Pola sata sa... Tamara Dragičević

Pola sata sa... Tamara Dragičević

Autor: | 10/05/2014

0


Proslavila se ulogom u hit filmu „Montevideo, bog te video“, briljirala je u serijama „Vojna akademija“ i „Miris kiše na Balkanu“, postala najmlađa dobitnica „Zlatnog ćurana“, a simpatije je osvojila i zahvaljujući sjajnim nastupima u TV fenomenu „Tvoje lice zvuči poznato“. Vedra i šarmantna, talentovana i nežna, Tamara Dragičević već je postala zvezda, ali najlepše stvari tek joj predstoje. Dokazujući da je kompletna glumica i da joj svi žanrovi leže, ovih dana osvaja publiku i trostrukom ulogom u komediji „Slavna Florens“ u „Ateljeu 212“, u kojoj igra uz veteranku Goricu Popović i kolegu s klase Ivana Mihailovića.
- Prvi put mi se ukazala prilika da u predstavi gradim tri različita lika. Bio je to vrlo zahtevan i interesantan zadatak, ali uživala sam u probama jer je tokom priprema bilo mnogo smeha i duhovitih situacija. Najteži mi je poslednji lik, Gospođa Geđ, koja je sve vreme bila protiv Florens i u jednom trenutku se pojavljuje na sceni da je pred svima iskritikuje - smejući se kaže Tamara.
Gorica je ispunila obećanje i nakon premijere ugostila ekipu predstave u njenoj kući na Srebrnom jezeru.
- Proveli smo se predivno. Bio je drugi dan Uskrsa, Gorica je spremila fenomenalan ručak, a na stolu nas je sačekao i poseban dnevni meni. Potom smo šetali pored jezera, dugo pričali i sladili se tortama. Bila je to prava uživancija sa pet zvezdica, niko nije hteo da se vrati kući.

Kao dete želeli ste da postanete doktorka. Kako je došlo do potpunog preokreta prilikom izbora profesije?
- Kad sam bila mala, najviše sam volela da dajem injekcije, pišem recepte nečitkim rukopisom i snažno lupam pečate. Zbog toga je moj pradeda uvek govorio da ću biti njegova doktorka. Kasnije, kada sam se zaljubila u glumu, govorio mi je da ću biti njegova glumica. Tu nije pogrešio.

Ko vam je privatno najsličniji - otmena Eli iz „Montevidea“, Buka iz „Mirisa kiše“ ili vesela Nadica iz „Vojne akademije“?

- Definitivno Nadica, ne samo zato što voli da priča, već i zbog toga što se uvek smeje. Sličnih smo godina, pripadamo istom vremenu, obe smo na studijama igrale Juliju. Sve devojke koje studiraju „Vojnu akademiju“ su posebne, ali su im zajedničke upornost, snaga, fizička spremnost, požrtvovanost i odricanje.

Koji deo svoje ličnosti ste upoznali zahvaljujući šouu „Tvoje lice zvuči poznato“?
- Sebe nisam iznenadila, znala sam da mogu sve, ali i mnogo više, pošto sam studirala Fakultet dramskih umetnosti i kroz to već prošla. Ipak, publika me je upoznala na sasvim drugačiji način. Shvatila sam koliko mi je teško da u isto vreme plešem i pevam, a stekla sam jedno novo i veliko iskustvo.

Veoma mladi ste dosegli veliku popularnost. Šta vas je zadržalo sa obe noge na zemlji i sprečilo da ne poletite?
- Sačuvalo me je to što nemam krila, šalim se, naravno. Stalno težim novim uspesima, nemam vremena za letenje i ušuškavanje u onom što sam već uradila, jer vreme brzo prolazi i treba ga pametno iskoristiti, ali ostaviti prostora i za privatni život. Najveću podršku dobijam od porodice i prijatelja. Uživam u putovanjima, muzici, pozorištu, dobrom filmu i knjizi, to je ono što me najviše ispunjava i inspiriše.

Koji je najbolji savet koji ste dobili od starijih kolega, a šta biste vi savetovali nekim novim klinkama koje sanjaju da krenu vašim stopama?

- To je sve individualno. Meni najčešće savetuju da ostanem ovako fina, vaspitana i vredna, a ja bih mladim devojkama poručila da budu prirodne, da što više čitaju i veruju u sebe, da budu sigurne i da, što kaže moj profesor, uvek imaju na umu da je manje više.

Piše: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još