da ostvaruje svoje snove. Zahvaljujući postignutom uspehu, ova dvadesettrogodišnjakinja postala je ujedno i naša prva atletičarka kojoj je uspelo da se „okiti“ medaljom na dva svetska prvenstva. Iako ovo odličje za nju ima zlatni sjaj, tvrdi da nije u potpunosti zadovoljna rezultatom i smatra da je u budućnosti očekuju veći uspesi i bolji plasman, a njen najveći san je da njen skok dosegne više od sedam metara. U ovoj sezoni atraktivnu brinetu očekuje niz takmičenja, a prvo značajno je u maju u Šangaju, samo nekoliko dana posle njenog rođendana. Pokretačku snagu i „vetar u leđa“ Španovićevoj, pored trenera Gorana Obradovića, daje i njen dugogodišnji partner, osam godina stariji instruktor fitnesa Vlada Kumrić, sa kojim živi i planira svoju budućnost.

Koliko vam znači što ste po drugi put osvojili medalju na Svetskom prvenstvu?
- Presrećna sam zbog još jedne medalje osvojene na svetskim prvenstvima, i znam da smo na dobrom putu da se sa sledećeg velikog takmičenja vratim sa sjajnijim odličjem.

Jeste li očekivali uspeh?

- Imali smo velike ambicije, naš zajednički plan je uspeo. Ušla sam u finale kao apsolutni favorit, ali nije bio moj dan i nisu mi se sve kockice poklopile. Pravila sam velike greške pri doskoku, što me je koštalo bolje pozicije.

Šta je bio uzrok vaših grešaka u finalu?
- Ne znam šta je razlog što sam bila lošija pri doskoku. Možda to što sam sebi nametnula veliki pritisak ili što sam sagorela u želji, jer sam se osećala previše moćno. Završila sam sa zimskom sezonom, sada se spremam za leto, za koje imam velika očekivanja. Između ostalog, očekuje me i Evropsko prvenstvo u Cirihu.

Rekli ste da ova medalja za vas ima zlatni sjaj.
- Ima. Na dobrom smo putu i imaću još prilika da pokažem da mi je mesto u svetskom vrhu.

Već pet godina u skladnoj ste vezi sa instruktorom fitnesa Vladom Kumrićem. Planirate li da ozvaničite vašu vezu?

- O tome stalno pričam i svi me pitaju da li je u planu venčanje, pošto smo već pet i po godina u vezi. Ali to pitanje ostavljam za Vladu. Šalu na stranu, mi živimo zajedno, imamo svoje ambicije i planove, ali mislim da smo još mladi za brak. U svakom slučaju funkcionišemo kao da smo supružnici, a venčanje je stvar formalnosti.

Zbog kojih Vladinih osobina tako dobro funkcionišete?
- Mislim da je ključ uspeha naše veze u tome što su nam karakteri potpuno suprotni. Ja reagujem prilično brzopleto i ishitreno, što uglavnom pravdam mojim mladim godinama, a Vladina prednost je što je on iskusniji od mene i što može da zna epilog svake situacije u kojoj se nalazi. Uvek je tu za mene da mi da pravi savet. Mi odlično fukcionišemo i kao par i kao dvoje ljudi koji pokušavaju da stvore nešto zajedničko.

Koliko ste vi posvećeni zajedničkom biznisu, vođenju teretane u Novom Sadu?
- Trudim se da budem što više posvećena, ali pošto nemam toliko vremena, Vlada je preuzeo veći deo posla na sebe, a ja odlazim kada mi druge obaveze dozvoljavaju.

Više od godinu dana imate psa, da li vam je kućni ljubimac ulepšao život?

- Svakako, imamo nemačkog patuljastog špica i na njega gledamo kao na svoje dete. To je biće prepuno ljubavi za sve, iako je vrlo mali, nema čak ni dva kilograma.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin