Melina Džinović: Zahvaljujući suprugu vodim povlašćeni život

Melina Džinović: Zahvaljujući suprugu vodim povlašćeni život

Autor: | 28/05/2014

0

U vreme kada se sve više pripadnica lepšeg pola trude da pokažu i dokažu koliko znaju, umeju i vrede nezavisno od emotivnih partnera ili supružnika, modna kreatorka Melina Džinović i pored velikog uspeha brenda, koji je pre četiri godine ugledao svetlost dana, svojim najvećim uspehom smatra dvanaestogodišnji brak sa Harisom Džinovićem, jednim od najuspešnijih muških izvođača na ovim prostorima. Kaže da je modna kuća "Hamel" rezultat njenog rada, ali i čitave porodice, bez koje priča ne bi bila potpuna. U razgovoru za magazin "Hello!" atraktivna kreatorka otvoreno govori o životu supruge, majke i modne kreatorke, privilegijama koje nosi brak slavnog muzičara i uspešne modne dizajnerke, otkrivajući kojim putem kreću njihova deca, desetogodišnja kćerka Đina i godinu dana mlađi sin Kan.
Na nedavno održanoj beogradskoj reviji, na kojoj je predstavila najnoviju kolekciju, u prvim redovima su se, uz Harisa, našla neka od najzvučnijih imena srske javne scene. Na aplauzu nisu štedeli Svetlana Ceca Ražnatović, Goran Bregović, Savo Milošević, Ana Bekuta i ostale kolege i prijatelji uspešnog dua Džinović, a veliko iznenađenje bio je dolazak svetske džet-seterke Slavice Eklston, koja je svojim prisustvom događaj učinila glamuroznijim.
Tridesettrogodišnja kreatorka govori o inspiraciji za najnoviju kolekciju, otkriva zbog čega decu još ne dovodi na svoje revije i bez ustručavanja iznosi koje su prednosti i mane biti supruga slavne ličnosti.
Za nedavno predstavljenu kolekciju sa svojim prepoznatljivim pečatom, Melina je inspiraciju potražila u ženstvenosti, eleganciji, ali i jednostavnosti, diskretno prateći modne trendove.
- Haljine su jakih i smelih boja, jarkih nijansi i raskošnog kroja, namenjene za letnje dane koji su pred nama. Pravljene su da se svide devojkama koje ih nose, ali i da u njima privuku pažnju muškaraca - kaže supruga "kralja meraka", koji joj je najveća podrška.
- Haris mi u svemu pomaže, velika mi je podrška - kaže Melina, koja ne krije zadovoljstvo što su se u prvom redu na reviji našle najveće zvezde domaće javne scene.
- Bila sam presrećna što su svi oni došli na reviju, jer su to prvenstveno naši kućni prijatelji. Ljudi se odazivaju na naš poziv jer očigledno imaju šta da vide i interesuju ih noviteti. Ponosna sam zbog još jedne uspešne organizacije, jer smo mi u tome svi zajedno, kao familija - ističe prva žena modnog brenda "Hamel". Iako je aplauz posle revije bio upućen isključivo njoj, Melina je i ovoga puta bila skromna u komentarisanju još jednog svog uspeha.
- Iako je, s jedne strane, to moj lični uspeh, to je u stvari uspeh moje porodice. Moj prioritet je da se svaki put makar za santimetar pomerimo, da nova kolekcija i revija bar za toliko bude bolja od prethodnih.
Melinini mališani, kćerka Đina i sin Kan, do sada nisu prisustvovali nijednoj maminoj reviji jer ona smatra da su još mali, ali kćekra već pokazuje interesovanje za modu.
- Haris i ja smo joj iz Londona doneli dečju šivaću mašinu na kojoj može da se sašije sve što poželite. Đina je već sašila fantastičnu torbicu. Naravno, još je ne puštam da šije sama, ali joj dozvoljavam da radi ono što voli i za šta ima dara. Vrlo je kreativna, moda je mnogo zanima. Kana to uopšte ne interesuje, on je u nekom potpuno drugom svetu.
Iako su oboje javne ličnosti, Haris i Melina se trude da decu drže podalje od medija.
- Mi decu čuvamo od pojavljivanja u javnosti jer smatramo da javni život nije za njih. Bili su prisutni na dva Harisova koncerta, ali se to desilo kada nije bilo novinara. Imala sam želju da vide oca u takvoj atmosferi i to mi se ostvarilo, ali na revijama još nisu bili. Žao im je što nisu bili na reviji, ali smatram da im još tamo nije mesto - odlučna je Melina, koja otkriva da je upoznata sa tim da deca koriste privilegije koje imaju zahvaljujući roditeljima.
- Čula sam da to ponekad koriste, saznala sam da su jednom u nekoj piceriji tražili picu preko reda jer im je tata Haris Džinović. Verovatno postoje još neke situacije za koje mi ne znamo. Naravno da ih mi ne učimo da se pred drugom decom prave važni.
Slava i popularnost koju uživa njen suprug, Melini pričinjava ogromno zadovoljstvo i nikada nije pomislila da je teško biti supruga poznate ličnosti.
- Divno je biti Harisova supruga, ne vidim šta je tu teško. Jedanaest godina smo zajedno, ušli smo u dvanaestu godinu braka i to trajanje je zaista predivna stvar. Biti žena uspešnog čoveka je privilegija i ja tu nisam naišla ni na jednu poteškoću - odlučno kaže supruga jednog od najvećih muzičkih boema na ovim prostorima, koja smatra da je u današnje vreme uloga supruge i majka odgovornija nego ikada jer su izazovi mnogobrojni.
- Vodim povlašćeni život koji imam zahvaljujući mom suprugu, nemam na šta da se žalim. Danas se od žene očekuje da lepo izgleda, da dobro kuva, da brine o kući, o deci, mužu, sebi. Uprkos tome, naše žene izgledaju divno, imaju posao, zarađuju za svoju porodicu, vode decu u škole, obdanište, spremaju ručkove, neguju muža i svakodnevno brinu o toliko stvari, da su one pravi heroji vremena u kome živimo. Danas se od žene koja ima četrdeset godina očekuje da izgleda kao da joj je trideset, te mislim da smo sebi previše toga svalile na pleća. Same smo krive za nezadovoljstvo, zbog svih tih priča o velikim karijerama i izmišljenom feminizmu - sa žarom u glasu priča kreatorka.
- Nisam feministkinja, protivnica sam da se žene po svaku cenu bore za prava identična muškim jer mi nismo jednaki. Postoji razlog zbog čega je muškarac muškarac, a žena žena - kaže na kraju razgovora Melina Džinović.

Intervju: Deana Đukić, Life Content

Foto: Mirko Tabašević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još