Njegoš Kaličanin, sudija u kulinarskom takmičenju "Moja kuhinja, moja pravila", koje se emituje na B92, vrlo brzo je postao jedno od omiljenih TV lica. Sutra uveče ćemo saznati ko su pobednici ovog "gastro maratona", a danas smo s Njegošem rezimirali utiske...
Raznežili ste se svaki put kad je neki takmičarski par napuštao takmičenje. S kime ste ostali u kontaktu?
Postoji li šansa da vas opet gledamo u istoj ulozi?
- Za ovih mojih 36 godina sam se uverio da nikad ne treba reći – nikad, ali male su šanse da se to desi. Snimanje je dugo trajalo, pa sam od kraja avgusta do početka februara bio na relaciji Antverpen - Beograd, a ja nemam toliko vremena da bih ga ponovo ulagao u sličnu priču. Živim od ovoga što ovde radim. S druge strane, veoma mi je drago što sam s Filipom stvrio prijateljstvo za ceo život.
Da li znate da ste postali vrlo popularni, naročito kod žena?
- Ne, uopšte... Ja sam kuvar i to je to. Kad se snimanje završilo, od ujutru do uveče sam se bavio svojim restoranom i projektima koji tek treba da se realizuju. Nisam na društvenim mrežama, čak ni na internetu. Nemam priliku da gledam MKMP, već se često čujem sa Filipom, koji mi ponešto ispriča.
Zašto ne komunicirate putem mejlova?
Zapaženo je da imate običaj da se pri susretu, obavezno, poljubite sa takmičarkama. Da li to činite i u svakodnevnom životu?
- Kad sam iz Srbije došao u Belgiju, smatrao sam da je pri pozdravljanju dovoljno pružiti ruku. Međutim, ljudi su me gledali čudno, jer je ovde normalno poljubiti se. Posle 6-7 godina sam rekao "neću više da štrčim" i počeo da se ljubim, ali kad sam došao u Srbiju to je delovalo čudno.
Nije bilo toliko čudno, koliko su mnogi rekli – šta li mu supurga kaže za ovako srdačno pozdravljanje?
- Ništa, jer je to ovde isto kao "dobar dan".
Komentare je izazivao i vaš izgovor. Koliko ste često, uopšte, u prilici da govorite srpski?
Kad ste hteli da takmičarima objasnite koliko je jelo koje su spremili jednostavno, rekli biste – to zna da spremi i moj petogodišnji sin. Da li je već postao vaš "pomoćnik"?
- Kad sam kod kuće, pa nešto kuvam, on voli da "isprlja ruke". Tada napravim smesu za kolače i kažem mu – evo, mešaj, pa kasnije to ispečemo. Naravno, tada cela kuhinja bude isprljana, ali njemu je to jako zabavno.
Delujete vrlo smireno, a u jednom intervjuu ste rekli da ste, svojevremeno, bacali šerpe kad vam jelo ne uspe. Kako je došlo do tolike promene?
- I juče sam bacio šerpu... Vođenje restorana podrazumeva veoma mnogo momenata. Često ćete preći preko sto negativnih, a onda će se pojaviti neka glupost... Kad se sve nakupi - ekspolodiraš. No, s godinama prestajemo da budemo baš toliko impulsivni i počinjemo da malo više razmišljamo pre no što nešto uradimo. Ugostiteljstvo je, zasita, jako naporno. Eto, juče sam radio od osam ujutru do pola jedan posle ponoći. Stalno služite hranu ljudima i svi mogu da kritikuju vaš rad. Nekad to prihvatite bolje, nekad lošije. Radnici kojima ste pretpostavljeni treba da ispune neke norme, a i ja sam ne mogu uvek sve da ispunim. Nema pravila...
Autor: Brankica Treskavica, Life Content
Pročitajte još
Srebrna krila obojila Beograd nostalgijom: Vlado Kalember oduševio, publika dva sata na nogama
Sinoć je u MTS dvorani Vlado Kalember sa Srebrnim krilima i specijalnim gostima održao koncert koji nikoga nije ostavio ravnodušnim
05/12/2025
Saznajte višeVesna Zmijanac primljena u Urgentni centar
Vesna Zmijanac primljena u Urgentni centar, nakon što su primećene promene na EKG-u
05/12/2025
Saznajte višeSestre Gobović objavile singl „Olivera“, uvod u album „Trag večnosti“
Sestre Gobović predstavile su numeru „Olivera“, objavljenu pod okriljem PGP RTS, kroz koju ispisuju poetsku i muzičku posvetu istorijskoj junakinji, najavljujući album „Trag večnosti“
05/12/2025
Saznajte višeUdala se Kim Katral (69), mladoženja mlađi 14 godina
Udala se Kim Katral za 14 godina mlađeg inženjera
05/12/2025
Saznajte višeBogdan Diklić presekao, rastanak je bio neminovan
Bogdan Diklić napustio KK Partizan
05/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)