Igor Lazić Nigor: Romantičnom prosidbom oduševio sam Suzanu

Igor Lazić Nigor: Romantičnom prosidbom oduševio sam Suzanu

Autor: | 18/06/2014

0

Uspešni muzičar Igor Lazić, poznatiji kao Nigor, publiku podjednako osvaja kvalitetnim melodijama svojih numera, kao i nesvakidašnjom harizmom i talentom da od svakog javnog nastupa priredi šou. To je nedavno i pokazao kada je učestvovao u takmičenju „Ples sa zvezdama“, koje ga je ponovo stavilo u centar medijske pažnje, ali je za njegov život značajnije što je nedavno zaprosio svoju dugogodišnju devojku Suzanu Pažin. U skladu sa svojim osećanjem i željom da usreći druge ljude, za tu priliku izabrao je restoran za koji ga vežu najdivnije uspomene, a čitav scenario je vešto osmislio tako da njegova partnerka nijednog trenutka nije mogla da dokuči šta joj on sprema. Srećni par polako se priprema i za svadbu koju planiraju da organizuju naredne godine, a jedva čekaju i dan kada će postati roditelji. Pre nego što započnu ozbiljnije pripreme za najsvečaniji dan, otići će zajedno na Crnogorsko primorje, jer je Nigoru posle učešća u šou-programu „Ples sa zvezdama“ odmor preko potreban.

Zbog čega ste odlučili da učestvujete u programu „Ples sa zvezdama“?

- Reč je o jednom od najpoznatijih i najboljih šou-programa na svetu koji se prvi put održava kod nas. Kao što sam svojevremeno učestvovao u prvoj „Farmi“, želeo sam da budem deo prvog serijala i ovog takmičenja. Važno mi je i što je humanitarnog karaktera, a uz to sam naučio i da plešem.

Mnogi takmičari tvrde da im je učešće u tom šou-programu najnaporniji deo života. Da li ste i vi to tako doživeli?

- Za one koji nisu bili u vojsci učestvovanje u „Plesu sa zvezdama“ verovatno je nešto najnapornije što su doživeli. Ali, ima mnogo drugih stvari koje su napornije. Međutim, kao slobodni umetnik do sada nisam imao obavezu da svakodnevno odlazim na posao kao što je to sada bio slučaj jer smo imali svakodnevne vežbe. Počeci su bili naročito teški jer je potrebno savladati osnovne korake. Osim toga, od početka smo dobijali vrlo zahtevne koreografije koje su, recimo, takmičari iz Amerike ili Velike Britanije izvodili tek u finalu.

Tokom učešća u šou-programu smršali ste desetak kilograma. Planirate li da se potrudite i zadržite sadašnju kilažu?

- Čitavog života sam bio fit, ali sam se u poslednje dve-tri godine opustio, pre učešća imao sam čak sto osam kilograma. Zbog načina života uglavnom sam preskakao doručak i ručak, a predveče bih sve nadoknadio, uz to pio sam i mnogo piva, tako da je višak kilograma bio logična posledica. Sada mi kažu da super izgledam i da sam se podmladio, pa posle kratkom odmora planiram da počnem da treniram tenis i plivanje.

Jeste li stekli prijatelje među učesnicima?

- Svi smo se zbližili i postali jedna velika porodica. Mnogo vremena smo provodili zajedno i prolazili kroz iste poteškoće, pa je bilo logično da se sprijateljimo.

U jednom intervjuu izjavili ste da po čitav dan razmišljate o plesu, drži li vas i dalje taj osećaj?

- To je bilo prvih nekoliko sedmica, kasnije sve pređe u rutinu. Kao što seljak preko nedelje uzgaja voće i povrće, a za vikend ga prodaje na pijaci, i mi smo svakodnevno vežbali, a onda je dolazio dan da pokažemo šta smo uradili. S vremenom sam lakše učio koreografiju i nisam bio toliko opsednut plesom.

Kako je verenica podnela vaše stalno odsustvo?

- Bilo je teško, naročito u periodu kada sam razmišljao samo o plesu, a osim toga ona je imala želju da po završetku njenog posla izađemo negde, a ja sam stalno bio umoran i nervozan. Nisam samo ja imao takve probleme, svi učesnici su se našli u istoj situaciji.

Nedavno ste snimili pesmu i spot sa „Amadeus bendom“, o čemu je reč?

- Oni su uradili pesmu koja je pravi letnji hit i pozvali me da gostujem, da odrepujem jednu deonicu. Na prvu loptu bio sam nepoverljiv kako će sve da izgleda, ali na kraju sve je ispalo odlično. Umesto teksta koji su oni spremili, odlučio sam da sam napišem reči koje repujem, jer volim da izvodim samo ono što sam stvorim, što je u skladu sa mojim karakterom.

Ima li novosti kada je reč o vašoj samostalnoj muzičkoj karijeri?

- Pre nekoliko meseci objavio sam singl „Seratonin“, za koji sam uradio i spot čija je premijera bila na „MTV“. Međutim, to više nije isplativo kao nekada jer nema televizija koje puštaju spotove ili te uslovljavaju da budeš u njihovoj izdavačkoj kući. Objavljujući povremeno singlove, imam ideju da napravim album na kome će biti obrade hitova „Montenigersa“, jer ima mnogo mladih koji su rođeni u vreme kada smo mi stvarali tu muziku i nisu toliko upoznati sa radom grupe.

Planirate li da čitavo leto provedete u rodnom Kotoru?

- Jedva čekam da odem kući, gde se uvek najlepše odmorim, a posle obaveza koje sam imao poslednjih meseci, predah mi je potreban. Uvek odlazim početkom jula i ostajem do kraja septembra, a društvo mi pravi i moja verenica.

Voli li ona primorje?

- Ona nije sa mora, ali nema čoveka koji ne voli da je tokom leta na moru. Kotor je vrlo lep grad bez obzira što mnogi tvrde da tamo nema plaža, jer ne poznaju taj kraj. Ima milion divnih mesta za kupanje van pogleda turista. Ne volim plaže gde se čuje vrištanje dece, miris paradajza, krofni i pomade. Najviše volim da sam sa Suzanom u barci i da nasred zaliva ugasim motor i bućnem se u more, a okruženi smo planinama. Ako uz to ulovim i ribu za večeru, nema ničeg boljeg.

Koliki vam je najveći ulov?

- Bilo je dosta velikih riba, ali najviše volim da lovim palamidu, ribu iz porodice tuna, zato što je ona veliki borac. Da biste izvadili palamidu od tri kilograma, potrebno vam je najmanje četrdesetak minuta da je dobro umorite. Često lovim i brancine i orade koje se nalaze uz obalu, ali to nije izazov.

Nedavno ste zaprosili vašu dugogodišnju partnerku, jeste li bili romantični tom prilikom?

- Suzana i ja smo pet godina u vezi, živimo zajedno i smatrao sam da je došlo vreme da je zaprosim. Nisam želeo da od toga pravim spektakl i da iznajmljujem avion kojim ću da letim preko Beograda i izjavljujem joj ljubav, već sam to učinio u jednom restoranu u Zemunu. Reč je o mestu gde sam se zaljubio u nju i za koje me vežu lepe uspomene. Naime, iako smo bili zajedno, tek kada sam je u tom restoranu čuo kako peva pesmu Nine Badrić „Čarobno jutro“ potpuno sam odlepio za njom. Zato sam i želeo da je tu zaprosim. Otišao sam po nju u frizerski salon u kome radi kada joj se završilo radno vreme i izveo je na večeru. Konobar je uz desert doneo poklon u salveti i rekao joj da je to mali znak pažnje. Ona se začudila, ali kada je otvorila, bila je oduševljena i vrlo se raznežila.

Da li, inače, spadate u romantične muškarce?

- Nisam previše romantičan, ali znam da iznenadim Suzanu nekim sitnicama. Za žene je najvažnija pažnja koju im pružite.

Iznenađuje li i ona vas na sličan način?

- Da, i ona mene često iznenadi, što je lepo kad ljudi misle jedni na druge.

Da li ste odredili datum venčanja?

- Svadba će biti na proleće sledeće godine. Moj prijatelj i kum je trenutno na brodu, vraća se oko Nove godine, a da se ne bi venčavali zimi, odlučili smo da još malo sačekamo. Moj brat mi kaže da nema potrebe da čekamo da prođe zima jer nećemo da pravimo veselje napolju, tako da ga možda i poslušamo i organizujemo slavlje u januaru ili februaru.

Planirate li veliko veselje?

- Svakako planiramo da naše venčanje bude neobično. Muziku ne moramo da plaćamo jer će biti mnogo prijatelja koji pevaju i sviraju. Suzana je ranije imala bend sa kojim je nastupala na svadbama, tako da u šali volim da kažem da imam i pevačicu. Posle mog iskustva u „Plesu sa zvezdama“ moći ćemo gostima da izvedemo i bečki valcer, s obzirom na to da se moja verenica ranije bavila plesom.

Hoće li venčanje biti u Beogradu ili Kotoru?

- Biće u Beogradu zbog dokumentacije, a moji Kotorani će doći za tu priliku.

Zbog čega je Suzana osoba sa kojom želite da provedete život?

- Ona je iskrena i normalna osoba, zna da me istrpi, a nije baš uvek lako sa mnom i to jako cenim kod nje. Istinski me voli, kao i ja nju, i razumemo se toliko da mi se nekada čini da jedno drugome čitamo misli. Iako smo oboje tvrdoglavi, uvek nađemo zajednički jezik. U svakoj vezi, pa i u našoj, ima uspona i padova, ali je ona poštena devojka iz poštene familije, što je najvažije. Uz sve njene vrline, još je i lepa.

Ona je četrnaest godina mlađa od vas, oseća li se nekada ta razlika u godinama u vašem odnosu?

- Ženama je bolje da imaju starije muškarce. Možda sam ja „malo više“ stariji od Suzane, ali meni niko ne daje četrdeset tri godine, koliko imam, svi misle da imam oko trideset pete. Možda će postojati mali problem kada dođu deca, jer ću imati skoro sedamdeset godina kada oni budu bili maturanti.

Planirate li uskoro da se ostvarite kao roditelji?

- Planiramo i radimo na tome.

Veliki ste ljubitelj motora i avanturista, prati li vas Suzana u tome?

- Ona svuda voli da ide sa mnom, ko ne voli da putuje i da doživi avanturu, ali to nije uvek moguće jer ima stalan posao.

Koja je najzanimljivija avantura koju ste doživeli?

- Sa prijateljima Žikom i Dragijem Jelićem i Boškom Čukićem obilazio sam Floride, a tom prilikom snimili smo i serijal od četiri epizode koji bi uskoro trebalo da bude prikazan na „Radio-televizije Srbije“ sa kojim pregovaramo. Bilo je to čarobno iskustvo na motorima „Harley Davidson“, a putovanje je trajalo dvadeset dana. Inače, ja nemam motor, ali se družim sa ljudima koji su veliki ljubitelji „Harleya“, tako da sam imao priliku da vozim gotovo sve modele i posećujem sve događaje od kojih je jedan nedavno bio i u Beogradu na Ušću. Već mogu da vidim sebe kako kao matorac putujem svuda motorom, jer sam u horoskopu Vodolija, a za nas je poznato da volimo da osvajamo slobodu.

Intervju: Ivana Nikolić

Foto: Life Content

Mesto snimanja: „Chopper Cafe“, Sarajevska 54

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin