Ana Ivanović: Sinonim za lepotu i borbenost

Ana Ivanović: Sinonim za lepotu i borbenost

Autor: | 09/09/2014

0

Njeno ime u svetu sporta predstavlja sinonim za lepotu, ali i borbenost koju Ana Ivanović pokazuje igrom na teniskom terenu. Odmerenošću, ali i odvažnošću, najuspešnija srpska teniserka osvojila je srca brojnih fanova, koji sa oduševljenjem prate svaki njen korak i bodre je u njenim poduhvatima. Bilo da je u pitanju teniski meč, poziranje ispred foto-objektiva ili učestvovanje u humanitarnim akcijama, armija obožavalaca ne propušta priliku da svojoj heroini uputi reči podrške i zahvalnosti.
S druge strane, lepa Beograđanka trudi se da im se oduži svojom igrom na terenu, za koju sportski stručnjaci u poslednje vreme imaju samo reči hvale. Po povratku među deset najboljih na „WTA“ listi, Ana odvažno hrli ka vrhu tabele.
- Najbolja nagrada je kada vidite da rad koji ste uložili daje rezultate, jer vas to pokreće da više radite. Mislim da je moja igra trenutno na takvom nivou da mogu da razmišljam o najvećim rezultatima. Postavila sam sebi ciljeve i vredno radim da ih dostignem - počinje priču Ivanovićeva, koja je sa samo četiri godine počela da se bavi „belim sportom“, a želja za pobedom učinila je da istraje u dosadašnjim izazovima.
- Jednostavno volim da se takmičim i to me je uvek motivisalo. Uživam u tome. Poseban izazov mi je da igram protiv najboljih i da svaki put pokušam da budem bolja - iskrena je dvadesetšestogodišnja Beograđanka.
Teniska princeza, kako je strani mediji nazivaju, rado je viđeno lice na naslovnim stranama svetskih magazina, a eminentni fotografi utrkuju se u želji da sarađuju sa njom. Poslednji u nizu editorijala uradila je za septembarsko izdanje njujorškog magazina „Bela“, čije fotografije potpisuje Džon Ruso, miljenik modnih ikona koji uživa u saradnji sa poznatom Srpkinjom. Modni izazovi sastavni su deo života uspešnih sportista, a Ana ističe da uživa u ovakvim transformacijama.
- Za mene je to i posao i zadovoljstvo. Lepa je promena izaći iz sportske garderobe i promeniti izgled makar nakratko. Ponekad poželim da uradim nešto veoma ženstveno i zadovoljstvo je da sarađujem sa vrhunskim stilistima i šminkerima, naravno i sa fotografom Džonom Rusoom, koji mi je s vremenom postao dobar prijatelj. Doduše, za mene je često lakše da odigram teniski meč nego da poziram ispred objektiva. To može biti veoma zamorno, ali Džon je brz i efikasan i sa njim je uvek zabavno raditi.
Izvor zadovoljstva predstavlja joj i skladan odnos sa četiri godine mlađim bratom Milošem, sa kojim proslavlja privatne i profesionalne pobede, a posebno je ponosna na to što je ovog leta stekao diplomu jednog londonskog univerziteta.
- Miloš i ja smo veoma bliski i mnogo sam ponosna na njega. Mislim da je veliki uspeh završiti fakultet na stranom jeziku. Sjajno smo se proveli na dodeli diplome, a moja porodica posebno voli da boravi u Londonu - s osmehom na licu govori Ana.
- Miloš je prva osoba kojoj ću se poveriti i neko sa kim razgovaram o svemu. S vremenom je i njegov pozitivan uticaj na moju karijeru postao veći. Mnogo sati proveli smo razgovarajući na Skajpu i mnogo mi je pomogao kod donošenja nekih važnih odluka. Naravno, to je obostrano. I ja sam tu da njega posavetujem o svemu, pa i u vezi sa devojkama - iskrena je Ivanovićeva, koja osim na teniskom terenu i u privatnom životu igra singl, ali joj, po svemu sudeći, taj status nimalo ne smeta.
Iako su pobede i porazi lepši i lakši kada se podele sa emotivnim partnerom, uspešna teniserka trenutno podršku dobija od svog tima i porodice.
- Trenutno mi ne smeta što sam sama. Teško mi je da se usklađujem sa nekim dok sam neprekidno na putu. Istovremeno, znam da, kada nađem pravu osobu, to usklađivanje neće biti problem i naći će se vreme za sve - kaže na kraju razogovora za magazin „Hello!“ uspešna sportistkinja.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin