Maja Ognjenović: Radujem se što će me na predstojećem Svetskom prvenstvu bodriti Danilo

Maja Ognjenović: Radujem se što će me na predstojećem Svetskom prvenstvu bodriti Danilo

Autor: | 04/09/2014

0

Atraktivna i uspešna odbojkašica Maja Ognjenović nedavno se vratila sa jednomesečnog „Gran pri“ turnira tokom kojeg je boravila u Nemačkoj, Južnoj Koreji, Turskoj i Kini. Iako sa ekipom naših reprezentativki nije uspela da se plasira na završni turnir u Tokiju, sa ovog putovanja nosi samo najlepše utiske. U društvu saigračica koje su joj postale i prijateljice, zanosna brineta proslavila je trideseti rođendan bez posebnih želja i opterećenja što nije više u dvadesetim. Po povratku u Srbiju, lepa sportistkinja provela je nekoliko slobodnih dana u društvu svog partnera, nekadašnjeg vaterpoliste, a sada ugostitelja Danila Ikodinovića.
- Na putu smo bili dvadeset sedam dana. Prvo smo imali pripreme u Nemačkoj, a potom smo otišli u Južnu Koreju, pa u Tursku i na kraju je usledio odlazak u Kinu. Bilo je naporno zbog stalnog menjanja vremenskih zona i klime, ali „Gran pri“ je takvo takmičenje - počinje priču Maja.
- Vreme u Južnoj Koreji provodila sam uglavnom u hotelu i po tržnim centrima jer je za mene njihova klima gotovo nepodnošljiva i šetnje mi nisu prijale. Velike su vrućine, kao i vlažnost vazduha, što mi nimalo ne odgovara. Bili smo i u gradu Suvon, u kome je kompanija „Samsung“. Sve je podređeno tom brendu i nema turističkih zanimljivosti. Odlazak u Tursku posle toga me je opustio - iskrena je Ognjenovićeva, koja je u Ankari dočekala trideseti rođendan.
- Bilo mi je žao što nisam proslavila rođendan sa najbližima, ali i članice reprezentacije smatram svojima, jer smo se jako zbližile. Kada smo završile sa treningom i ručkom, dobila sam od svoje ekipe tortu, a jednu i od moje cimerke Jelene Nikolić. Sve zajedno smo se počastile i malo proslavile. Moram da priznam da prema tridesetom rođendanu nemam odnos kao prema nekom posebnom datumu, niti sam imala potrebu da donosim velike odluke ili da zamišljam želje.
Uzbudljivo putovanje zgodna odbojkašica završila je u prelepoj metropoli, kineskom gradu Makao. Pogodnost više imala je jer je bila smeštena u hotelu „Galaxy“ sa sedam zvezdica, u kome sve odiše luksuzom.
- U istom hotelu imale smo priliku da odsedamo i 2011. godine, ali koliko god puta da posetim to mesto, uvek ću se iznova oduševljavati luksuzom. Među sadržajima koji su na raspolaganju gostima najraznovrsniji su restorani i barovi, dve kockarnice, postoji čitav tržni centar u sklopu hotela, mnogo juvelirnica, bazena, spa-centara i još dosta toga. Odmah pored hotela nalazi se veštački napravljen grad Venecija, što takođe vredi videti - tvrdi simpatična sportistkinja koja je u Kini još jednom obeležila dan svog rođenja.
Na završnoj gala večeri organizatori turnira su za sve devojke rođene u avgusti pripredili iznenađenje. Osim mene, bila je i po jedna devojka iz Kine, Japana u Južne Koreje. Dobile smo ogromnu tortu na kojoj su bile figure sa našim likom, što me je mnogo obradovalo.
Po povratku sa puta Maja je imala svega nekoliko slobodnih dana koje je provela u društvu svog emotivnog partnera, a potom su usledile pripreme za Svetsko prvenstvo koje je očekuje za mesec dana.
- Lepo sam se odmorila i uživala u Danilovom društvu, a sada sam skoncentrisana na pripreme. Svetsko prvenstvo se ove godine održava u Italiji, a pogodnost više biće to što će i moj partner biti sa mnom i pratiće sve moje mečeve. To me mnogo raduje, jer osim što ćemo imati priliku da budemo zajedno, on je taličan kada je reč o mojim utakmicama, jer kad god me je do sada bodrio sa tribina, moj tim bi dobijao - zadovoljno završava razgovor Maja.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti