Seka Aleksić: Odavno sam razjurila sve duhove prošlosti

Seka Aleksić: Odavno sam razjurila sve duhove prošlosti

Autor: | 07/04/2014

0


Seka Aleksić spremna je da intrigira javnost, ali ne i da pređe granicu dobrog ukusa. Kaže da nije od onih koji koketiraju sa vulgarnošću, kako u ponašanju, tako i u izgledu. Uzbuđeno iščekuje proslavu trideset trećeg rođendana, srećna što nije pala pod uticaj i svoje lice i telo napunila botoksom i silikonima. Najboljim prijateljem smatra supruga Veljka. Zahvalna je sudbini što joj je dodelila baš takvog muškarca, koji je bezrezervno razume i podržava. Folk zvezda priznaje da joj, što je starija, više prija jednostavnost pamučne bele majice nego glamurozne haljine. Ipak, jednu takvu će sigurno poneti na privatnoj žurki koju će uskoro organizovati.

Fotografije sa snimanja spota za pesmu “Mamurna” dovele su vas na naslovne strane tabloida, ali i u homoseksualni kontekst. Dokle ste spremni da idete kada je provokacija u pitanju?
- Na ideju da se u novom spotu pojavi jedno prepoznatljivo lice došla sam tokom spontanog razgovora sa saradnicima, a izbor je pao na manekenku Sandru Obradović, sa kojom sam i privatno bliska. Fotografije koje su uzdrmale javnost nastale su u sobi za odmor, kada je reditelj u šali prokomentarisao da sa svojom dečačkom frizurom mogu da zavedem i Sandru. Sve u svemu, mi smo se dobro proveli, a čitaoci su se zabavili gledajući fotke sa snimanja. Kod mene se sve dešava spontano, pa i ako dođe do provokacije, najvažnije je da ona nije vulgarna, napadna i nešto na šta će ljudi loše reagovati.

Jeste li ikad osetili privlačnost prema ženi?

- Iskrena da budem, nisam. To ne znači da ne volim da se okrenem za lepom i zgodnom ženom ili da je javno pohvalim, ali na tome se sve završava. S druge strane, ne mogu da kažem da nije bilo žena koje su poželele mene.

Kako ste reagovali u takvim situacijama?
- Bilo mi je simpatično.

Znači li to da sa gej populacijom nemate problem?
- Po tom pitanju sam veoma otvorena. Živimo u 21. veku, u demokratskoj državi, gde bi svaka manjina, svaka nacija i opredeljenje trebalo da imaju pravo na slobodu. Jedino sam protivnik prenapadnog ponašnja, kada neko nešto radi transparentno, kada bode oči, bez obzira da li je heteroseksualno ili homoseksualno orijentisan. Ni ja se sa mužem ne ljubakam na ulici, intimu čuvamo za četiri zida. Život je toliko kratak da ga ne bi trebalo provesti u večitoj borbi i mržnji prema nekome. Volite si i gledajte svoja posla, tako će biti najbezbolnije.

Osim provokativnim fotografijama, javnost je nedavno zaintrigirana i pričama o vašem prvom braku, bivšem suprugu.
- Kada ste javna ličnost, logično je da ljude sve zanima, ali ovde zaista nema razloga vraćati se na nešto što je bilo pre četrnaest godina. Danas sam srećno udata žena, koja pored sebe ima divnog supruga, pa bi bilo neumesno da govorim o bilo kom muškarcu iz svoje prošlosti. Izuzetno poštujem Veljka i on je jedini o kome mogu da pričam u kontekstu ljubavnog života.

Generalno, imate li problem sa duhovima prošlosti?
- Sve duhove sam odavno razjurila. Šalu na stranu, zašto bih imala problem? Svaki događaj desio se u određeno vreme, baš kao i neki ljudi. Nema kajanja, nema mržnje, sve je to život. Osoba sam sadašnjosti i budućnosti, nikako prošlosti.

Kada biste mogli da vratite vreme, da li biste išli istim putem?
- Moj put nije bio nimalo lak. Možda bih vam u jednom trenutku i rekla - da, volela bih da je bilo drugačije, da sam neke periode mogla da preskočim, da sam želela kvalitetnije detinjstvo i mladost... ali ne. Svaki događaj, svaka godina, uticali su na to da danas mogu da stanem ispred celog sveta i ponosno kažem da sam sve stvorila isključivo svojim radom i trudom. Nisam imala sponzore, bogate muževe i roditelje. Nisam krala, nisam varala. Dobila sam dar i šansu koju nisam prokockala.

Šta izdvajate kao najbolniji udarac koji vam je zadao život?
- Detinjstvo koje je bilo otežano zbog rata i perioda koji su svi iz moje generacije veoma teško podneli. Sve je palo na majku, koja je uprkos siromaštvu kome je u tom periodu bilo izloženo pola bivših jugoslovenskih zemalja, brata i mene uspela da izvede na pravi put. Ona je moj heroj.

Kome se poveravate kad vam je teško?
- Gotovo uvek suprugu, jer od njega ne mogu da sakrijem emocije. Po mom glasu ili pogledu Veljko tačno zna da li sam tužna i da li me nešto muči. Tu su i moja majka i prijatelji. Nisam mazohista i kada me nešto tišti, ne držim to u sebi i ne mučim se, već problem podelim sa ljudima koji su mi bliski. Tako je lakše. Često se poveravam i svom duhovniku, i ti razgovori mi izuzetno prijaju. Zašto da ne, to je potpuno normalna stvar. Volim da čujem savet od mudrih i obrazovanih ljudi. Ne mislim da sam najpametnija i da mogu sve sama da rešim. Pa i ja sam samo običan smrtnik.

Bliži vam se trideset treći rođendan. Kako ćete ga proslaviti?
- Ne praktikujem velike proslave. Rođendan obično slavim u krugu najbližih ili sa publikom. Ove godine će, međutim, biti drugačije. Isusove godine ću obeležiti na glamurozan način, privatnom žurkom, daleko od očiju javnosti.

Prema nedavnom istraživanju koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji, čak sedamdeset odsto ispitanika starijih od četrdeset godina izjasnilo se da pre trideset treće nisu pronašli pravu sreću. Šta vi kažete?

- Zavisi šta je za koga sreća.

Šta je za vas?
- Ne kažem da sam ostvarila sve svoje snove, ali srećna definitivno jesam. Imam divnu porodicu, divnog muža, uspešnu karijeru, brojne fanove širom sveta, imam stav, reč, imam hrabrost, mudrost i dostojanstvo.

Plašite li se starenja?
- O tome i ne razmišljam. Neka se sve desi u svoje vreme i biću zadovoljna. Svaki period života nosi neku lepotu. I detinjstvo, i tinejdžerski dani, udaja, deca, unučići. Daću sve od sebe da mi starost bude bezbrižna, ali znate kako kažu - sve je u Božijim rukama.

Jeste li pristalica savremenih antiejdžing tretmana?
- Nemam ništa protiv. Svako kome je to potrebno trebalo bi da produži svoju lepotu, osveži lice, telo. Kada dođe vreme za to, kada bore postanu izražene, i ja ću učiniti isto. Predano se negujem, budući da mi je lice neprestano izloženo reflektorima i teškoj šminki, a često nastupam i u zadimljenim prostorijima. Sve to utiče na kožu. Redovno posećujem kozmetičara i izlažem se tretmanima koji koži daju sjaj i elastičnost.

Ana Nikolić voli da kaže da je botoks iz raja izašao.
- Uverena sam da je usrećio mnoge žene. Ja se još nisam zabavljala sa njim, ali kada se to desi, rado ću vam preneti svoje utiske. Možda bude rajski, ko zna.

Više puta ste istakli da se niste podvrgli nijednoj plastičnoj operaciji, što zvuči gotovo neverovatno, uzme li se u obzir da ste pevačica u Srbiji.
- Zar se samo pevačice operišu? Izađite na ulicu i videćete da svaka druga devojka ima prenapumpane usne ili grudi, što je veoma neukusno, a nije ni moderno. Nemam ništa protiv da neko na taj način reši svoj problem, ali čemu preterivanje. Razumem da su u pitanju kompleksi, svi ih u određenoj meri imamo, ipak, trebalo bi znati stati i odabrati pravu meru. Evo, ja sam želela da moja zadnjica izgleda drugačije, da bude podignuta. Mogla sam da sednem u automobil, odvezem se do najbolje klinike, stavim implante i da za petnaestak dana imam savrešnu guzu. Ali ne, odlučila sam se za težu varijantu - naporne treninge koji podrazumevaju čučnjeve.

Posle višegodišnjih oscilacija u kilaži, liniju ste konačno doveli u red. Jeste li sada zadovoljni svojim izgledom?
- I zadovoljna i srećna. Na dobrom sam putu da bude onako kako sam zamislila. Kao što rekoh, odabrala sam težu, ali kvaliteniju varijantu. Ostale su finese. Najvažnije je da sam u jednom potpuno novom sistemu života. S vremenom sam se navikla i sada jednostavno ne mogu bez sporta.

Šta je to čemu ne možete da odolite, uprkos saznanju da ćete kasnije imati velike muke da se rešite viška kilograma?
- Volim slatkiše, ali sada, kada ovoliko vežbam, sebi mogu da dozvolim i da se ponekad zasladim.

Sudeći po fotografijama koje predano objavljujete na “Instagramu”, izgleda da su glamurozne toalete i visoke potpetice pale u senku sportske opreme.
- Morate da priznate da su dizajneri sportske opreme zaista sjajni. Svaki put se iznova oduševim kakvih sve komada ima. Volim da sam lepo obučena i dok treniram. Možda se jednom tako odevena pojavim i na nekom glamuroznom događaju i sve iznenadim. Nikad se ne zna.

U čemu ste sebi, a u čemu suprugu Veljku najseksepilniji?
- U uskim farmerkama, beloj majici i ravnoj obući. U tome se osećam besprekorno, a i Veljko deli moje mišljenje.


Intervju: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin
Stilistkinja: Manja Gvozdenović za “MG Couture”
Šminka: Dušan Lazić
Mesto snimanja: “Bašta”, Karađorđeva 43

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin