Pola sata sa... Ivan Bosiljčić

Pola sata sa... Ivan Bosiljčić

Autor: | 31/03/2014

0


Dok je kao dečak imao priliku da se oproba u mnogim sferama poput karatea, folklora, recitovanja, slikanja i sviranja harmonike, glumac Ivan Bosiljčić pronašao je svoj životni put kada je sa sedamnaest godina upisao glumu na klasi kod Vide Ognjenović. Markantni tridesetčetvorogodišnjak danas je jedan od naših najangažovanijih glumaca u svojoj generaciji i miljenik mnogih ženskih srca koja je osvojio uglavnom ulogama u serijama Zdravka Šotre. Njegove emocije ipak pripadaju samo pevačici Jeleni Tomašević sa kojom je u srećnom braku, a njihovu dvogodišnju kćerku Ninu planiraju da obraduju bratom ili sestrom. Televizijska publika ovog umetnika uglavnom pamti po ulogama u melodramama, ali će uskoro zaigrati u savremenoj seriji „Urgentni centar“, gde će u ulozi šarmantnog lekara njegova harizma ponovo biti u prvom planu. Raznovrstan spektar uloga Bosiljčić je ipak odigrao u pozorištu, a njegov angažman u teatru odnedavno je bogatiji za još jednu predstavu. Reč je o mjuziklu „Jadnici“, rađenom po čuvenom romanu Viktora Igoa, koji je nedavno obnovljen u pozorištu „Madlenianum“ i za koji vlada veliko interesovanje. Talentovani glumac u ovom komadu igra studenta Marijusa, posvećenog revolucionara.

Jeste li bili uzbuđeni pred ponovnu premijeru mjuzikla „Jadnici“?
- Kako ne bih bio. Srećan sam što je uprava pozorišta „Madlenianum“ imala sluha da na višegodišnje insistiranje publike oživi ovu predstavu. Tvrdim da su naši “Jadnici“ biser, ne samo beogradskog nego i evropskog pozorišnog repertoara.

Kakva je atmosfera bila na probama?

- Sjajna, temeljno smo radili. Bio je to spoj glumačkog i muzičkog sveta.

Zbog čega biste publici preporučili da pogleda taj mjuzikl?
- Ovo je jedno od antologijskih dela svetske književnosti, možda i najlepša pozorišna muzika koju sam čuo. „Jadnici“ su najgledanija predstava svih vremena. Gledao sam je u Londonu i neskromno tvrdim da nimalo ne zaostajemo za zapadnim teatrom. Štaviše, srčanije idemo kroz revoluciju Viktora Igoa.

Posle kraće pauze u radu na televiziji, uskoro ćete se ponovo pojaviti u seriji „Urgentni centar“, zbog čega vam je bila inspirativna uloga koja je svojevremeno proslavila Džordža Klunija?
- Posle višegodišnjeg snimanja epohe, kroz ulogu doktora Nemanje Arsića vraćam se savremenim temama, možda jednoj od najosetljivijih tema današnje Srbije, a to je zdravstvo. Jedinstvena glumačka podela koja je izbor Stevana Filipovića, a potom i Dejana Zečevića, za reditelje ove drame bila je čvrst motiv da prihvatim ovu ulogu. Kao što su „Jadnici“ teatarska revolucija, izgleda da će ovo biti presedan na domaćim televizijskim ekranima.

Jeste li već počeli da vodite kćerku Ninu u pozorište?

- To pitanje je baš aktuelno u našem domu. Pošto je prošla premijera „Jadnika“, Jelena i ja smo isplanirali da odvedemo Ninu na dečju predstavu. Da se razumemo, još je ona mala za pozorište, ali tata ne bi da zaostaje za mamom, jer je naša kćerka već nekoliko puta bila na maminim koncertima.

Spadate li u očeve koji bi sve uradili za osmeh svoje kćerke?
- Uradio bih sve što je korisno i zabavno za moje dete.

Voli li Nina da se druži sa drugom decom i da li je krenula u vrtić?
- Na jesen nam se smeši polazak u vrtić. Jelena i ja imamo mogućnost da Ninu čuvamo sami, ali joj je dnevni ultimatum vreme provedeno sa drugom decom. S druge strane, moja majka je vaspitač i dobro smo upućeni koliko je grupa korisna za dete.

Da li biste voleli da uskoro dobijete još jedno dete?

- Da, i to ne samo jedno.

Za nama je Dan žena. Spadate li u muževe koji imaju običaj da na taj dan iznenade suprugu romantičnim poklonom?
- Ovog 8. marta imao sam veliki nastup u Skoplju, Jelena je bila u prvom redu. To veče ispunjeno dobrom muzikom, odabranim stihovima i u prsiustvu izvanredne makedonske publike proveli smo u velikoj radosti.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti