Neda Ukraden: Srećna zbog krštenja unuka Dušana

Neda Ukraden: Srećna zbog krštenja unuka Dušana

Autor: | 24/10/2014

0

U porodici Nede Ukraden nedavno je bilo mnogo povoda za slavlje. Pevačicina kćerka Jelena i zet Predrag Minović proslavili su petu godišnjicu skladnog braka, a istog dana organizovali su i krštenje sina Dušana. Uzbuđenje u domu ugledne umetnice počelo je već u ranim jutarnjim satima, a ona i njena kćerka sa velikom pažnjom pripremale su za slavlje najmlađeg člana porodice Dušana, kao i njegove trogodišnje sestre Nedu i Aleksandru, a potom su se potrudile i da same izgledaju besprekorno. U svemu su imale, kao i uvek, bezrezevnu podršku Jeleninog supruga Predraga.
Za čin krštenja izabrali su Sabornu crkvu, za koju ih vezuju najlepše uspomene, kao i sveštenika Petra Lukića, koji je bio svedok svih važnih ceremonija za ovu porodicu. Posle svečanog čina, u društvu gostiju otišli su u restoran "Vatrenka" u Zemunu, gde su slavili do duboko u noć. Uz hitove pop i narodne muzike svi su se odlično zabavljali, a vrhunac večeri dogovdio se kada je Neda u društvu svoje unuke Aleksandre izvela numeru "Zora je svanula".

Koliko dugo ste organizovali krštenje vašeg unuka Dušana?

- Sa zakazivanjem termina počeli smo još u maju, jer smo prvobitno planirali da se ceremonija održi u junu. Međutim, svi termini koji su nam odgovarali već su bili zauzeti, tako da smo odlučili da sve odložimo za oktobar. Izabrali smo da svečanost bude na dan pete godišnjice braka Jelene i Predraga, tako da je tog dana vladala velika radost u našoj kući. Moja kćerka i zet uživaju u skladnoj zajednici tokom koje su dobili troje predivne dece, a ja imam na šta da budem ponosna.

Zašto ste odabrali baš Sabornu crkvu?
- To je crkva za koju nas vežu najlepše uspomene. Tamo su se venčali Jelena i Peđa, a potom smo, pre dve godine, na istom mestu krstili i moje unuke Nedu i Aleksandru. Nije bilo nikakve dileme ni ovog puta, a sveštenik koji je krstio mog unuka bio je Petar Lukuć, koji je, takođe, venčao njegove roditelje i krstio njegove sestre.

Kakva je atmosfera tog dana vladala u vašem domu?

- Svi smo se iskreno radovali krštenju i godišnjici braka, bili smo jako uzbuđeni. Dan nam je započeo u pripremanju dečice i izboru njihovih odevnih kombinacija. Jelena i ja smo obišle sve butike dečje odeće i u Beogradu i u Zagrebu kako bismo im našli odgovarajuće stvari. Imali smo po dve kombinacije za svako dete. Devojčicama smo obukli haljine i cipele sa malom petom, koje su same izabrale. Kada smo ušli u radnju one su se odmah uhvatile za te komade i počele da ih oblače, tako da smo morali da im ih kupimo. Dušana smo obukle u teget-bež-belu kombinaciju, jer nam je tako izgledao kao pravi dečak i mali gospodin.

Jeste li i za sebe pažljivo birali odevnu kombinaciju?
- Dugo sam birala šta ću da obučem, a imperativ je bio da imam haljinu veselog kolorita, koja je u skladu sa tom radosnom prilikom za našu porodicu. Na takvim slavljima najviše volim da nosim crvene haljine, ali da se ne bih ponavljala, ovog puta sam rešila da pronađem sebi nešto drugačiju toaletu. I to mi je pošlo za rukom, mada moram da priznam da to nije bilo lako.

Kako se Dušan ponašao tokom ceremonije krštenja?
- Bio je toliko miran i ozbiljan da je očarao sve goste. S druge strane, devojčice su bile pomalo nestrpljive, i kao i svoj deci, u njihovom uzrastu, nije im lako da drže pažnju duže vreme. Veliku zahvalnost dugujemo našem kumu Velimiru Jojiću koji je kumovao i na prethodne dve ceremonije. To je Peđin divan prijatelj koji je toliko dobar čovek i strpljiv sa dečicom da sa ponosom mogu da kažem da imamo najboljeg kuma na svetu. Veoma sam mu zahvalna, kao i čitavoj njegovoj porodici.

Koliko je bilo gostiju na slavlju?

- Imali smo oko sto trideset zvanica i gotovo svi su sa nama bili u crkvi i kasnije na proslavi u restoranu u Zemunu.

Kako ste odabrali mesto za slavlje?
- Restoran u kome smo organizovali veselje je mesto gde često idemo na ručak ili večeru, a pošto je ambijent prijatan, prelep enterijer, a služe se vrhunska hrana i piće, nismo imali dilemu. I nismo pogrešili, jako smo zadovoljni uslugom, jer nam je bilo važno da gosti uživaju u vrhunskom posluženju. Osim klasičnih jela i pečenja, koje se očekuju na takvim slavljima, imali smo i različite delikates specijalitete koji su pripremljeni sa velikom ljubavlju.

Kakav je muzički repertoar bio?

- Angažovali smo "Urbano bend", iz Šapca, koji su svirali i na Nedinom i Aleksandrinom krštenju. Reč je o sjajnim momcima i odličnim muzičarima koji su tog dana dali svoj maksimum. Pevali su se različiti hitovi i zabavne i narodne muzike, a, naravno, u jednom trenutku i ja sam zapevala, i na taj način dala svoj doprinos.

Koje pesme obavezno izvodite na porodičnim veseljima?
- Ima mnogo pesama koje pevam na našim porodičnim slavljima. Od odličnih hitova Miroslava Ilića, Tome Zdravkovića ili Tozovca, volim da zapevam i aktuelne pop hitove. Naravno, pevam i svoje pesme. Ovog puta, hit "Zora je svanula" izvela sam sa svojom unukom Aleksandrom. Ona obožava tu pesmu i često je peva kod kuće. A kada je neko pita šta će da bude kad poraste, ona kaže da će biti Neda Ukraden i da će pevati "Zora je svanula".

Koliko dugo su devojčice i Dušan bili na slavlju?
- Pošto su još mali, oni su već oko pola sedam bili na izmaku snage i otišli su kući sa gospođama koje, inače, brinu o njima, dok smo mi ostali da se veselimo do kasnih sati.

Jeste li Jelenu i Predraga iznenadili poklonom za godišnjicu braka?

- Posle krštenja oni su otišli na putovanje u Veneciju, gde su proveli nekoliko dana. Na odmor su otišli bez mališana, i to im je poklon od mene. Mislim da su nakon tri godine zaslužili da bar tih nekoliko dana prespavaju „u komadu“. Kod kuće to ne mogu, jer se uvek bar jedno dete probudi zato što je gladno ili je nešto ružno sanjalo. Mislim da će im putovanje veoma prijati.

Nedavno ste prihvatili učešće u šou programu "Tvoje lice zvuči poznato".
- To je jedan jako lep šou-program gde osim pevačkog mogu da pokažem i talenat za glumu i igru. Mislim da je takva emisija nedostajala na našim televizijama, a ranije, kada sam bila na početku karijere, bilo je takvih šou-programa gde su u osmišljavanju nastupa pevača učestvovali i kostimografi, scenografi i drugi stručnjaci. Takav je bio čuveni program "Obraz uz obraz", u kome sam takođe učestvovala. Kasnije je došlo vreme hiperprodukcije, kada pesmu predstaviš publici tako što izađeš na scenu i otpevaš plejbek. Jako sam srećna što sam deo serijala "Tvoje lice zvuči poznato", a ono što je ovde najinteresantnije za gledaoce je to što će imati priliku sve nas da vide u različitim izdanjima, koja su potpuno drugačija od onoga na šta su navikli.

Koliko učešće u tom serijalu utiče na vaš posao?
- Ne utiče, ali mi je jako teško da obavim sve obaveze. Recimo, prošlog utorka sam posle probe morala da odem u Hrvatsku, gde sam imala nastup. Po završetku koncerta, vratila sam se u Beograd, i posle neprospavane noći otišla na narednu probu. Nije mi lako, ali svoj posao ne želim da zapostavim.

Hoćete li ove jeseni imati mnogo nastupa?
- Da, držaću mnogo koncerata, a izdvojila bih nastup na sajmu u Ljubljani koji će biti najveći i najspektakularniji. Karte su već rasprodate i srce mi je puno zbog toga.

Kada ćete publiku obradovati novim singlom?
- U novembru. Uskoro ulazim u studio i snimam pesmu, a nakon toga sledi i snimanje spota.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Dragan Petrović za www.fotovideo.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti