Vesna Zmijanac: Meni je mesto pored zahvalne i temeljne osobe, kakvu zaslužujem

Vesna Zmijanac: Meni je mesto pored zahvalne i temeljne osobe, kakvu zaslužujem

Autor: | 24/09/2014

0

Posle neprijatne i bolne situacije koju je doživela na emotivnom planu, folk zvezda Vesna Zmijanac uspela je da pronađe mir. Prvobitni osećaj šoka i izdaje brzo je protutnjao i kao jaka i samosvesna ličnost pevačica je pokazala da se i u teškim trenucima može ostati dostojanstven. Zahvaljujući snazi svog optimističnog duha i bliskim ljudima lakše podnosi situaciju u kojoj je većina ljudi užasno ranjiva, sujetna i sklona optuživanju ili samoprekorevanju. Nedavni boravak sa kćerkom Nikolijom i bivšim suprugom u glavnom gradu Grčke veoma joj je prijao. Na početku razgovora za „Hello!“ Vesna govori o razlozima odlaska u Atinu.
- Odavno želim da kupim stan u Atini, gde je moja kćerka studirala i vrlo je vezana za taj grad. Sada se ukazala povoljna prilika za to, pa je to bio razlog mog putovanja u Grčku.

To znači da ćete pored kuće na Bukulji dobiti još jednu oazu za odmor.
- Kada je neko u žiži stalnog interesovanja javnosti kao što sam ja morate imati mesto gde možete da se izolujete, a da to nije u našoj zemlji. To čarobno mesto bila je moja kuća na Bukulji, međutim, ona je postala preblizu, tako da sam odlučila da kupim stan u gradu za koji je Nikolija vezana, a i meni se dopada. Tamo je studirala, provela je sedam godina i Atinu doživljava kao svoj grad.

Sa vama je u Atinu pošao i Nikolijin otac Vlada Jovanović, vaš bivši suprug, što je izazvalo različite komentare.

- Sa Vladom sam ostala u prijateljskim odnosima i uvek se sa njim konsultujem o važnim životnim pitanjima, naročito kada se tiču našeg deteta. Budući da odlično poznaje Atinu, jer tamo provodi dosta vremena, dragocena mi je bila njegova pomoć pri izboru stana. On je davno rekao: "Kada sa nekim imaš dete, sa njim ostaješ u krvnom srodstvu doživotno."

Koliko vam u životu znače materijalna dobra?
- Kada nemate neke osnovne stvari, kao što je krov nad glavom, automobil kao prevozno sredstvo, novac za slobodu kretanja, dotle imate i cilj. Kad to jednom steknete, ne umete da stanete. Mnogo puta sam rekla: "Želja nema dna". To se vrti u krug i vi samo dodajete, pravite sebi pakao od života, to više nije život jer patite zbog prolaznih stvari, a u stvari vam život prolazi. Na vreme sam shvatila i želje svela na razumnu meru.

Da li vam je kratak predah i odlazak u Grčku pomogao da se oporavite od bolne i neprijatne situacije u koju vas je doveo bivši verenik Željko Rstić?

- Naravno da mi je prijalo što sam se malo distancirala, jer sve što vam skreće pažnju sa neprijatnih stvari uvek je dobrodošlo. Po prirodi nisam dokona, koliko god da sam umorna potrebno mi je malo sna i slobodnog vremena za odmor. Volim da se posvetim nekoj aktivnosti, da vreme provodim kvalitetno. Kada se dogodi da duže vreme provodim u dokolici, bez naročitog smisla, pravim greške, pa sebi ne dozvoljavama taj luksuz.

 Većina vas opisuje kao "ženu lavicu" koja hrabro ide kroz život i suočava se sa izazovima. Jeste li zaista tako jaki?
- Ne samo da ostavljam utisak jake žene, ja to zaista jesam. Ne bih bila ovde gde sam i trajala toliko da nisam jaka. To se pre svega odnosi na moju duhovnu snagu i energiju koju crpim iz pravih stvari. Mogu slobodno da kaže da se dobro nosim sa životom.

Da li je upravo ta vaša osobina plašila muškarce sa kojima ste bili?
- Sa pravim muškarcima to nije bio problem, a njih je malo.

Da li vas pogađaju napisi u medijima o vašem donedavnom partneru Željku Rstiću i njegovoj devojci?

- Na tu priču sam stavila tačku, ne bavim se time. Dogodi se da mi prijatelji pošalju poneku poruku, ali me to ne zanima, čak mi je smešno. Život ide dalje, moj pozitivan duh me tera da glavu držim visoko i s osmehom koračam, mnogo je lepih stvari koje me u životu čekaju.

Jeste li bili u kontaktu sa bivšim partnerom?
- Nisam, ne postoji razlog za to i ne planiram da ga imam.

Kako se opuštate i oslobađate stresnih situacija?
- Obožavam prirodu. Kada mi je najteže, ja se izujem i bosa idem po travi, ustanem rano ujutro i gledam izlazak sunca i umem da budem mirna. Umem da slušam tišinu i da se prepustim samo njoj, da me ona vodi. Kad se iz nje vratim, mogu da činim čuda. Tačno prepoznajem kad sam prekoračila granicu, kad me "đavo uzima pod svoje", a to je ključna stvar, prepoznati i povući se na vreme. Osim toga, s velikim zadovoljstvom sadim paradajz ili berem boraniju, jer ja i to umem. Boravak u prirodi lek je za sve.

Optimizam je vaša zvezda vodilja. Jeste li izgubili veru u ljubav?
- Naprotiv, vrlo sam otvorena. Ja sam žena koja je uvek spremna za lepe stvari.

U medijima je objavljeno da se pojavio muškarac koji je uspeo da privuče vašu pažnju.
- Ne znam šta me je snašlo, odjedanput imam mnogo udvarača. U celoj situaciji ne snalazim se baš najbolje, ali svakako da mi pažnja prija, vrlo je zanimljivo šta mi se dešava. Reč je o nekim stvarima na koje sam davno zaboravila. Neki stari prijatelji mi se sada vraćaju, jer se nisu pronalazili u mom prošlom vremenu, a stičem i neke nove. Okružena sam dragim ljudima, mnogo mi je lepo.

Reklo bi se da ste iz nemile situacije izvukli pouke?

- Neke stvari sam preozbiljno shvatala, takva sam po prirodi. Sada sam odlučila da budem malo neozbiljna i da se malo igram. Slobodna sam i dišem punim plućima. Jedno je izvesno, kada budem ponovo od nekog pravila brend, taj neko će sigurno biti zahvalnija i temeljnija osoba, pored kakve meni i jeste mesto.

Kako se vaša ljubavna saga odrazila na karijeru?
- Uskoro se vraćam redovnim obavezama, imam mnogo zakazanih nastupa. Ovaj mesec je u znaku uživanja, posle toga slede nova pesma i nastupi.

Razmišljate li o velikom koncertu u Beogradu?
- Odavno razmišljam o koncertu u Beogradu i sigurno ću ga održati kada za to dođe vreme. Što se publike tiče, mogla bih to i sutra da uradim, ali takav događaj zahteva maksimalnu posvećenost i ništa sa strane ne sme da vas ometa. Prema publici osećam veliku odgovornost i želim da sve bude besprekorno. Kada takva odluka bude "zrela", održaću koncert. Zato što sam takva i jesam Vesna Zmijanac i imam takav fond trajnih hitova.

Intervju: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Andreja Damnjanović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin