Ivana Baltić: Svi detalji intimnog venčanja u ritmu džeza

Ivana Baltić: Svi detalji intimnog venčanja u ritmu džeza

Autor: | 27/05/2014

0

Sa željom da sebi i najbližima organizuju romantično slavlje koje će svima ostati u najlepšem sećanju, voditeljka Ivana Baltić i arhitekta Zoran Aleksić priredili su intimno venčanje, na kome je svaki detalj bio brižno isplaniran. Skladni par imao je u planu da izbegne dugu euforiju koja uglavnom prati period organizacije svadbe, pa su pripreme započeli "u poslednjem trenutku", što se pokazalo kao odlično rešenje. S ozbirom na to da je autorka emisije "Ja to tako" pri kraju sedmog meseca trudnoće, potrudili su se da sve bude podređeno tome da se ona lepo oseća. Zbog toga su odlučili da se venčaju samo u opštini, a posle toga prirede svadbeni ručak u predivnom ambijentu restorana "Public", za čiju dekoraciju se nevesta posebno potrudila. Uz odličnu gastronomsku ponudu i mnoge svetske specijalitete koji su se služili tog dana, džez muzika pokazala se kao pravi izbor. Baltićeva i njen suprug posle rođenja bebe planiraju da organizuju veliko svadbeno slavlje, na kome će okupiti širi krug prijatelja.

Kada ste odlučili da venčanje obavite pre rođenja sina?

- O venčanju smo i ranije govorili, a planovi su se intenzivirali od veridbe koja je sklopljena u novogodišnjoj noći. S obzirom na to da sam u drugom stanju veliko slavlje za sve nama drage ljude napravićemo kada i ja budem mogla da se veselim kako dolikuje. Verujem da će nam biti lako da to organizujemo, jer sada imam iskustvo, iako je ovo bilo malo i intimno okupljanje za najbliže. Ovo je bio dan za porodicu i kumove, ali nismo zapostavili nijedan segment u organizaciji koja bi bila i na velikoj svadbi, od prevoza gostiju, svečane torte, odgovarajućih toaleta, dekoracije prostora, fotografa.

Koliko ste se pripremali za taj dan?
- Bili smo prilično opušteni. Kada sam rekla kumi, koja živi u Engleskoj, da nedelju dana pre venčanja idem na prvu probu venčanice, koju je po mojim merama šila naša modna kreatorka Lepa Danojević, koja ima brend "Lepa Couture", ona se smejala do suza i konstatovala da bi se Englezi šokirali, jer se tamo venčanja planiraju godinu dana unapred. Valjda smo mi kao narod navikli da planiramo malo unapred, ali sve je na kraju bilo onako kako smo želeli. Ipak, shvatila sam da nije baš tako jednostavno organizovati venčanje ako želite da vam sve bude potaman, da tog dana ništa ne škripi u organizaciji i da samo uživate.

Šta vam je bilo najvažnije prilikom organizacije?

- To je dan koji ćemo pamtiti celog života, takođe dan pun uzbuđenja kako za nas, tako i za kumove i naše porodice, pa smo želeli da učinimo sve što je u našoj moći da svima bude lepše i prijatnije. Bilo nam je važno da budemo na lepom mestu, da slušamo dobru muziku, da probamo neke nove specijalitete, da torta bude ukusna, da imamo dobrog fotografa, jer te slike ćemo čuvati i zauvek im se vraćati.

Jeste li vi i Zoran sve sami osmisli ili ste imali pomoć stručnjaka?
- Sve smo uglavnom sami organizovali. Zoran me je uverio da to nije teško jer je on svom drugu organizovao venčanje za svega dva dana. Sada mi je jasno da su venčanja biznis i koliko se može detaljisati od pozivnica, poklona za zvanice i mnogih drugih stvari. Meni je u izradi venčanice i još nekih detalja, kao i u emisji koju uređujem, asistirala novinarka Tijana Prica. Ona voli te stvari, donosila mi je časopise i davala savete. Jedne noći me je pozvala i usplahireno viknula da smo potpuno izgubili iz vida bidermajer. Na kraju smo i to rešile.

Ko je uhvatio bidermajer?
- Baš mi je drago što je bidermajer uhvatila Zoranova rođaka koja nije udata, čemu se i ona obradovala.

Šta vam je bilo najvažnije prilikom izbora venčanice?

- Izazov je naći haljinu kada ste skoro u osmom mesecu trudnoće, ali na kraju sam imala čak dve haljine. Želela sam da tokom zvaničnog dela, na opštinskom venčanju, budem u haljini koju sam iznajmila u salonu venčanica "Bella", a da ostatak dana provedem u nečem prijatnijem i lakšem, pa mi je modna kreatorka Lepa sašila kraću i laganiju venčanicu. Uz svaku haljinu su išle i posebne cipele, sa manjom i većom petom, pa je Zoran predložio da, umesto da nosimo cipelarnik, ponesemo jednu testeru, pa da mi, kako mi bude odgovaralo, u toku dana on skraćuje potpetice. Šalu na stranu, posetila sam dva salona venčanica i dva modna kreatora i pronašla ono što mi se dopada.

Da li vam je bilo bitno da imate besprekornu dekoraciju?
- Jeste, sve je bilo belo, aranžmani i bidermajer. I to nam je bilo najlepše. Utisku je doprinelo i mesto gde smo slavili, elegantan restoran "Public", ima fantastičan pogled na Beograd i fenomenalnu gastronomsku ponudu.

Ko je bio zadužen za izbor muzike?

- Uglavnom smo slušali džez, a brze ritmove ostavili smo za veće slavlje koje ćemo organizovati kad se porodim i beba poraste.

Uz koju pesmu ste odigrali prvi bračni ples?
- Malo smo se zezali i zaplesali uz pesmu koja je spontano tada bila na programu, a ozbiljnije ćemo se time pozabaviti na velikom slavlju.

Ko je kumovao vama, a ko Zoranu?

- Moja kuma Jelena Organ je moja drugarica još iz srednje škole i specijalno za taj dan doputovala je iz Engleske, a Zoranov kum je njegov dugogodišnji prijatelj, koji je takođe samo za taj dan došao iz Amesterdama, gde živi sa porodicom. Veoma smo im zahvalni na trudu, pažnji i vremenu koje su uložili zbog nas.

Koliko su vaši roditelji bili uzbuđeni zbog svadbe?
- Dok sam se pela stepenicama ka opštini izdaleka sam videla da moja majka već plače. Svi smo bili uzbuđeni, a gledajući slike može se videti da smo u opštini, kumovi i mi, izgledali kao da smo "progutali motku". Posle smo prepričavali da nam je rukopis prilikom potpisivanja kao u prvom razredu osnovne. Ja sam čak izostavila i neka slova koje sam posle dopisivala.

Jeste li se lepo osećali celog dana iako ste na kraju sedmog meseca trudnoće?
- Jesam, zato smo i organizovali slavlje koje je više podsećalo na klasičan ručak nego na svadbu. Kada su počela čestitanja, shvatila sam da bi nešto veće od ovoga meni bilo naporno. Mada i adrenalin je odgovoran da ne osetite veliki zamor. Da mi bude prijatno pobrinule su se i baletanke koje sam ponela ukoliko se umorim na štiklama.

Kako podnosite poslednje sedmice trudnoće?
- Dobro, sve sam više svesna života u sebi, što zbog veličine stomaka, što zbog sve učestalijeg pomeranja bebe. Trudim se da se šetam, da se hranim zdravo i ne uzbuđujem oko sitnica.

Jeste li prevazišli sve poteškoće koje ste imali na početku?
- Moj doktor kaže da sam sada u mirnoj fazi koja određenom terapijom još mora da se podržava. Mogu više da se krećem nego ranije, ali priznajem da sam usporenija, što je i priroda udesila.

Da li ste vi i Zoran već smislili ime za vašeg sina?
- Nismo još doneli odluku o imenu. Svako ima svoje favorite, a odluku ćemo doneti kad ga vidimo, možda nam se tad stvari iskristališu.

Jeste li počeli da kupujete stvari za bebu?
- Postali smo pomalo sujeverni. Čuli smo priču da nije dobro kupovati stvari za bebu pre rođenja, pa ćemo stvari naručiti. One će stići dok ja budem bila u porodilištu.

Koliko je Zoran brižan prema vama?
- On je uvek brižan, sada pogotovo. Ništa mu nije teško, sve radimo zajedno, veći deo stvari za venčanje kupovali smo zajedno, pa se on šalio da je postao moja družbenica.

Zbog kojih njegovih osobina smatrate da je on pravi muškarac za vas?
- Ne znam da li da odgovaram na ovo pitanje jer se plašim da će se uobraziti. Šalu na stranu, njega je nemoguće ne voleti. Uvek je spreman da pomogne, vredan je, duhovit, pun života, inteligentan, nežan i zaista dobar čovek.

Ko je od vas dvoje više uzbuđen zbog predstojećeg rođenja deteta?
- Oboje smo uzbuđeni, jedva čekamo da ga vidimo i upoznamo.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Privatna arhiva i Andreja Damjanović

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti