Kristina Bekvalac: Svoj brak ne smatram neuspehom

Kristina Bekvalac: Svoj brak ne smatram neuspehom

Autor: | 16/04/2014

0

Kreacije koje stvara upravo su onakve kakva je i sama. Kristina Bekvalac sebe opisuje kao jednostavnu osobu, naučenu da krajnje jednostavno definiše život. Sve je crno ili belo, dobro ili loše, linije su jednostavne, prave i čiste. Manje je više, a nijansiranje luksuz koji ostavlja onima koji imaju više vremena. Njene haljine nose žene, nikako obrnuto. Cilj joj je da istakne ličnost, kako tuđu, tako i svoju. Kristina Bekvalac je devojka u duhu vremena. Samouverena, jaka i zahvalna svakim segmentom koji joj je sudbina velikodušno udelila. Tako vaspitava i svoju petogodišnju kćerku Petru.

Šta vas je inspirisalo dok ste stvarali kolekciju "Good or bad"?

- Naziv "Good or bad" nosi veoma jaku intimnu poruku, koju kroz svoje modele, koncept i atmosferu revije želim da prenesem onima koji će je gledati. U životu se susrećemo sa dobrim i lošim, okolnosti nas čine nekad dobrim, nekad manje dobrim. Bela simbolizuje dobro, crna loše, i upravo tim bojama igrala sam se dok sam stvarala modele. I na kraju, utisak o kolekciji - da li je dobra ili ne - doneće dobri i manje dobri ljudi.

Da li vam je i u životu sve tako ekstremno - dobro i loše, crno i belo?
- Kada su emocije, međuljudski odnosi i posao u pitanju, osoba sam koja ne poznaje sredinu. Da li je to dobro ili ne, pokazaće vreme.

Kom tipu žena ste namenili svoje modele?
- Namenila sam ih svim damama koje će se u njima osećati dobro. U modi ne bi trebalo komplikovati. Osoba je definitivno važnija od modela, što potvrđuje činjenica da ista haljina na dve različite žene izgleda potpuno drugačije. Dama koja je ostvarena, samosvesna i sigurna u sebe, dama koja voli sebe i koja se u svojoj koži dobro oseća, može sve da obuče.

Pratite li rad domaćih dizajnera?

- Svakako da pratim, a zajednički imenitelj im je da se susreću sa nezavidnom situacijom. Period u kome smo trenutno zarobljeni guši veliki broj kreativnih i talentovanih ljudi. Poštujem svačiji rad, svesna koliko je vremena, truda i ljubavi potrebno uložiti u samo jedan model, o čitavoj kolekciji da i ne govorimo.

Kako biste opisali modnu scenu u Srbiji?
- Ukratko, opisala bih je kao raznoliku. Mnogi se bave modom, a kako o ukusima ne bi trebalo raspravljati, modnu scenu u Srbiji ne bih opširnije komentarisala.

Svedoci smo da je modni kreator kao zanimanje u velikoj ekspanziji, poslednjih godina mnogi žele baš u tome da se oprobaju.

- Svako bira ono čime će se baviti i to mu niko ne može zabraniti. U poslednje vreme veoma je popularno biti modni kreator, modni bloger, stilista... Ipak, krajnji rezultat gotovo uvek svedoči o tome koliko je ko talentovan. S te strane, sve je baš kako bi trebalo da bude.

Imate li modne uzore?
- Fascinirana sam radom mnogih dizajnera, ali sam istovremeno osoba koja gotovo u svemu može da vidi nešto što je dobro. S tim u vezi često me inspiriše rad nekih manje afirmisanih kolega.

Može li se u Srbiji živeti od mode?
- Kada ne bih pravila kompromise, koji su u granicama onoga što smatram dovoljnim da ne ugrozim svoju kreativnost i stav, teško da bih mogla da opstanem. Neki bolji biznismeni u modi, pitkiji i komercijalniji, uz dobro osmišljeni marketing, sigurno imaju bolji životni standard od mene. Ipak, zadovoljna sam i svojim. Ponosna sam što me je uvek vodila istinska ljubav ka modi, a ne krajnji efekat, odnosno novac.

Godinama stilizujete svoju sestru Natašu Bekvalac. Da li vam se u potpunosti prepušta ili umete da napravite i kompromis?

- Uživam Natašino apsolutno poverenje. Nju moda mnogo ne interesuje. U karijeri je sarađivala i nosila modele najboljih domaćih dizajnera. Meni je najvažnije da se ona u svojoj koži dobro oseća, jer samo tako može sve da iznese. Ponosna sam što je poslednjih nekoliko godina svrstavaju u najbolje obučene žene u Srbiji.

Sa bivšim suprugom Ivom Martinovićem imate atipičan odnos. Retkost je da par posle razvoda obnovi vezu.
- Svoj brak, koji je okončan, ne smatram neuspehom. Od forme je daleko važnija suština, a formama nikada nisam robovala. Dragana, Nataša i ja vaspitavane smo da je najvažnije živeti u istini. Od samog braka mnogo je važnije da smo Ivo i ja brižni i ravnopravni roditelji našoj petogodišnjoj kćerki Petri i da se svim silama trudimo da joj omogućimo lepo i bezbrižno detinjstvo.

Mogu li bivši supružnici da postanu bliski i lojalni prijatelji?

- Ivo i ja smo dokaz za to.

Razilazite li se u roditeljskim nazorima ili se, kada je reč o Petrinom vaspitavanju, u potpunosti slažete?
- Negde se razilazimo, ali se u većini stvari slažemo. Trudimo se da joj svako ponaosob da najbolji deo sebe, da nikada ne oseti nesuglasice ili mimoilaženje u mišljenju. Tako je bilo dok smo bili zajedno, tako je i sada kada više nismo.

Nedavno ste veoma eksplicitno odbili mogućnost da imate još dece. Šta je razlog tom vašem stavu, atipičnom za jednu mladu ženu pred kojom je budućnost?
- Svakako da ne možemo da znamo šta nam život donosi, ali iz ove perspektive i u ovom trenutku to je tako. Život je nepredvidiv, pa nije isključeno da će me jednog dana demantovati, ali u tome i jeste njegova lepota.

Šta vas ovog proleća čini srećnom?
- Uživam u novim poznanstvima, pozitivnim ljudima, osmehu moje Petre, ljubavi i stabilnosti koju imam u svojoj porodici. Samo proleće me, takođe, čini veoma srećnom.

Intervju: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin