Lea Kiš: Bez supruga nikad ne bih postigla uspeh

Lea Kiš: Bez supruga nikad ne bih postigla uspeh

Autor: | 10/04/2014

0

Voditeljsku karijeru Lea Kiš započela je sa osamnaest godina kao najavljivačica programa na tadašnjoj Televiziji Beograd, a posle petnaestogodišnjeg iskustva na državnoj televiziji, Lea je počela da radi na televiziji "Pink", na kojoj su njene emisije od početka beležile rekordnu gledanost. Nedavno je proslavila hiljaditu emisiju "Nedeljno popodne sa Leom Kiš" na "ružičastom" kanalu i tim povodom organizovala spektakularnu televizijsku zabavu.
U razgovoru za "Hello!" Lea kaže da je ključ njenog uspeha u stalnoj edukaciji, ali i podršci koju dobija od supruga Momčila - Mome Jokića, bivšeg novinara koji sada radi u državnoj upravi, i njihove devetnaestogodišnje kćerke Sare.

Nedavno ste proslavili veliki jubilej, hiljaditu emisiju na televiziji "Pink". Kakve su se emocije kod vas probudile tim povodom?

- Moje uspomene svakako su lepe, teško je uraditi hiljadu emisija u kontinuitetu, i to na komercijalnoj televiziji. Forma koju radim najduže traje na "Pinku". Najteže u mom poslu je to što radim dve emisije - "Vikendviziju" i "Nedeljno popodne", tako da svake nedelje moram da pripremim pet sati programa, što je jako zahtevan zadatak.

Koliko vam je bilo teško da posle petnaest godina rada na Javnom servisu odlučite da pređete na komercijalnu televiziju?
- Taj prelazak je bio težak i neizvestan. Sve što sam naučila na Radio-televiziji Srbije morala sam da prilagodim jednom komercijalnom programu. Na moje veliko iznenađenje, brzo sam se navikla na nove uslove rada i postigla sam dobar rezultat.

Vaša kćerka Sara takođe je radila na televiziji, da li je odmalena želela da bude kao mama?
- U periodu odrastanja Sara je mnogo vremena provela na televiziji tako da taj posao za nju nije bio mistifikacija, kao što je slučaj kod druge dece. Još kao mala radila je različite dečje forme, kao što su "Fazoni i fore" i "Zooteka", a kao tinejdžerka takođe je imala priliku da vodi emisije na televizijama "Studio B" i "Happy". Kasnije se opredelila za studije režije koje je upisala na jesen prošle godine i sada sarađuje sa mnogim televizijama, ali sa druge strane kamere.

Jeste li ponosni što je Sari uspelo da posle treće godine gimnazije upiše režiju, iako je poznato da je ljudima potrebno po nekoliko godina da bi prošli zahtevan prijemni ispit?

- Mislim da je ona bila u prednosti jer je "odrasla na televiziji". To je bio razlog da se odluči za taj posao i da relativno lako spremi prijemni ispit. Imala je moju podršku, ali bih je podržala u svakoj nameri. Ja sam takođe uvek imala potporu roditelja, a kasnije i supruga.

Vaš suprug se takođe dugo bavio novinarstvom, jeste li se vas dvoje upoznali zahvaljujući poslu?
- Posao je tu imao ulogu samo utoliko što smo se upoznali ispred zgrade "Politike", a naš odnos se razvijao uobičajeno kao i kod svakog drugog para. Više od dvadeset godina smo u braku i odlično funkcionišemo zajedno.

Vaš suprug je napustio novinarstvo, razmišljate li i vi nekada da učinite isti korak?

- Svaka nova emisija za mene je početak i dok bude bilo tako, dok budem imala volje i elana za rad na televiziji, neću menjati profesiju. Za televizijske novinare je važan i izgled, koji me za sada dobro služi, ali napravila sam dobar temelj za neke druge profesije kada godine učine svoje. Osim fakulteta završila sam magistarske studije, a uskoro ću braniti i doktorat, a tema je pozorište. Mislim da ću do leta završiti doktorske studije, odnosno odbraniti rad.

Nedavno ste postali zaštitno lice kozmetičkog proizvoda "Dermyn", kako je došlo do saradnje?

- Koristila sam "Dermyn" i pre nego što sam postala zaštitno lice tog proizvoda, tako da sam bila veoma srećna kada mi je kompanija "Life Product" ponudila saradnju. Dermyn serum je patentiran od strane Švedskog kraljevskog instituta za medicinu koji inače dodeljuje Nobelovu nagradu za medicinu i potpuno je prirodan, netoksičan preparat. Dermyn je godinama sastavni deo moje nege, koristim ga ujutro i uveče na vlažnu kožu i pokazuje fantastične rezultate, sprečava pojavu bora, regeneriše kožu, podiže jagodice, uglove usana, opuštene očne kapke, moje prijateljice ga takođe koriste i sve smo prezadovoljne.Na našem tržištu ima raznih neproverenih proizvoda, iz tog razloga bila sam jako srećna što je kompanija Life Product prepoznala kvalitet i odlučila se za ekskluzivno plasiranje Dermin seruma u našoj zemlji.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Janko Petković, Life Content
Frizura: Aleksandar Kapriš za Akademiju "Aleksandar Kapriš", Kajmakčalanska 22, tel: 063 / 407 - 578
Telefon za poručivanje Dermyn seruma: Life Product doo - 011 / 2402 - 686

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin